“Een kogel in het hoofd”: twee Franse rappers richten zich op journalisten die berichten over de “vuile islam”

“Een kogel in het hoofd”: twee Franse rappers richten zich op journalisten die berichten over de “vuile islam”

8 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Een nummer van rappers Sneazzy en Nekfeu veroorzaakt controverse op sociale netwerken. Sneazzy richt zich op journalisten die ‘de islam vuil maken’ en citeert Pascal Praud. Veel persoonlijkheden hebben hun verontwaardiging uitgesproken.

“De mannen in blauw zaaien terreur, hebben geen hart als een medewerker / Journalisten smeren de islam, zijn amateurs zoals Pascal Praud / het verdient een kogel in het cerebellum, het kanon in de mond”, zegt de rapper Sneazzy in de clip voor de titel Nul detail . Een tirade geïnterpreteerd in het gezelschap van zijn collega Nekfeu, die “teef” lanceert wanneer de naam van de gastheer van CNews wordt uitgesproken.

Dit stuk rap werd gepresenteerd op Le Mouv , het netwerk van Radio France bedoeld voor een jong publiek, met “een pakkend refrein, waar de twee medeplichtigen op een melodieuze lucht poseren en coupletten volledig rap”. “Level-teksten, de laatste zijn zorgvuldig uitgewerkt, omdat ze zo goed weten hoe het moet”, schrijft de redactie van Le Mouv op 6 maart, de dag waarop de clip op YouTube werd geplaatst.

Een mening die verre van gedeeld wordt door veel waarnemers. Zo uitten politieke en media-persoonlijkheden – met name rechts van het politieke spectrum – hun verontwaardiging en hun steun voor de journalist Pascal Praud.

Veroordelingen van rappers en ondersteuning voor Pascal Praud bij LR en RN

“Ondersteuning voor Pascal Praud met de dood bedreigd door deze haatpredikers die zwaar moeten worden veroordeeld”, zei bijvoorbeeld op Twitter het Republikeinse (LR) lid Eric Ciotti, waarin werd opgeroepen om “clip en” lied “van de platforms te verwijderen ”

Eric Ciotti on Twitter

Les journalistes salissent l’islam comme Pascal Praud Ça mérite une balle dans le cervelet, canon au fond de la bouche” Soutien à @PascalPraud menacé de mort par ces prêcheurs de haine qui doivent être lourdement condamnés Clip & “chanson” doivent être retirés des plateformes

Ook bij LR gelooft EP-lid François-Xavier Bellamy  dat als de woorden van dit lied niet “een unaniem opstand en een voorbeeldige sanctie” zouden opwekken, men “vaarwel” zou kunnen zeggen tegen de vrijheid “.

Lees ook:  Duitsers moeten buiten blijven - Frankfurt krijgt een moslimzwembad

Evenzo hekelde Gilbert Collard tijdens de National Gathering een “ondraaglijke” video, uitte hij zijn steun voor de journalist en irriteerde hij de “armoedige en gevaarlijke” rappers. Het lid van het nationale ambt van de partij Jean Messiha verbreedde zijn kritiek naar links: “Nogmaals, voor Bevrijding  en alle links-progressief racisme, is het goed; het is diversiteit dus “het is verfrissend” … Ondersteuning voor Pascal Praud in het gezicht van deze misdadigers! “, schreef hij op Twitter .

Gilbert Collard on Twitter

Ça mérite une balle dans le cervelet, le canon au fond de la bouche” : cette vidéo est insupportable : tout mon soutien à @PascalPraud, tous ces minables et dangereux rappeurs méritent de finir à la râpe judiciaire ! #MenacedeMort #ZéroDétail #Nekfeu #Sneazzy https://t.co/Tp4NnURj2B

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenAan de linkerkant is de referent van Ile-de-France van de Republikeinse Lentepartij geschokt door het feit dat Sneazzy en Nekfeu “rustig oproepen tot de moord op politieagenten en journalisten”.

Nassim Seddiki on Twitter

Donc #sneazzy et #Nekfeu appellent tranquillement au meurtre de policiers et journalistes dont @PascalPraud dans leur dernier clip… https://t.co/3tuMYagbev

Aan de mediazijde tweet C8-columnist Eric Naulleau : “Het spreekt voor zich, maar waarschijnlijk beter als ik het zeg, dat ik mijn volledige steun breng en mijn vriendschap hernieuw aan Pascal Praud, die volgens de sinistere Nekfeu en Sneazzy , verdient het om “een kogel in de kleine hersenen” te ontvangen. Het is aan iedereen om barbarij in de weg te staan ​​”. Figaro- journalist Ivan Rioufol sprak ook zijn solidariteit en steun uit voor zijn collega van CNews.

Gedeelde internetgebruikers

Afgezien van de politieke figuren in de media, zijn Twitter-gebruikers die over dit onderwerp hebben gesproken minder unaniem. Als velen van hen zich verontwaardigd verklaren door de gewelddadige woorden van Zero Retail,

A. on Twitter

En 2013, #Nekfeu réclamait “un autodafé pour ces chiens de Charlie Hebdo” Il récidive en 2020 avec #Sneazzy, en appellant au meurtre des “journalistes” et de @PascalPraud car il “salissent l’islam”. Selon eux “ça mérite une balle dans le cervelet, le canon au fond de la bouche”. https://t.co/sSy8tmWyC3

Florent on Twitter

@Mehdi_Aifa_AJR Praud c’est pas mon kiff mais personne mérite une balle ou autre juste parce qu’il critique une religion ou une cause. Encore du rap poubelle. 🤬🤬

Het is niet de eerste keer dat rapper Nekfeu het onderwerp van een controverse is geweest. In november 2013 hadden deze verzen van de titel La Marche verontwaardigde reacties opgeroepen: “Wat is het echte gevaar? Taylorisme of terrorisme? De mijne staan ​​vroeg op / ik zag mijn vrienden taffing / ik vraag een autodafé voor deze Charlie Hebdo- honden  ”. Na de aanval op journalisten op 7 januari 2015 had de rapper zijn “oprechte deelneming betuigd aan de families en familieleden van de slachtoffers van de brutale moord” op het terrein van de satirische krant. Een paar maanden later had hij de Parijzenaar toevertrouwd  om die dag een “grote klap” te geven. “Ik volgde een les in het lot die me een tijdje peinzend en melancholisch maakte”, zei hij. “Ik voelde me eerst schuldig. En toen voelde ik me stom, ‘zei hij.Comments

comments