Paus Franciscus dringt er bij priesters op aan “Bezoek, troost aan coronavirus-patiënten” … probeert hij de epidemie te VERSPREIDEN?

Paus Franciscus dringt er bij priesters op aan “Bezoek, troost aan coronavirus-patiënten” … probeert hij de epidemie te VERSPREIDEN?

11 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Ondanks het reisverbod van de Italiaanse regering, heeft paus Franciscus katholieke priesters aangespoord om erop uit te gaan en diegenen te bezoeken die aan het coronavirus lijden .

De paus legde de verklaring af tijdens een mis die hij zelf voorzat in het Vaticaan.

Tijdens zijn homilie bad de 83-jarige paus voor de duizenden die momenteel ziek zijn door het coronavirus , evenals het medisch personeel dat voor hen zorgt.

“Laten we ook tot de Heer bidden voor onze priesters, dat ze de moed mogen hebben om de zieken te bezoeken en de medische staf en vrijwilligers te vergezellen in het werk dat ze doen”, Paus Franciscus – wiens volledige naam is Jorge Mario Bergoglio – zei tijdens de mis, die live werd gestreamd naar het publiek.

Italië heeft momenteel meer dan 10.000 coronavirusinfecties en meer dan 630 doden , het hoogste aantal in Europa op het moment van pers. De meeste infecties en slachtoffers zijn vermeld als afkomstig uit de regio Lombardije in het land.

Paus Franciscus – de eerste jezuïeten paus en de eerste die uit Amerika kwam – annuleerde eerder verschillende verlovingen, waaronder een verondersteld eenjarig retraite met Vaticaanse ambtenaren, na een gevecht met de verkoudheid tijdens een Aswoensdag-dienst.

Het incident, waarbij de paus zichtbaar snuffelde tijdens de dienst, veroorzaakte publieke speculaties over zijn gezondheid.

Volgens de Telegraph heeft de  Italiaanse krant Il Messaggero een rapport uitgegeven dat paus Franciscus negatief heeft getest op het coronavirus . In het Messaggero- rapport werd echter niet vermeld wanneer de paus op de ziekte werd getest.

Het Vaticaan heeft in een poging de angsten over de gezondheid van de paus weg te nemen een verklaring uitgegeven over de schone gezondheidstoestand van de paus en merkte op dat “… de verkoudheid die de Heilige Vader de afgelopen dagen heeft gehad zijn loop neemt en er zijn geen symptomen toe te schrijven aan andere pathologieën. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De Catalaanse crisis, Schotland en Brexit Europa op instorten dankzij de elite in Brussel

Het Vaticaan, een stadstaat omringd door Rome, heeft beperkingen opgelegd aan verplaatsing en contact tussen zijn personeel in een poging het virus te beheersen.

Het Vaticaan heeft via het persbureau van de Heilige Stoel eerder uitgelegd dat dergelijke maatregelen nodig waren om “het risico van verspreiding van de COVID-19 te voorkomen”, vanwege de grote groepen die zich verzamelen bij veiligheidscontroles voor toegang tot het plein.

“Met betrekking tot de komende activiteiten van de Heilige Vader, de Heilige Stoel en de staat Vaticaanstad, worden maatregelen bestudeerd om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen,” zei Matteo Bruni, directeur van de persdienst van de Heilige Stoel.

Alle te ondernemen acties, voegde Bruni eraan toe, zullen worden gedaan in coördinatie met maatregelen die door de Italiaanse autoriteiten zijn vastgesteld. (Gerelateerd:  Italië sluit zich aan bij Japan bij het sluiten van scholen vanwege coronavirus )

Deze aankondiging komt na bevestiging dat één persoon in Vaticaanstad positief heeft getest op het virus. Volgens het Vaticaan zijn de vijf mensen die met die persoon in contact zijn gekomen nu in quarantaine.

Het bisdom Rome heeft ook alle ‘niet-sacramentele activiteiten’ geannuleerd tot 15 maart . Deze activiteiten, zei het Vaticaan, omvatten catechismuslessen, voorbereidingscursussen voor het huwelijk, retraites, bedevaarten en de meeste andere groepsactiviteiten.

Eucharistische feesten zullen echter normaal doorgaan in de kerken van Rome – met bepaalde beperkingen. Volgens het Vaticaan worden priesters in Italië ontmoedigd om de gelovigen uit te nodigen om het teken van vrede uit te wisselen en dat de fonts van Holy Water in kerken moeten worden geleegd.

Caritas Ro heeft echter verklaard dat ondanks deze voorzorgsmaatregelen de liefdadigheid van de kerk jegens de armen niet zal stoppen.

Volgens Caritas worden lokale kerken aangemoedigd om hun soepkeukens open te houden en om daklozen en vluchtelingen onderdak te bieden, op voorwaarde dat ze zich houden aan de Italiaanse richtlijnen voor hygiëne en hygiëne.

Vanaf het moment van drukken heeft het nieuwe coronavirus 119.006 geïnfecteerd en 4.284 wereldwijd gedood.Lees ook:  PAUS vergelijkt populistische leiders in Europa die zich verzetten tegen de invasie van moslimmigranten met nazi's

Comments

comments