EU wil uw geld. Probleem: speciale begrotingstop nog steeds zonder overeenstemming …

EU wil uw geld. Probleem: speciale begrotingstop nog steeds zonder overeenstemming …

7 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

De EU wil verzilveren. Van u, tenminste indirect – omdat E zijn eigen begroting tegen 2027 wil vaststellen. Volgens de EU-hoofdbemiddelaar Angela Merkel zijn de verschillen momenteel echter nog te groot. De onderhandelingen zijn nu uitgesteld. Een van de problemen waar de gemeenschap niet graag over spreekt: de Britten hebben tot nu toe in de pot gestort, die nu elders moet worden gevuld. Het was al maanden geleden duidelijk dat Duitsland een leeuwendeel zou moeten betalen.

Een ander idee zal zeker worden geïmplementeerd – in naam van het milieu: de plastic belasting. Overeenkomstige plannen zijn al beschikbaar, zoals we elders al hebben geschreven.

U betaalt – de “plastic belasting”….

Blijkbaar betalen de Duitsers nog steeds niet genoeg belasting. Nadat met name de Groenen een belasting op vleesproducten eisen, is er nu een ander idee over hoe de Duitsers te skimmen: met de plastic belasting. Aangezien de niet-gouvernementele organisatie EU blijkbaar geen geld meer heeft, moet de plastic belasting worden uitgerold naar alle staten van de Europese Unie.

Er wordt gezegd dat “er een groeiende bereidheid is in de lidstaten om nieuwe financieringsbronnen te creëren. Als onderdeel van de onderhandelingen over de EU-begroting van 2021 tot 2027 wordt er een plastic belasting besproken, meldde de “Relotius-Nach-Richten-Magazin” Spiegel, met informatie van EU-diplomaten uit verschillende landen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Brussel wil nog niet goedgekeurd vaccin van AstraZeneca geleverd krijgen

“De plastic belasting zou een eerste stap zijn om de EU nieuwe eigen middelen te geven”, aldus Groenen-lid Rasmus Andresen. Michael Roth, lid van het SPD-Europees Parlement, staat ook “open voor de plastic belasting”. Voormalig EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger bracht het onderwerp plastic belasting twee jaar geleden voor het eerst op tafel. Het gaat om niet-gerecycled plastic afval. Volgens voorzitter Charles Michel van de EU-Raad moet de meerjarenbegroting, die meer dan een triljoen euro zal bedragen, worden vastgesteld tijdens de speciale top op 20 februari.

Het EU-Parlement zal om meer geld vragen

Aangezien het voorstel van de lidstaten ver onder de 1,3 procent van de economische output van de EU zal zijn die het Europees Parlement eist, zou een uitbreiding van de eigen middelen het gemakkelijker moeten maken om een ​​compromis te sluiten met parlementsleden. Tot nu toe is de EU grotendeels gefinancierd met bijdragen van haar lidstaten.

Met haar “Green New Deal” wil EU-voorzitter Ursula von der Leyen de grote geldmachine opnieuw starten en geld in de kas van Brussel spoelen. Een plastic belasting zou perfect passen in het “groene concept” en zou een andere zeer lucratieve bron van inkomsten vertegenwoordigen.Comments

comments