“Pandemische verhoudingen”: COVID-19 begint over de hele wereld uit de hand te lopen

“Pandemische verhoudingen”: COVID-19 begint over de hele wereld uit de hand te lopen

3 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Dit is al de meest angstaanjagende virusuitbraak die we de afgelopen decennia hebben gezien en het lijkt erop dat het net begint. Een week geleden waren er ongeveer 3.000 bevestigde gevallen buiten China en nu zijn er meer dan 10.000. 4.812 gevallen zijn bevestigd in Zuid-Korea, 2.036 gevallen zijn bevestigd in Italië en 1.501 gevallen zijn op dit moment bevestigd in Iran. 

Tegen de tijd dat u dit artikel daadwerkelijk leest, zijn die cijfers waarschijnlijk aanzienlijk hoger. Het is alsof we kijken naar een echt slechte Hollywood-rampenfilm die zich recht voor onze ogen afspeelt, en tot nu toe hebben alle inspanningen om dit virus te beheersen gefaald. Op maandag verbaasde Dr. Anthony Fauci veel mensen toen hij NBC News vertelde dat COVID-19 waarschijnlijk “pandemische proporties” heeft bereikt  …

Nieuws over de extra sterfgevallen kwam nadat Dr. Anthony Fauci, het hoofd van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NBC News maandag vertelde dat de ziekte waarschijnlijk ‘pandemische proporties’ had bereikt, omdat 100 gevallen in de VS werden bevestigd

‘We hebben te maken met een evoluerende situatie. We hebben duidelijk te maken met een opkomende besmettelijke ziekte die nu uitbraken en waarschijnlijk pandemische proporties heeft bereikt, ‘zei Dr. Fauci. ‘Als je kijkt naar meerdere definities van wat een pandemie is … meerdere aanhoudende uitzendingen van een zeer besmettelijke agent in meerdere regio’s van de wereld.’

Dr. Fauci is absoluut geen alarmist en voor hem is het gebruik van het woord ‘pandemie’ een grote rode vlag.

Vorige week wezen veel mensen erop dat er nog geen enkele Amerikaan aan dit virus was overleden, maar nu zijn alleen al in de staat Washington zes slachtoffers overleden  …

Nog vier mensen zijn gestorven aan het coronavirus in de staat Washington, waardoor het dodental in de staat en de natie is gestegen tot zes, zeiden gezondheidsambtenaren maandag.

Jeffrey Duchin, een gezondheidsfunctionaris in King County en Seattle, zei maandag op een persconferentie dat vijf van de doden mensen uit King County waren en één uit Snohomish County, ten noorden van Seattle.

Als u in de omgeving van Seattle woont, moet u begrijpen dat u zich in een crisiszone bevindt. Zoals ik gisteren heb besproken , is het waarschijnlijk dat het virus al weken in die regio circuleert, en elke dag zal het aantal potentiële dragers alleen maar hoger worden.

Op dit punt waarschuwen lokale functionarissen iedereen om “indien mogelijk drukke instellingen te vermijden” …

“Om uw kansen om gezond te blijven te vergroten, vermijdt u indien mogelijk drukke instellingen,” zei King County Public Health op Twitter. “Vooral als je ouder bent dan 60, of andere chronische gezondheidsproblemen hebt, zoals diabetes, hartaandoeningen, longaandoeningen of een verzwakt immuunsysteem.”

Er is met name bezorgdheid over de verspreiding van het virus in verpleeghuizen. Een dergelijke faciliteit, Life Care Center in Kirkland, Washington, zei in een verklaring dat bij een van zijn bewoners en een van zijn medewerkers COVID-19 is vastgesteld. Het centrum verbiedt bezoekers nu.

En dit betekent niet dat u uw gedrag voor een paar dagen of zelfs een paar weken moet veranderen.

Als u in de buurt van Seattle woont, wilt u minimaal de komende maanden drukke instellingen vermijden.

Lees ook:  De gevaarlijkste complottheorie van 2020 gaat niet over bloedzuigende pedofielen

Natuurlijk is het slechts een kwestie van tijd voordat andere grote steden met soortgelijke uitbraken worden geconfronteerd. In de afgelopen dagen is het aantal staten met bevestigde gevallen  aanzienlijk groter geworden …

  • Arizona – 1
  • Californië – 20
  • Florida – 2
  • Illinois – 4
  • Massachusetts – 1
  • New York – 1
  • Oregon – 3
  • Rhode Island – 2
  • Staat Washington – 18 (inclusief 6 dodelijke slachtoffers)
  • Wisconsin – 1

Helaas vertegenwoordigt deze lijst waarschijnlijk alleen de zeer kleine top van een zeer grote ijsberg. Tot voor kort verplichtte de CDC dat de enige mensen die getest zouden moeten worden diegenen zijn die naar China zijn gereisd of diegenen die nauw contact hebben gehad met een bekend slachtoffer. Door dergelijke restrictieve criteria te gebruiken, werd het aantal Amerikanen dat werd getest extreem laag gehouden en veel besmette mensen glipten door de kieren.

Nu is dit virus aan insluiting ontsnapt en de autoriteiten vertellen ons dat ‘verspreiding in de gemeenschap’ onvermijdelijk is in heel de Verenigde Staten.

Ondertussen blijft COVID-19 als een lopend vuurtje over de rest van de planeet vegen.

In Iran haalde het feit dat een topadviseur van Ayatollah Ali Khamenei net stierf aan het virus  krantenkoppen over de hele wereld …

Een adviseur van de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, is gestorven aan het coronavirus, meldden de staatsmedia vandaag.

Mohammad Mirmohammadi, 71, stierf in het ziekenhuis in Teheran terwijl de paria-natie terugkomt van een verergerende uitbraak die verschillende hoge ambtenaren in het ziekenhuis heeft achtergelaten.

Maar ondanks het feit dat het aantal bevestigde gevallen in Iran exponentieel toeneemt, en ondanks het feit dat tientallen Iraniërs al zijn gestorven, blijven veel Iraniërs zich bezighouden met het ‘kussen en likken van sjiitische heiligdommen in de hele land ” …

Video’s die zich verspreiden op sociale media tonen dat Iraniërs Shi’itische heiligdommen kussen en likken in het hele land, omdat velen oproepen om de heiligdommen te sluiten te midden van een ernstige coronavirusuitbraak in de Islamitische Republiek.

Het epicentrum van de uitbraak in Iran, Qom, is een religieuze stad met verschillende heiligdommen. De heiligdommen blijven open omdat sommige rapporten het dodental in Iran in de honderden plaatsen.

Kun je het geloven?

We leven in een tijd waarin het lijkt alsof veel van de wereld gek is geworden. De meeste mensen geloven wat ze willen geloven en de meeste mensen doen waar ze zin in hebben. Maar er zijn altijd consequenties voor onze acties en ik heb het gevoel dat dit virus zich bijzonder snel in het Midden-Oosten zal verspreiden.

Hier in de Verenigde Staten lijkt deze uitbraak veel uitgebreider dan ons wordt verteld. Terwijl de VS eindelijk begint te testen, is het onvermijdelijk dat er nog veel meer bestaande gevallen zullen worden gevonden. Sterker nog, ik zal binnenkort een artikel op End Of The American Dream plaatsen over een ER-arts in New York dat beweert dat er volgende week in dit land duizenden bevestigde gevallen zullen zijn.

Ik denk niet dat het zo snel gaat gebeuren, maar het lijkt onvermijdelijk dat het aantal gevallen gestaag zal toenemen.

Dit is geen oefening. Dit is een buitengewoon gevaarlijk virus dat mensen over de hele wereld doodt, en we moeten ons voorbereiden op een scenario waarin deze crisis vele maanden of zelfs meerdere jaren kan duren.

Lees ook:  Uit gelekte documenten blijkt dat de politie wist dat extreemrechtse extremisten de echte bedreiging vormen voor protesten, niet voor "ANTIFA"

Comments

comments