“It’s Like A Ghost Town”: grote steden over de hele wereld zijn verlamd door angst voor COVID-19

“It’s Like A Ghost Town”: grote steden over de hele wereld zijn verlamd door angst voor COVID-19

5 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

We hebben in heel lang niets meer zoveel wereldwijde angst gezien. Maar hoewel er zoveel angst is, weten we nog steeds niet of dit zal evolueren naar de volgende grote wereldwijde pandemie die miljoenen mensen doodt of niet. Ik wou dat ik een definitief antwoord voor je had. Op dit moment weten we dat het aantal bevestigde gevallen buiten China in een zeer alarmerend tempo blijft stijgen, en we weten ook dat dit virus volgens de laatste cijfers ongeveer 34 keer dodelijker is dan de griep . Maar om miljoenen mensen te doden, zou een aanzienlijk percentage van de wereldbevolking geïnfecteerd moeten worden, en we weten niet of dat daadwerkelijk gaat gebeuren.

Maar in grote steden over de hele wereld waar COVID-19-gevallen zijn uitgebroken, zien we ernstige verstoringen in de normale activiteit.

Nu bijvoorbeeld verschillende coronavirussterfgevallen zijn gemeld in het gebied, heeft het gebrek aan toeristen het centrum van Seattle veranderd in  “een spookstad” …

In Seattle betekent bracing voor het coronavirus ook voorbereidingen treffen voor een verwoestende economische impact. Ondernemers en bewoners hebben al een drop-off in toeristen gezien in delen van de stad die sterk afhankelijk zijn van voetgangers.

” Het is als een spookstad ,” zei Francisco over de beroemde Pike Place Market waar ze haar winkel heeft.

Als je ooit naar Pike Place Market bent geweest, weet je dat het normaal bruist van de activiteit.

Maar nu wil vrijwel iedereen wegblijven, en je kunt ze niet precies de schuld geven. Met dit vrije virus zou ik me daar ook niet willen wagen.

Seattle Burgemeester Jenny Durkan heeft al verklaard  de noodtoestand , en dit zal haar de kracht om een breed scala van openbare evenementen te annuleren geven …

Terwijl het dodental dinsdag klom, riep burgemeester Jenny Durkan, Seattle, een democraat uit. De verklaring stelt haar in staat om regels te omzeilen om de uitgaven, het aangaan en lenen van steden te verhogen om de groeiende bedreiging voor de volksgezondheid aan te pakken. Hiermee kan haar kantoor ook faciliteiten sluiten en evenementen annuleren om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

Aan de andere kant van de wereld zijn de straten van Seoul  op dit moment vrijwel leeg …

De straten van Seoul, de Zuid-Koreaanse hoofdstad, stonden deze week bijna leeg. Degenen die zich wagen, dragen maskers. De normaal drukke metro’s hebben weinig passagiers en ruiters zorgen ervoor dat ze ver weg van elkaar zitten. Veel bewoners vertrouwen op apps voor het bezorgen van boodschappen en restaurants.

De meeste Amerikanen beseffen dit niet, maar de bevolking van Seoul overtreft eigenlijk de bevolking van New York City.

Normaal gesproken is het een van de drukste steden op de hele planeet, maar vanwege de angst dat meer dan 5.700 bevestigde gevallen in Zuid-Korea hebben veroorzaakt, is het ook een soort “spookstad” geworden.

Over drukke steden gesproken, de 21 miljoen inwoners van Beijing blijven wachten tot het leven weer normaal is.

De meeste mensen blijven zoveel mogelijk thuis, en degenen die zich wagen, lopen het risico dat hun temperaturen worden gescand  “op regelmatige controlepunten” …

Veel winkels zijn nog steeds gesloten in Beijing, en de temperatuur van de bewoners wordt gescand bij reguliere checkpoints, evenals in elke winkel . In straten die normaal gesproken zo druk zijn dat mensen gedwongen worden om hun schouders te poetsen, houden degenen die buiten zijn op een goede afstand van elkaar.

Kunt u zich het tumult voorstellen dat zou ontstaan ​​als soortgelijke “controleposten” hier in de Verenigde Staten zouden worden opgezet?

Laten we hopen dat we dat punt nooit bereiken.

In Milaan is het nu griezelig stil. Niemand heeft de stad zo stil gezien  in de hele moderne geschiedenis van Italië …

Lees ook:  'Deze keer ben ik bang': experts vrezen te laat voor het afsluiten van het Chinese virus

In Milaan, de zakelijke hoofdstad van Italië en het centrum van de uitbraak van het land, zijn restaurants, bars en treinstations veel minder druk dan normaal. Het meestal krioelende Piazza del Duomo, de thuisbasis van de kathedraal van de stad en vol met winkels en bars, was bijna leeg op punten maandag.

De Italiaanse autoriteiten zijn absoluut wanhopig om deze uitbraak onder controle te krijgen en nemen daarom behoorlijk extreme maatregelen.

Ongelofelijk, dat omvat zelfs het verbannen van fans van alle sportevenementen  tot 3 april …

De Italiaanse regering heeft drastische maatregelen genomen om het uitbreken van coronavirus te helpen voorkomen door alle sportevenementen tot 3 april voor fans in het hele land te sluiten . Italië is het zwaarst getroffen Europese land van het coronavirus, met tot nu toe 107 doden.

Het is leuk dat ze een deadline hebben gesteld, maar wat gaan ze doen als we op 3 april aankomen en deze uitbraak nog erger is geworden?

Zou het kunnen dat Italiaanse fans niet in de nabije toekomst naar sportevenementen kunnen gaan?

En zullen andere westerse landen snel volgen?

Ons leven zou kunnen veranderen op manieren die we ons een paar weken geleden niet eens konden voorstellen.

In het VK worden bewoners gewaarschuwd dat ze binnenkort “hun leven drie maanden in de wacht moeten zetten” …

Britten zouden kunnen worden gedwongen om hun leven drie maanden in de wacht te zetten onder een ‘strijdplan’ om Coronavirus te bestrijden te midden van waarschuwingen dat de dodelijke ziekte een vijfde van het Britse personeelsbestand zou kunnen uitschakelen.

Boris Johnson heeft vandaag de blauwdruk van de regering uiteengezet om een ​​grootschalige uitbraak van de bug aan te pakken, met als laatste redmiddel een reeks sociaal en economisch kostbare noodbewegingen.

Zou je je leven drie maanden in de wacht kunnen zetten?

Natuurlijk duren de meeste grote pandemieën langer dan slechts drie maanden. De Spaanse grieppandemie duurde drie jaar en doodde tientallen miljoenen mensen.

Hopelijk zal deze uitbraak zoiets niet zijn.

Maar zonder twijfel is dit een echt verschrikkelijk virus. Het volgende is een fragment uit het verslag van een 25-jarige Britse man  die COVID-19 heeft gevangen …

Dag 12: Ik heb een terugval gehad. Net toen ik dacht dat de griep beter werd, is het teruggekomen met een wraak. Mijn ademhaling is moeizaam. Alleen maar opstaan ​​en naar de badkamer gaan, laat me hijgen en uitgeput. Ik zweet, branderig, duizelig en rillend. De televisie staat aan maar ik begrijp er niets van. Dit is een nachtmerrie.

Tegen de middag heb ik het gevoel dat ik stik. Ik ben nog nooit zo ziek geweest in mijn leven. Ik kan niet meer dan slokjes lucht nemen en als ik uitadem, klinken mijn longen als een papieren zak die wordt verkreukeld. Dit klopt niet. Ik moet een dokter zien. Maar als ik de hulpdiensten bel, moet ik de ambulance-oproep zelf betalen. Dat gaat een fortuin kosten. Ik ben ziek, maar ik denk niet dat ik doodga, of wel?

Ik wil dat zeker niet ervaren en ik weet zeker dat jij dat ook niet wilt.

Toen ik dit jaar binnenkwam , heb ik gewaarschuwd voor wat ons te wachten stond , maar ik verwachtte absoluut niet dat we mogelijk begin maart geconfronteerd zouden kunnen worden met een volledige wereldwijde pandemie.

COVID-19 kan alles veranderen. Ik weet dat velen proberen de ernst van dit virus te bagatelliseren , en dat is een grote fout.

Voor de nabije toekomst zal de hele wereld worden gegrepen door angst voor dit virus, en dat heeft zeer ernstige gevolgen voor ons allemaal.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Wereldwijde verspreiding van coronavirus roept pandemische angsten op


Comments

comments