Coronavirus: elke apotheek is leeg – immuunpatiënten geven commentaar op het hamsteren mondmaskers

Coronavirus: elke apotheek is leeg – immuunpatiënten geven commentaar op het hamsteren mondmaskers

2 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Desinfectiemiddelen en beschermende maskers zijn op sommige plaatsen uitverkocht vanwege het coronavirus. Problematisch, vooral voor mensen met immunodeficiëntie. Een getroffen persoon * vertelt hoeveel de angst voor het virus zijn leven beïnvloedt.

Ik heb een auto-immuunziekte sinds mijn 13e. Dat betekent dat mijn immuunsysteem mijn lichaam aanvalt. Dit vernietigt langzaam je wervelkolom, gewrichtsbanden en gewrichten. Ik ben nu 38 jaar oud en zit in een rolstoel. Om mijn ziekte te behandelen , moet ik medicijnen gebruiken die mijn immuunsysteem verminderen.

Het probleem hiermee: de verdediging in mijn orale slijmvliezen, in de longen en de luchtwegen faalt. Ik word blootgesteld aan virussen zonder bescherming. Ik moet dienovereenkomstig voorzichtig zijn in het dagelijks leven. Ik houd in de gaten met wie ik handen schud, ik moet mijn eigen handen regelmatig desinfecteren. Op openbare plaatsen kan ik geen gezichtsmasker omzeilen.

Als een ziekte zoals de griep bij mij uitbreekt, zijn de symptomen veel sterker dan bij mensen met een normale immuunbescherming. Helaas is er geen manier om mijn ziekte anders te behandelen. Dus ik moet het immuundeficiëntie accepteren.

“Ik vermijd momenteel uitgaan met mensen”

Het coronavirus is voor mij een soort uitzonderlijke situatie . Het breekt mijn nek. Ik kan bijna niets meer doen. Het griepseizoen is toegevoegd. Helaas kan ik het griepvaccin niet krijgen omdat mijn immuunsysteem me niet goed beschermt. Een vaccin wordt eigenlijk verondersteld het immuunsysteem te versterken, helaas veroorzaakt het een ziekte voor mij.

Ik vermijd momenteel uitgaan met mensen. Ik probeer tenminste een wandeling te maken met mijn partner. Winkelen of koffie drinken is voor mij niet mogelijk. Helaas vormen de mensen daar een gevaar voor mij.

Dit is misschien niet problematisch voor gezonde mensen. Voor mij is het zo. Weet ik of de vrouw in de bakkerij misschien eerder in Italië is geweest en het virus heeft maar geen symptomen? Nee.

“Angst wordt ook gepromoot door de media”

Als ik buiten ben, heb ik altijd ontsmettingsmiddelen bij me en probeer ik ook afstand te houden van andere mensen. Een tijdje geleden was ik zelf aan het winkelen en er was een Italiaan die me bij de kassa wilde uitlaten. Toen hij de volledige kassaband zag, vertelde hij me dat mensen gek waren.

Ik vroeg hem of hij onlangs in Italië was. Hij zei ja en zei dat hij gezond was. Ik voelde me plotseling ongemakkelijk. Niet vanwege mensen. Vanwege het virus. Helaas wordt het gevoel gepromoot door sommige media. Natuurlijk zorgt dit ook voor hamsteraankopen zoals we ze op dit moment zien. Dat geldt ook voor mijn thuisland Merseburg. En de plaats is relatief klein.

“Ik kan alleen desinfecterende middelen en beschermende maskers krijgen via omwegen”

Op vrijdag ging ik bijvoorbeeld winkelen met mijn vader. Ik vertelde hem wat ik wilde en hij ging alleen naar binnen. Ik dacht eigenlijk dat het tien minuten zou duren. Helaas niet. De supermarkt was vol. Echt vol. Vanuit de auto zag ik wat mensen kochten: veel blikvoer en water.Lees ook:  Donald Trump heeft een grafiek die laat zien dat de VS het werkelijk goed doet op het coronavirus

Ik kan alleen ontsmettingsmiddelen of beschermende maskers krijgen via omwegen. Mensen kopen ze ook in overvloed. Gewoon dom dat ik van hen afhankelijk ben. Gelukkig kon mijn vader contact opnemen met iemand van een arbobedrijf.

