“70 procent besmet met Corona”: de Tsjechische premier beschuldigt bondskanselier Merkel van paniekzaaierij

“70 procent besmet met Corona”: de Tsjechische premier beschuldigt bondskanselier Merkel van paniekzaaierij

12 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

De Tsjechische premier Andrej Babiš beschuldigt bondskanselier Angela Merkel van paniek. De CDU-politicus had eerder gezegd dat tot tweederde van de mensen in Duitsland besmet zou kunnen zijn met het SARS-CoV-2 corona-virus.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met federaal minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU) op woensdag, bevestigde bondskanselier Angela Merkel haar verklaring dat tussen de 60 en 70 procent van de bevolking in Duitsland besmet zou kunnen zijn met het coronavirus. Als er niets wordt gedaan en er geen therapie of vaccin is. Merkel vertrouwde op verklaringen van experts.

De kanselier voegde toe dat de focus nu moet liggen op het vertragen van de verspreiding van het virus. U moet “tijd winnen” om de gezondheidszorg niet te overbelasten.

Babiš: Dergelijke uitspraken veroorzaken vaak paniek

De Tsjechische premier Andrej Babiš was verontrust door deze verklaring, die mogelijk 70 procent van de mensen met corona in Duitsland treft. Hij waarschuwde dat dergelijke uitspraken paniek zouden veroorzaken. De politicus zei woensdag van het Tsjechische persbureau CTK:

Ik wil geen commentaar geven op de situatie in Duitsland, hoewel ik denk dat dergelijke verklaringen tot paniek leiden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenZijn land nam snel maatregelen zodat van zo’n “duister scenario” geen sprake kon zijn, aldus de 65-jarige.

De regering in Praag vaardigde dinsdag een landelijk verbod uit op alle evenementen met meer dan 100 deelnemers. Bovendien waren alle scholen tot nader order gesloten. Aan de grenzen met Duitsland en Oostenrijk worden steekproefsgewijze controles uitgevoerd, waaronder metingen van de lichaamstemperatuur. Hiervoor werd een hulpmissie van het Tsjechische leger bevolen.

De voorzitter van het Robert Koch Instituut (RKI), Lothar Wieler, die ook de persconferentie met Merkel bijwoonde, bevestigde dat Duitsland nog maar net de uitbraak begon te ervaren. Er zijn ongeveer 1.600 infecties en drie doden in heel Duitsland. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft woensdag de corona-crisis tot een pandemie verklaard.Comments

comments

Lees ook:  Uw kans om symptomen te ontwikkelen of te sterven aan het dreigende coronavirus wordt steeds groter