3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Restaurant Turkse vrouw vernield door Turken: ‘Mag niet werken als vrouw’

turken

 7 total views,  3 views today

In het Nederlandse Den Haag is het restaurant van een Turkse vrouw volledig vernield omdat ze van mensen in haar omgeving niet mag werken. “Ik mag van sommige mensen geen zaak openen als vrouw zijnde. Ik kom uit Turkije en draag een hoofddoek. Ik mag niet werken, omdat er misschien wel mannen naar me kijken.”

Twee weken geleden werd het restaurant van de Turkse vrouw al eens volledig vernield, zaterdagochtend kreeg ze een telefoontje dat de vandalen opnieuw hadden toegeslagen. “‘Het is weer gebeurd’, zeiden ze tegen me. Ik wist niet wat me overkwam”, stelt de vrouw in de Nederlandse kranten. “Nu weet ik niet hoe lang het duurt voordat we weer verder kunnen.”

‘Turkse vrouw mag niet werken’

De schade in het restaurant is dan ook enorm. Alle lampen werden van het plafond getrokken, de bekleding van de zetels werd open gesneden, ruiten werden ingeslagen, glazen kapotgegooid en de keuken werd volledig overhoop gehaald. Het lijkt er sterk op dat de daders er alles aan gedaan hebben om ervoor te zorgen dat het restaurant zo lang mogelijk de deuren zou moeten sluiten.

De eigenares van het restaurant stelt zeker te weten wie de daders zijn, en dat ze het op haar gemunt hebben omdat ze een vrouw is. “Ik mag van sommige mensen geen zaak openen als vrouw zijnde”, stelt ze. “Ik kom uit Turkije en draag een hoofddoek. Ik mag niet werken, omdat er misschien wel mannen naar me kijken. Dat is de simpele reden. Maar ik laat me niet tegenhouden. Ik hoop dat de verdachten snel gepakt worden zodat ik weer verder kan.”

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments