Coronavirus: waarom mensen in paniek zijn over het kopen van toiletpapier en hoe dit te stoppen

Coronavirus: waarom mensen in paniek zijn over het kopen van toiletpapier en hoe dit te stoppen

6 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

De wereld is in paniek geraakt door het kopen van razernij als reactie op de nieuwe uitbraak van coronavirus . Een zeer verwarde gezondheidssecretaris Matt Hancock drong aan op terughoudendheid en probeerde de angst voor tekorten op het vragenuur van de BBC-televisie te kalmeren nadat hem werd gevraagd naar een gebrek aan paracetamol, droge pasta en toiletpapier.

Het VK staat niet alleen. Social media is overspoeld met afbeeldingen van over de hele wereld van winkelwagentjes opgesteld bij de kassa, lege planken en gekke shoppers met zes maanden toiletpapier. Alleen al het zien van deze beelden heeft de paniek aangewakkerd, waardoor het probleem is geëscaleerd ver voorbij alles wat werd opgemerkt tijdens de SARS-epidemie toen digitale verbindingen veel minder vaak voorkwamen.

Andrew Backhouse on Twitter

Seriously WTF Australia? Panic buying of toilet paper at Woolies https://t.co/VyYnct4rAV

Dit soort berichten verspreiden hysterie en vals nieuws in die mate dat coronavirus-hoaxes aantoonbaar op zichzelf gevaarlijk zijn geworden . Als ze willen dat paniekaankopen stopt, moeten overheden aantonen dat ze de controle hebben door middel van daadkrachtige en duurzame en transparante communicatie.

Controle terugwinnen

In onderzoek dat ik deed met marketingprofessoren Charlene Chen en Leonard Lee, ontdekten we dat consumenten een waargenomen verlies van controle compenseren door producten te kopen die zijn ontworpen om in een basisbehoefte te voorzien, een probleem op te lossen of een taak te volbrengen. Dit zien we als mensen haasten om rijst, schoonmaakproducten en papierwaren in onlogisch grote hoeveelheden te kopen.

Dit heeft geleid tot prijsgutsen en tekorten aan vitale gezondheidsapparatuur waar dit het meest nodig is.

In tijden van crisis willen mensen geen groot debat, ze willen actie. Om de angst van mensen te verminderen en hen te helpen een gevoel van controle terug te krijgen, is het aan de regeringen om aan te geven dat ze een spelplan in gedachten hebben en tijdig stappen ondernemen om het probleem aan te pakken.

Singapore – dat ondanks 112 gevallen geen virusgerelateerde sterfgevallen heeft gekend en een besmettingspercentage dat is achterhaald door terugvorderingen – is naar voren gekomen als een voorbeeld van hoe zowel de infectie te beheersen als het vertrouwen van de burger te behouden.

Een dag na tekenen dat mensen in paniek waren met het kopen van rijst en instant noedels, was premier Lee Hsien Loong op televisie aan het roepen voor kalmte en verzekerde Singaporezen: “We hebben voldoende voorraden, het is niet nodig om een ​​voorraad aan te leggen.”

Lees ook:  Studie zegt dat het coronavirus is gemuteerd om besmettelijker te worden. Moet u zich zorgen maken?
china
Mensen staan ​​in de rij bij een Watsons-apotheek in Hong Kong. Lewis Tse Pui Lung / Shutterstock

Singapore was een van de eerste landen die toegangsbeperkingen oplegde aan iedereen met een recente reisgeschiedenis naar China en delen van Zuid-Korea. Het land heeft ook temperatuurscreening geïntroduceerd, systemen om mensen te identificeren die in contact zijn geweest met vervoerders en strikte ziekenhuis- en thuisquarantaineregelingen voor mogelijk besmette patiënten. Er wordt stevig actie ondernomen in de vorm van boetes en gevangenisstraf jegens degenen die deze nieuwe regels overtreden .

De regering heeft regelmatig openbare verklaringen afgelegd en is heel openhartig geweest met haar mensen over de gevaren van het coronavirus. Een week na de paniek bij het kopen van razernij , zijn de dingen gekalmeerd en zijn shoppers teruggekeerd naar het kopen van artikelen in normale hoeveelheden.

Het fout doen

Dit staat in contrast met wat er gebeurt in Japan en Iran , waar regeringen onder vuur liggen vanwege hun gebrek aan transparantie. Dit wantrouwen komt voort uit bezorgdheid dat regeringen opzettelijk verbergen of geen toegang hebben tot nauwkeurige informatie .

Dit heeft ertoe geleid dat mensen goederen hebben opgeslagen, wat in Japan heeft geleid tot een tekort aan toiletpapier . Lange lijnen en prijsstijgingen zijn gevolgd. Diefstal is nu zo gebruikelijk dat sommige bedrijven rollen aan hun dispensers hebben geketend .

Karen T 🇪🇺 #EconomicallyInactive #NotMyPM on Twitter

Apparently panic buying toilet roll is a thing. Sainsbury’s today.

Hoewel de Britse regering een officieel actieplan voor het coronvirus heeft gepubliceerd , waarin advies wordt gegeven over hoe het publiek moet reageren tijdens elke fase van de uitbraak en wat te verwachten als het een pandemie wordt, zijn er haperingen in de communicatie geweest die eerder angst hebben opgewekt dan getemperd. .

Het meest recente probleem was de beslissing om dagelijkse updates over de geografische verspreiding van het virus achter te houden. De regering heeft sindsdien maakte een U-bocht op deze, noemde het een “een communicatie onhandige poging” en erkennen dat een dergelijke gebrek aan transparantie alleen zou leiden tot gevoelens van de overheid geheimhouding en de steun van de mogelijke verspreiding van nep nieuws.

Hoe actie wordt gecommuniceerd, inclusief wanneer en hoe vaak, is van cruciaal belang voor diffuse paniek. De situatie van een pandemie is zo volatiel dat het overheidsbeleid mogelijk snel moet evolueren. Zoals we in Singapore zien, kan sterke communicatie het verschil zijn tussen het lijken te begrijpen van de dynamische aard van de situatie en niet weten hoe het aan te pakken.

Lees ook:  "Munitie" natie VS wapens als medicijn tegen coronavirus of komt er een staat van beleg

Comments

comments