Corona-virus: waarom vooral toiletpapier in de schappen ontbreekt ze vechten zelfs (video)

Corona-virus: waarom vooral toiletpapier in de schappen ontbreekt ze vechten zelfs (video)

13 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Of het nu gaat om ingeblikt voedsel, pasta of toiletpapier: sommige mensen slaan voorraden op uit angst voor de gevolgen van het nieuwe coronavirus . Op sociale netwerken circuleren veel foto’s van lege supermarktschappen. Soms ontstaat de indruk dat er een tekort is aan producten. Klopt dat?

Jake on Twitter

Meanwhile in the toilet rolls aisle…. #toiletpaper https://t.co/fAVgX02sBE

Foto’s van lege planken vormen de uitzondering

Volgens deskundigen is er geen sprake van voedseltekort. Hygiëneproducten zijn momenteel in sommige winkels uitverkocht, maar kunnen worden bijbesteld. Volgens de Federale Vereniging van Duitse Voedselhandel (BVLH) laten foto’s van lege planken uitzonderingen zien – niet de regel. “De voedselvoorziening aan de bevolking is verzekerd”, zegt BVLH-woordvoerder Christian Böttcher.

Volgens Böttcher is de vraag naar duurzame voedingsmiddelen zoals pasta, rijst, meel en suiker aanzienlijk toegenomen. Veel markten kunnen hier echter heel snel op reageren: in Rewe- en Penny-winkels kun je bijvoorbeeld dankzij het digitale systeem zien wat er ‘bijna in realtime’ wordt gekocht – en dienovereenkomstig bestellingen aanpassen, legt de verantwoordelijke woordvoerder Andreas Krämer uit. Betekent: Als een product in toenemende mate door klanten wordt gekocht, wordt het in grotere aantallen of vaker vanuit het magazijn geleverd.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenJeremy Song on Twitter

CCTV has revealed the insanity of the #toiletpaper apocalypse. https://t.co/Wm3AbGWr9l

Waarom toiletpapier vaker uitverkocht is

Volgens Böttcher werkt de logistieke keten net iets anders met hygiëneproducten zoals toiletpapier dan met eten : “Ze worden meestal minder vaak bijbesteld omdat er doorgaans minder vraag naar is.”

Onlangs is de vraag naar hygiëneproducten echter “omhooggeschoten”, volgens de drogisterijketen “dm”. “Door de abrupte stijging zijn producten tijdelijk niet beschikbaar op sommige locaties”, legt algemeen directeur Sebastian Bayer uit. Er waren echter maatregelen genomen om de aanvoer weer te verzekeren.

Met name toiletpapier is momenteel in veel supermarkten moeilijk verkrijgbaar

Böttcher zegt dat het van verschillende factoren afhangt of een uitverkocht product de volgende dag weer in het schap ligt of dat het wat langer duurt: onder andere de grootte, de locatie en het technologieniveau van de markt. “ In principe geldt echter: er zijn geen knelpunten in de aanvoer. Alle winkels worden voorzien van de benodigde producten – mits de fabrikanten die natuurlijk kunnen leveren. ” Tot dusver werd hem geen product gemeld dat niet meer leverbaar was.Lees ook:  De geldrevolutie

Comments

comments