3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Illegale immigratie: De druk op de Griekse grens blijft toenemen

griekenland

 3 total views,  3 views today

ATHENE / ANKARA. De toevloed van migranten aan de Grieks-Turkse grens nam op zondag toe. Ondertussen zijn volgens Turkse informatie meer dan 75.000 mensen de Turkse grens naar het westen overgestoken en wachten nu in het grensgebied op hun kans om Europa te bereiken. Verschillende verslaggevers meldden ter plaatse dat migranten met Turkse bussen naar de grens worden gebracht. Volgens berichten in de media zijn velen van hen Syrische, Afghaanse en Iraakse burgers.

Isabel Schayani on Twitter: “Run auf einen Bus, der in der #Tuerkei Menschen umsonst zur Grenze bringt. Gestern sollen alle 2 Stunden 5-6 Busse gefahren sein. Ein Freund im #Iran sagte, ich mach mich jetzt auf. Video kursiert unter #Migranten und #Fluechtlingen pic.twitter.com/H6kJuMx1e6 / Twitter”

Run auf einen Bus, der in der #Tuerkei Menschen umsonst zur Grenze bringt. Gestern sollen alle 2 Stunden 5-6 Busse gefahren sein. Ein Freund im #Iran sagte, ich mach mich jetzt auf. Video kursiert unter #Migranten und #Fluechtlingen pic.twitter.com/H6kJuMx1e6

Volgens het Griekse ministerie van migratie zijn 9.600 pogingen om illegaal de grens over te steken geblokkeerd . 66 mensen werden gearresteerd. “We stopten en beschermden onze grenzen, die ook EU-grenzen zijn,” zei regeringswoordvoerder Steiles Petras. Volgens de regering arriveerden ook 220 illegale immigranten ‘s nachts op het eiland Lesbos. De Griekse regering verwacht nog meer druk op de eilanden na een rustgevend weer op zondag.

Isabel Schayani on Twitter: “#Flüchtlinge #Migranten legen an der Grenze #Griechenland Feuer, um ins Land zu gelangen. Türkischer Grenzschutz fährt vorbei und macht nichts. Bilder von heute. #Türkei pic.twitter.com/8p9r0NOXjS / Twitter”

Flüchtlinge #Migranten legen an der Grenze #Griechenland Feuer, um ins Land zu gelangen. Türkischer Grenzschutz fährt vorbei und macht nichts. Bilder von heute. #Türkei pic.twitter.com/8p9r0NOXjS

Cavusoglu beschuldigt Griekenland van onmenselijke behandeling van migranten

EU-voorzitter Ursula von der Leyen (CDU) sprak haar steun uit voor de landen die getroffen zijn door de opening van de Turkse grens. “Onze topprioriteit is dat Griekenland en Bulgarije onze volledige steun hebben”, schreef ze op Twitter.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu heeft intussen serieuze aantijgingen geuit bij de Griekse regering. “Ze laten schaamteloos traangasbommen vallen op duizenden onschuldigen die aan hun poorten staan,” bekritiseerde hij op Twitter. “We hebben geen verplichting om te voorkomen dat mensen ons land verlaten, maar Griekenland heeft de plicht om hen als mensen te behandelen.”

Op zaterdag kondigde president Recep Tayyip Erdogan de schending aan van de migratieovereenkomst met de EU in 2016. “We hebben de poorten geopend,” zei Erdogan. “We kunnen niet zoveel vluchtelingen opvangen of verzorgen”, benadrukte hij en beschuldigde de EU van het niet naleven van de overeenkomst.

Frankrijk staat aan de kant van Erdogan

De oorzaak van de hernieuwde vluchtelingenstroom is onder andere Turkse aanvallen in de Syrische provincie Idlib. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drien betuigde zijn solidariteit in het conflict van de NAVO-staat met Syrië en Rusland met Ankara. Hij spoorde de Russen aan om te stoppen met het aanvallen van Turkse troepen, zei hij na een gesprek met Mevusoglu. (Tb)

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments