Obama tweet, Trump wordt gek – de VS is meer verdeeld dan ooit

Obama tweet, Trump wordt gek – de VS is meer verdeeld dan ooit

5 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump, 45e president van de Verenigde Staten, heeft een zeer korte lont. Vooral wanneer iemand zelfs op afstand over zichzelf durft te spreken. Of zijn succes.

Als dit “iemand” Barack Obama wordt genoemd, dan welterusten!

Deze onheilspellende combinatie van Barack Obama en een onderwerp dat heel dicht bij Donald Trump ligt, veroorzaakte eerder deze week een spontane woede-uitbarsting door de president.

Het begon allemaal met deze tweet van ex-president Barack Obama op maandag:

Barack Obama on Twitter

Eleven years ago today, near the bottom of the worst recession in generations, I signed the Recovery Act, paving the way for more than a decade of economic growth and the longest streak of job creation in American history.

Daarin schrijft hij:

“Ik heb elf jaar geleden de Recovery Act ondertekend, op het hoogtepunt van een van de ergste recessies in generaties, waarmee ik de basis legde voor meer dan een decennium van economische groei en de langste periode van dalende werkloosheid in de Amerikaanse geschiedenis.”

De Recovery Act is een stimuleringspakket van $ 787 miljard dat in februari 2009 is aangenomen om de economische crisis het hoofd te bieden. Het omvat onder meer belastingverlagingen en investeringen in onderwijs, infrastructuur en gezondheidszorg.

Hoe reageerde Trump?

Tot zover de feiten. Maar Trump is voor hen weinig interessant. In zijn ogen is hij als enige verantwoordelijk voor het economische succes van de Verenigde Staten . Iedereen die het anders ziet, zal de explosieve kracht van Trump voelen op Twitter .

Lees ook:  Roger Stone schijnt nieuw licht op Russia-Gate Hoax

En zo kwam het hoe het moest komen. Om 0.40 uur (Duitse tijd) brak de vulkaan Trump uit.

De uitbarsting veroorzaakte een opzeggings- en zelflofwolk die kilometers in de Twitter-sfeer werd geslingerd. De wolken van Trump zijn extreem giftig.

Donald J. Trump on Twitter

ever. Had to rebuild our military, which was totally depleted. Fed Rate UP, taxes and regulations WAY DOWN. If Dems won in 2016, the USA would be in big economic (Depression?) & military trouble right now. THE BEST IS YET TO COME. KEEP AMERICA GREAT!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTrump schreef:

“Heb je gehoord van de laatste zwendel? President Obama probeert nu de lauweren te plukken voor de economische bloei tijdens de Trump-regering. Hij publiceerde het ZWAKSTE economische herstel sinds de Grote Depressie, ondanks het nul Fed-tarief en een MASSIEF expansief monetair beleid NU, de beste werkloosheid ooit. Moest het leger opnieuw opbouwen. Het was helemaal aan het einde. Fed-tarief verhoogd, belastingen extreem gedaald. Hadden de Democraten in 2016 gewonnen, dan zouden de Verenigde Staten grote economische en militaire problemen hebben (en een recessie?) BESTE KOMT BINNENKORT. HOUD AMERIKA GROOT! “

Hoe reageren de media?

De reacties op de tweets van Obama en Trump zijn heel verschillend. Ze laten meer dan ooit zien hoe hopeloos verdeeld de Verenigde Staten zijn.

Eerst over de mediareacties:

  • Fox News: Trump’s favoriete omroep Fox News schrijft in een artikel dat Obama de tweet wil gebruiken om alle lauweren te oogsten voor de huidige robuuste economie. Dit wordt gevolgd door een verklaring van de Trump-campagne die de zittende president prijst en Obama tot slak maakt. Dit wordt gevolgd door een vergelijking van welke president economischer heeft bereikt. Trump natuurlijk. De allerlaatste zin van het artikel vermeldt ook: “Onder leiding van Trump steeg ook het loon van de arbeidersklasse, zij het iets minder snel dan voordat Trump president werd.”
  • CNN: CNN heeft een feitencontrole uitgevoerd. Daniel Dale en Catherine Rampell analyseerden verfrissend nuchter dat presidenten de economie niet alleen kunnen beheersen. De nummers zijn ongeveer hetzelfde voor beide. Tegelijkertijd weerlegden ze de superlatieven waarmee Trump zichzelf graag versiert. Alleen Rob Astorino, een Republikein, was niet overtuigd door de feiten en volgde koppig de Republikeinse mantra dat Trump een economische messias was.

Hier is een waardevolle CNN-feitencontrole:Lees ook:  Amerika is 'het land van de snitches' geworden tijdens deze coronaviruspandemie

Comments

comments