3 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Denemarken sluit het GEHELE LAND af als reactie op de pandemie van het coronavirus

coronavirus

 7 total views,  3 views today

In een verrassende aankondiging zei premier Mette Frederiksen van Denemarken dat het land een lockdown oplegt om het snel stijgende aantal coronavirusgevallen te beperken . Dat maakte Frederiksen woensdag bekend tijdens een persconferentie.

Volgens Frederiksen worden werknemers in de publieke sector die geen kritieke functies uitoefenen met betaald verlof naar huis gestuurd , terwijl degenen die in de privésector werkzaam zijn, worden aangemoedigd om vanuit huis te werken.

Ook alle scholen en universiteiten in de Scandinavische natie worden gesloten, zei Frederiksen tijdens haar toespraak.

Bovendien legde Frederiksen ook beperkingen op voor evenementen, waarbij lokale media meldden dat evenementen waarvan wordt vastgesteld dat ze meer dan 100 deelnemers trekken, zullen worden verboden  – een grote daling in vergelijking met de oorspronkelijke limiet van 1.000.

“We moeten de bedrijvigheid in de samenleving zoveel mogelijk beperken, zonder onze samenleving tot stilstand te laten komen”, aldus Frederiksen.

Volgens Frederiksen zal hun beslissing om strikte maatregelen en strenge maatregelen vast te stellen een aanzienlijke impact hebben op hun economie.

“We komen hier als land niet kosteloos doorheen. Bedrijven zullen verliezen lijden en mensen zullen hun baan verliezen. De regering zal doen wat ze kan om te helpen, ‘zei Frederiksen, en merkte op dat hun huidige situatie de invoering van dergelijke maatregelen noodzakelijk maakte.

“Onder normale omstandigheden zou een regering zulke vergaande maatregelen niet voorstellen zonder alle oplossingen voor de vele betrokken Denen klaar te hebben, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie”, aldus Frederiksen.

‘Dit zal enorme gevolgen hebben, maar het alternatief zou veel erger zijn’, zei ze en voegde eraan toe dat gezonde mensen een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om de meer kwetsbare leden van hun bevolking te beschermen.

“Iedereen die gezond is, we hebben een grote verantwoordelijkheid jegens de kwetsbaren,” voegde ze eraan toe. (Gerelateerd:  Coronavirus is niet de griep en het is dit antwoord dat de VS onvoorbereid maakt, waarschuwt de gezondheidsexpert )

Degenen die een hoog risico lopen op COVID-19 – de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus dat afkomstig is uit Wuhan in China voordat het zich over andere delen van de wereld verspreidt – zijn degenen van 60 jaar en ouder, evenals degenen met een gecompromitteerd immuunsysteem systemen en chronische ziekten.

Søren Brostrøm, directeur van de Deense gezondheidsautoriteit , zei dat hij verwacht dat het aantal gevallen de komende dagen en weken snel zal toenemen.

Op het moment van de pers is bevestigd dat 514 mensen, van wie er twee in kritieke toestand verkeren, vanaf woensdag besmet zijn met het dodelijke virus – een vertienvoudiging van de cijfers die ze maandag publiceerden. Volgens minister van Volksgezondheid Magnus Heunicke is dit de “meest dramatische stijging in Europa”.

Zweden, dat door de Straat van Oresund van Denemarken wordt gescheiden, heeft ongeveer 460 bevestigde gevallen, waarbij het eerste overlijden woensdag werd gemeld. Het land heeft openbare bijeenkomsten van meer dan 500 mensen verboden om de verspreiding van de ziekte te stoppen.

Italië, dat 12.462 bevestigde coronavirusinfecties heeft en 827 doden – de hoogste in Europa op het moment van de pers – heeft dinsdag een lockdown afgedwongen. Echter, na de World Health Organization ‘s (WHO) aankondiging verklaart de COVID-19 uitbraak als een wereldwijde pandemie , de Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft aangekondigd dat de natie die nodig is om ‘te gaan nog een stap’ verder.

Conte zei via een aankondiging op Facebook dat alleen apotheken, kruidenierswaren en andere instellingen die ‘essentiële items’ verkopen, voor het hele publiek gesloten blijven . Dit komt bovenop de bestaande maatregelen, zoals reisbeperkingen, gedwongen sociale afstanden en verplichte zelfisolatie voor iedereen die griepachtige symptomen vertoont.

Vanaf het moment van drukken heeft het nieuwe coronavirus 126.136 geïnfecteerd en wereldwijd 4.630 doden achtergelaten.

Bronnen zijn onder meer:

Metro.co.uk 1

ChannelNewsAsia.com

Yahoo.com

TheSun.co.uk

WHO.int

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments