Restaurant Turkse vrouw vernield door Turken: ‘Mag niet werken als vrouw’

Restaurant Turkse vrouw vernield door Turken: ‘Mag niet werken als vrouw’

1 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

In het Nederlandse Den Haag is het restaurant van een Turkse vrouw volledig vernield omdat ze van mensen in haar omgeving niet mag werken. “Ik mag van sommige mensen geen zaak openen als vrouw zijnde. Ik kom uit Turkije en draag een hoofddoek. Ik mag niet werken, omdat er misschien wel mannen naar me kijken.”

Twee weken geleden werd het restaurant van de Turkse vrouw al eens volledig vernield, zaterdagochtend kreeg ze een telefoontje dat de vandalen opnieuw hadden toegeslagen. “‘Het is weer gebeurd’, zeiden ze tegen me. Ik wist niet wat me overkwam”, stelt de vrouw in de Nederlandse kranten. “Nu weet ik niet hoe lang het duurt voordat we weer verder kunnen.”

‘Turkse vrouw mag niet werken’

De schade in het restaurant is dan ook enorm. Alle lampen werden van het plafond getrokken, de bekleding van de zetels werd open gesneden, ruiten werden ingeslagen, glazen kapotgegooid en de keuken werd volledig overhoop gehaald. Het lijkt er sterk op dat de daders er alles aan gedaan hebben om ervoor te zorgen dat het restaurant zo lang mogelijk de deuren zou moeten sluiten.

De eigenares van het restaurant stelt zeker te weten wie de daders zijn, en dat ze het op haar gemunt hebben omdat ze een vrouw is. “Ik mag van sommige mensen geen zaak openen als vrouw zijnde”, stelt ze. “Ik kom uit Turkije en draag een hoofddoek. Ik mag niet werken, omdat er misschien wel mannen naar me kijken. Dat is de simpele reden. Maar ik laat me niet tegenhouden. Ik hoop dat de verdachten snel gepakt worden zodat ik weer verder kan.”

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Ja ik ben knap boos Mocromaffia (lees Marokkanen) hebben schijt aan de rechtsstaat


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments