SCHOKKEND nieuw onderzoek concludeert dat het ‘beste case-scenario’ voor een COVID-19-pandemie 15 miljoen dood is


 2 total views,  2 views today

In de afgelopen week is het aantal bevestigde gevallen van COVID-19 buiten China opnieuw meer dan verdrievoudigd. Hopelijk is het uiterst onwaarschijnlijk dat zo’n snelle groei zal doorgaan, want als dat het geval is, zullen er over een maand meer dan een miljoen bevestigde gevallen buiten China zijn. Ik wil me niet eens voorstellen welk niveau van angst dat zou veroorzaken, en onnodig te zeggen dat dit absoluut verwoestend zou zijn voor de hele wereldeconomie . Natuurlijk, als we tot een miljoen bevestigde gevallen komen, is er geen enkele manier om te voorkomen dat het zich over de hele wereld verspreidt, en het ultieme dodental kan ondenkbaar zijn.

Volgens de WHO is het huidige sterftecijfer voor deze uitbraak 3,4 procent , en veel experts denken dat het hoger zal blijven.

Dat betekent dat heel veel mensen zullen sterven als dit virus op de een of andere manier niet kan worden bestreden.

Onderzoekers van een grote universiteit in Australië hebben zeven verschillende scenario’s gemodelleerd voor hoe een COVID-19-pandemie zou kunnen verlopen, en in het “beste geval” was het dodental  15 miljoen …

Nieuwe modellen van de Australian National University bekijken zeven scenario’s over hoe de uitbraak van COVID-19 de rijkdom van de wereld kan beïnvloeden, variërend van lage tot hoge ernst.

Vier van de zeven scenario’s in de paper onderzoeken het effect van verspreiding van COVID-19 buiten China, variërend van lage tot hoge ernst. Een zevende scenario onderzoekt een wereldwijde impact waarbij elk jaar een milde pandemie optreedt.

Maar zelfs in het lage-ernstmodel – of best-case scenario van de zeven, waarvan de krant erkende dat ze niet definitief waren – schatten ANU-onderzoekers een wereldwijd BBP-verlies van $ 2,4 biljoen, met een geschat dodental van 15 miljoen .

Een pandemie die 15 miljoen mensen doodt, zou alles veranderen.

Ik hoop oprecht dat we zoiets niet zien, maar andere experts komen met soortgelijke projecties. Een epidemioloog van Harvard waarschuwt dat 40 tot 70 procent van de totale wereldbevolking dit virus uiteindelijk zal oplopen, en Mike Adams verwacht dat meer dan twee miljoen Amerikanen op 4 juli dood kunnen zijn  “als binnenlandse reizen niet agressief worden gestopt” …

Vandaag heb ik de eerste versie van een pandemisch projectiemodel aangepast dat de verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten simuleert. De aannames van het model worden hier uitgelegd en u zult zien dat ze uiterst conservatief zijn (bijvoorbeeld met een R0-waarde van slechts 1,82).

De voorspellingen van het model zijn ronduit apocalyptisch als het virus zich zonder beperkingen over de Verenigde Staten mag verspreiden. Volgens het model zullen  er op 4 juli 2,16 miljoen dode Amerikanen zijn als binnenlandse reizen niet  snel worden stopgezet (zie de volledige projecties hieronder). Dit is geen voorspelling, omdat ik geloof dat de regeringen van de staten en de federale overheid lang voor 4 juli zullen ingrijpen om in wezen de medische staat van beleg af te kondigen  .

Laten we bidden dat zoiets nooit gebeurt.

Maar als we allemaal onze kop in het zand steken en doen alsof dit virus geen grote bedreiging is, zal dat de zaken alleen maar erger maken.

Op dit moment is de waarheid dat we niet echt de ware omvang van de uitbraak in de Verenigde Staten kennen, omdat de autoriteiten nu net beginnen met testen. Vice-president Pence had gehoopt deze week een miljoen testkits voor lokale gemeenschappen te krijgen, maar dat gaat gewoon  niet gebeuren …

Mike Pence gaf donderdag toe dat de administratie haar belofte om tegen het einde van de week één miljoen coronavirus-testkits te leveren niet zal kunnen nakomen.

‘We hebben vandaag niet genoeg tests om te voldoen aan de verwachte vraag’, zei Pence tijdens een bezoek aan een fabriek van 3M Company in Minnesota donderdagmiddag.

Ondertussen begint het echt raar te worden.

Het aantal bevestigde gevallen in de omgeving van Seattle is gestegen tot 70, en autoriteiten hebben een verouderende EconoLodge omgevormd tot een “quarantainedorp” …

De EconoLodge in Kent, in het hart van het grootstedelijke gebied Seattle-Tacoma, wordt het eerste quarantainedorp Covid-19 in Amerika. Terwijl de gevallen en sterfgevallen in de staat Washington toenemen, bouwen ambtenaren niet in twee weken modulaire  ziekenhuizen zoals China  vorige maand, maar kopen ze eerder bestaande commerciële eigendommen, zoals motels, en stoppen ze geïnfecteerde mensen op.

Markovich zei nog een ander “Covid-19 quarantainedorp met behulp van modulaire eenheden die nu onderweg zijn in blok 1100 van 128th St. in Noord-Seattle. Tot nu toe is hierover nog geen openbare aankondiging gedaan. “

Ik veronderstel dat dergelijke voorzieningen een paar honderd mensen kunnen huisvesten, maar wat gaan lokale ambtenaren doen als honderdduizenden mensen het virus krijgen?

Zodra dit virus zich in een gemeenschap begint te verspreiden, kan het aantal gevallen met een duizelingwekkend tempo escaleren. Als je hierover twijfelt, kijk dan eens naar wat er in Frankrijk gebeurt  .

We zullen waarschijnlijk dat soort groei in bepaalde gemeenschappen hier in de VS zien, en dat is echt afkoeling.

In Iran heeft het aantal bevestigde gevallen nu de grens van 3.500 overschreden en er wordt gemeld dat “tientallen lichamen” zich opstapelen in Iraanse lijkenhuizen …

Tientallen lichamen omhuld in zwarte tassen langs de vloer van een Iraans mortuarium , terwijl arbeiders in beschermende pakken en maskers druk tussen hen lopen.

Het is onduidelijk welke van de mensen wiens lichamen in het mortuarium liggen geïnfecteerd zijn met het coronavirus dat het land grijpt, in deze beelden  vanuit het lijkenhuis  van Qom in Behesht-e Masoumeh.

Het officiële dodental in Iran is op dit moment slechts 107, maar velen geloven dat het werkelijke aantal veel, veel hoger is.

Zoals gewoonlijk beschuldigen de Iraniërs hun problemen aan de Verenigde Staten en Israël. In feite beweert een Iraanse generaal in het openbaar dat dit virus  ‘een door de mens gemaakt biowapen’ is  dat met opzet werd ingezet tegen China en Iran …

Een Iraanse militaire leider heeft gesuggereerd dat het coronavirus geen van nature voorkomende ziekte is en dat het een door de mens gemaakt biowapen is dat door een ‘vijandige staat’ tegen China en Iran is geteeld en vrijgelaten.

Brigadegeneraal Gholam Reza Jalali, een Iraanse officier die belast is met de civiele defensieorganisatie van het land, beweerde dinsdag dat “een onderzoek naar de gevolgen van het virus in termen van tol of de omvang van de epidemie en het soort mediapropaganda over deze kwestie gericht op het vergroten van angst en paniek onder mensen versterkt de speculaties dat een biologische aanval tegen China en Iran is gelanceerd met economische doelen. ”

De waarheid is natuurlijk dat dit virus een grote crisis voor de hele planeet heeft veroorzaakt.

In het VK is er zoveel bezorgdheid over dit virus dat Britse supermarkten zich  voorbereiden op ‘voedselrellen’ …

Britse supermarkten zijn voorbereid op voedselrellen als paniekkoop wijdverspreid wordt in het slechtste scenario van een coronavirus pandemie, heeft een retailexpert gezegd.

Voormalig directeur van de Tesco-toeleveringsketen Bruno Monteyne zei dat een grote uitbraak van het virus zou resulteren in ‘paniekaankopen, lege schappen en voedselrellen’, maar dat retailers in dit stadium zouden terugkeren naar de ‘feed the nation’-status om te voorkomen dat iemand hongerig wordt.

En over de hele westerse wereld worden fans al verbannen van grote sportevenementen om de verspreiding van deze ziekte te helpen voorkomen.

Als deze uitbraak snel blijft escaleren, zal de manier waarop we ons leven leiden drastisch worden veranderd. Laten we daarom om genade bidden, want we hebben het absoluut nodig .

Helaas worden veel Amerikanen niet voorbereid op een mogelijke pandemie omdat steeds weer is verteld dat dit virus niet gevaarlijker is dan de griep.

Dat is absoluut niet waar. Zoals ik de andere dag , de griep heeft meestal een sterftecijfer van ongeveer 0,1 procent per jaar, en dit virus heeft momenteel een sterftecijfer van 3,4 procent …

“Wereldwijd is ongeveer 3,4 procent van de gemelde COVID-19-gevallen overleden”, zei de directeur-generaal van de  WGO Tedros Adhanom Ghebreyesus  tijdens een persconferentie dinsdag. Het percentage beschrijft het percentage sterfgevallen onder bevestigde gevallen. En het was  groter dan de vorige coronavirus CFR-schatting ( 2 procent in China ), veel hoger dan de seizoensgriep ( die gemiddeld 0,1 procent van de geïnfecteerden doodt ), en zelfs erger dan de Spaanse grieppandemie (die 2 tot 3 procent doodde van degenen die besmet zijn).

Vorige eeuw heeft de Spaanse grieppandemie ergens tussen de 50 miljoen en 100 miljoen mensen gedood en dit virus heeft momenteel een nog hoger sterftecijfer.

Begint u het te begrijpen?

Deze uitbraak kan miljoenen en miljoenen mensen doden, en iedereen die het niet serieus neemt, is helemaal niet erg wijs.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord