Sneakers met vermeende Hitler-gelijkenis: beschuldigingen tegen sportmerk Puma

Sneakers met vermeende Hitler-gelijkenis: beschuldigingen tegen sportmerk Puma

6 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

De Duitse sportkledingfabrikant Puma is bekritiseerd voor een bizar artikel. In het patroon van een sneaker-model herkennen scherpe klanten een impliciet portret van Adolf Hitler. Het feit dat de oprichter van Puma een NSDAP-supporter was, maakt de zaken erger.

De sportschoenen zijn het “Storm Adrenaline” -model uit de herfst / winter-collectie van 2019. Van bovenaf gezien, roepen de zwart-witte sneakers associaties op met Hitlers kapsel en snor bij veel internetgebruikers.

Terugkijkend op de geschiedenis van het merk giet ook meer olie in het vuur. Het feit is dat Puma is opgericht door NSDAP-lid Rudolf Dassler. De fabrikant van sportartikelen wordt daarom geconfronteerd met beschuldigingen van geheime nazi-sympathie.

ОколоНоля on Twitter

Скандал международного уровня вызвали кроссовки “Puma” (модель Storm Adrenaline), которые напомнили пользователям соцсетей портрет Адольфа Гитлера. Критики бренда сразу припомнили состоявшего в рядах НСДАП основателя фирмы, немца Рудольфа Дасслера.

Sommige Russisch sprekende gebruikers zien de sneakers echter minder als Hitler en meer als de Russische schrijver Nikolai Gogol. Het sportmerk gaf aanvankelijk geen commentaar op een onderzoek naar het incident.

(Не)серьёзный МИД on Twitter

Пуму обвиняют в том, что их модель кроссовок STORM ADRENALINE – это замаскированный портрет Гитлepа Какой Гитлер. Это Николай Гоголь!😁

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Comments

comments