Daar werd ik tien beschermmaskers verkocht voor 65 euro. Als het gaat om ontsmettingsmiddelen, moet ik de duurste in de apotheek gebruiken. Prijs: iets minder dan tien euro per fles. De remedie die ik normaal gebruik, kost slechts twee of drie euro. Helaas sleepten mensen dit uit de apotheken in dozen. Veel van deze flessen worden tien keer verkocht op advertenties op eBay.

“Infectie kan dodelijk zijn voor mensen zoals ik”

Naar mijn mening zou het logisch zijn voor apotheken en winkels om kleinere partijen ontsmettingsmiddelen en beschermmaskers opzij te zetten voor mensen met een immuunziekte. Op dit moment heb ik moeite om de bescherming te krijgen.

Bovendien moet iedereen met immunodeficiëntie de kans krijgen om zonder aarzeling een test voor Corona te krijgen om een ​​gevechtsplan op te stellen, afhankelijk van het resultaat. In dit land zouden duizenden mensen ervan profiteren. Dat artsen iets opzij moeten zetten, zou eigenlijk standaard moeten zijn. Maar dat is het niet.

“Ik kan mezelf immers niet met rum desinfecteren”

Voor mensen zoals ik kan een infectie dodelijk zijn. Dit geldt niet voor iemand die 30, 40 of 50 is en die ook gezond is. Daarom zou ik gezonde mensen willen vragen om kalm te blijven. Voordat u beschermende producten in de apotheek inslaat, moet u eerst denken aan de mensen die ze echt nodig hebben.

Voor de meeste gezonde mensen is één fles ontsmettingsmiddel voldoende. De situatie is anders voor de risicogroepen, waartoe ik ook behoor: als ik geen beschermend middel krijg, heb ik een ernstig probleem. Ik kan mezelf immers niet met rum desinfecteren.

Ik ben ook van mening dat degenen die ademhalingsmaskers aanbieden tegen belachelijk hoge prijzen op Ebay moeten worden vervolgd. Het kan niet zo zijn dat mensen willen profiteren van de angst van anderen.

Notulen van Tim Kroeplin / * Naam van de uitgever bekend

Raak niet in paniek over Corona

Sars-CoV-2 is een nieuwe vorm van coronavirus – een type virus dat griepachtige infecties veroorzaakt. In de meeste gevallen is de infectie met het coronavirus in Nederland symptoomvrij tot mild: u kunt lichte koorts, keelpijn en vermoeidheid ervaren. Daarna neemt de ziekte meestal af.

Het virus kan alleen echt gevaarlijk worden als u tot een risicogroep behoort: ouderen of mensen met eerdere ziekten (zoals kanker of longziekten) moeten contact opnemen met hun arts als ze een infectie vermoeden.

Als u zich zorgen maakt, neem dan contact op met uw arts voordat u naar kantoor gaat. In drukte verspreiden ziekteverwekkers zich vaker en raken ze patiënten voor wie ze echt een bedreiging vormen (de risicogroepen).

Volgens het Robert Koch Institute zijn ademmaskers niet vereist. Ontsmettingsmiddelen hebben ook alleen mensen nodig met een verzwakt immuunsysteem en mensen die in contact komen met vele anderen (verkopers, verzorgers, enz.). Zorg ervoor dat je in plaats daarvan je handen grondig wast en het etiket niest. Zogenaamde hamsteraankopen van welke aard dan ook, of het nu medicijnen of voedsel zijn, worden niet aanbevolen.

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Het vampierschip

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments