LAATSTE UPDATES: Samenvatting van wat experts weten over het coronavirus in China


 2 total views,  2 views today

Een team van internationale experts is door de Wereldgezondheidsorganisatie naar China gestuurd om de situatie met Covid-19 te onderzoeken. Het ontwerp werd geleid door Dr. Bruce Aylward van de WHO en Dr. Wannian Liang uit de Volksrepubliek China. De experts bezochten Beijing, Wuhan, Shenzhen, Guangzhou en Chengdu.

Tekst: Sanja R. Juric, TV Health

De missie omvatte 25 nationale en internationale experts uit China, Duitsland, Japan, Korea, Nigeria, Rusland, Singapore, de Verenigde Staten en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De opdracht werd voltooid gedurende een periode van 9 dagen van 16-24 februari 2020. Het rapport van de Commissie over Covid-19 kan in zijn geheel worden gelezen als een PDF.

Samenvatting van feiten over Covid

De meeste van de in 2055 besmette ziekenhuismedewerkers waren thuis of in de vroege stadia van de uitbraak in Wuhan besmet, toen de beschermende maatregelen van het ziekenhuis nog niet waren genomen. Het grootste deel van de verspreiding vond plaats in gezinnen die nauw contact hadden met een geïnfecteerde persoon. Bijgevolg is transmissie in de lucht over lange afstanden niet een van de oorzaken van verspreiding.

De provincie Hubei, wiens hoofdstad Wuhan is, had 65.596 mensen besmet tijdens de periode. In totaal werden 40.000 werknemers vanuit andere provincies naar Hubei gestuurd om de epidemie te bestrijden. 45 ziekenhuizen in Wuhan zorgen voor Covid-patiënten, waarvan 6 voor patiënten in kritieke toestand en 39 voor ernstig zieke patiënten en voor geïnfecteerde personen ouder dan 65 jaar.

Twee tijdelijke ziekenhuizen met 2600 bedden werden in korte tijd gebouwd. 80% van de geïnfecteerden had milde symptomen. Hiervoor waren 10 tijdelijke ziekenhuizen opgezet in gymnasiums en tentoonstellingshallen.

5% van de mensen met de diagnose Covid heeft kunstmatige beademing nodig. Nog eens 15% moest gedurende een langere periode zuurstof inademen. De herstelperiode was in deze ernstige gevallen gemiddeld 3-6 weken. Voor degenen met mildere ziektegevallen is het herstel gemiddeld twee weken geweest.

China kan nu 1,6 miljoen testkits voor het nieuwe coronavirus per week produceren . Iedereen die naar de dokter gaat voor koorts wordt getest op het virus. Dit geldt in het hele land. In de provincie Guangdong, ver van Wuhan alleen, zijn 320.000 mensen getest en 0,14% van hen was positief voor het virus. De meeste mensen die besmet zijn, ontwikkelen symptomen.

Meest voorkomende symptomen van Covid-19-infectie

Koorts (88%), droge hoest (68%), vermoeidheid (38%), hoestslijm (33%), kortademigheid (18%), keelpijn (14%), hoofdpijn (14%), spierpijn (14%) rillingen (11%), misselijkheid en braken (5%), verstopte neus (5%) en diarree (4%).

Sterfte in Covid-19

Het sterftecijfer bleek 3,4% te zijn na een onderzoek onder 44.672 besmette mensen in China. Het is sterk beïnvloed door leeftijd, bestaande omstandigheden, geslacht en met name de reactie van het gezondheidszorgsysteem. Alle sterftecijfers weerspiegelen de situatie in China tot 17 februari.

Het sterftecijfer was 5,8% in Wuhan, maar 0,7% in andere gebieden in China. Dit verklaarde China met het gebrek aan bedden voor kritieke zorg in Wuhan. Om de sterftecijfers laag te houden, net als buiten Wuhan, moeten andere landen de verspreiding van het virus voorkomen. Het aantal verpleegbedden voor ernstig zieken moet ook toenemen.

Dankzij een aantal verschillende behandelmethoden die China met succes in het hele land heeft getest, is het sterftecijfer in China nu lager dan een maand geleden.

Hoogste sterftecijfers voor ouderen en patiënten met hartziekten

Het sterftecijfer voor degenen die besmet waren en reeds bestaande hart- en vaatziekten hadden in China was 13,2%. Het cijfer is 9,2% voor geïnfecteerden en met hoge bloedsuikerspiegels (ongecontroleerde diabetes), 8,4% voor hoge bloeddruk, 8% voor chronische aandoeningen van de luchtwegen en 7,6% voor kanker. Geïnfecteerde personen zonder relevante voorafgaande ziekte stierven in 1,4% van de gevallen.

Continue vermindering van besmette mensen in China sinds januari

Volgens het rapport is het aantal gevallen sinds januari gestaag gedaald in China. De auteurs van het rapport vermelden een aantal maatregelen die hebben bijgedragen aan de vermindering.

  • Alle besmette personen zijn geïnterviewd, met wie ze in contact zijn geweest en deze zijn op hun beurt getest. Wuhan heeft bijvoorbeeld 1.800 teams gehad met minstens vijf mensen per team, die allemaal besmet zijn geraakt. De inspanningen buiten Wuhan zijn ook uitgebreid en succesvol geweest.
  • In Shenzhen waren alle 2.842 contacten gevonden en getest. 2,8% hiervan was besmet geraakt. In Guangdong waren alle 9.939 gevonden en het cijfer was 4,8%, terwijl in de provincie Sichuan 99% van 25.347 was gevonden en 2,8% positief was gebleken voor het virus.

Het risico om geïnfecteerd te raken als u persoonlijk contact met een geïnfecteerde persoon hebt gehad, is dus tussen de 1-5%.

leeftijd % van de bevolking % geïnfecteerd fataliteit
0-9 12,0% 0,9% 0 vanaf nu
10-19 11,6% 1,2% 0,2%
20-29 13,5% 8,1% 0,2%
30-39 15,6% 17,0% 0,2%
40-49 15,6% 19,2% 0,4%
50-59 15,0% 22,4% 1,3%
60-69 10,4% 19,2% 3,6%
70-79 4,7% 8,8% 8,0%
80+ 1,8% 3,2% 14,8%

 

“Het compromisloze en rigoureuze gebruik van niet-farmaceutische middelen in China om de verspreiding van het COVID-19-virus naar een aantal sites te beperken, biedt essentiële informatie over hoe de wereldwijde respons op de infectie eruit zou kunnen zien. Deze vrij unieke en ongekende Chinese reactie op de volksgezondheid heeft de toename van het aantal gevallen, zowel in Hubei, waar wijdverspreide verspreiding op gemeenschapsniveau heeft plaatsgevonden, als in de provincies waar de infectie is gemigreerd, waar familiegroepen de uitbraak hebben veroorzaakt, ongedaan gemaakt. ” – Verslag van de gezamenlijke missie WHO-China inzake coronavirusziekte 2019 (COVID-19)

Tekst: Sanja R. Juric, TV Health

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord