Medisch expert: “Er zijn waarschijnlijk 25 tot 50 mensen die het virus hebben voor elke bevestigde persoon”

Medisch expert: “Er zijn waarschijnlijk 25 tot 50 mensen die het virus hebben voor elke bevestigde persoon”

14 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

De pandemie van COVID-19 blijft over de hele wereld exploderen, en de autoriteiten waarschuwen dat het nog erger zal worden. Het aantal bevestigde gevallen buiten China is deze week ongeveer opnieuw verdrievoudigd , en als deze uitbraak in dit tempo blijft escaleren, zullen er in minder dan een maand meer dan een miljoen bevestigde gevallen zijn. Maar hoe slecht de officiële cijfers ook zijn, de waarheid is dat er veel meer mensen rondlopen die het virus hebben opgelopen maar niet zijn getest. Marty Makary, een medisch professor aan de Johns Hopkins University, gelooft zelfs dat er “waarschijnlijk 25 tot 50 mensen zijn die het virus hebben voor elke persoon die wordt bevestigd” …

‘Geloof de cijfers niet, zelfs niet op onze Johns Hopkins-website, dat 1600 Amerikanen het virus hebben’, zei hij. ‘Nee, dat betekent dat 1600 de test hebben gekregen, positief getest. Er zijn waarschijnlijk 25 tot 50 mensen die het virus hebben voor elke persoon die wordt bevestigd. ‘

Hij voegde eraan toe: “Ik denk dat we momenteel tussen de 50.000 en een half miljoen gevallen rondlopen in de Verenigde Staten.”

Als hij gelijk heeft, en gezien hoe gemakkelijk dit virus zich van persoon tot persoon verspreidt, zal het niet lang duren voordat dit virus overal aanwezig is .

Andere gezondheidsdeskundigen waarschuwen ook dat het aantal geïnfecteerde Amerikanen al extreem hoog is. Zoals ik gisteren al aangaf , is Amy Acton, directeur van Ohio Department of Health, ervan overtuigd dat het aantal slachtoffers in haar staat  nu boven de 100.000 ligt …

 Gezondheidsfunctionarissen in Ohio hebben donderdag aangekondigd dat de staat vijf bekende gevallen van het coronavirus heeft, maar een deskundige zei dat het aantal waarschijnlijk veel hoger is en naar schatting 100.000  niet-gediagnosticeerde gevallen.

Dr. Amy Acton, de directeur van de gezondheidsafdeling van de staat, vertelde verslaggevers dat het virus ‘onder ons is, maar we kunnen het nog niet zien’, meldde WBRB  .

Maar wat we tot nu toe hebben gezien, kan natuurlijk slechts het topje van de ijsberg zijn.

Volgens  de New York Times voorspelt de CDC dat tot 214 miljoen Amerikanen uiteindelijk besmet zouden kunnen raken …

Volgens een prognose zouden in de Verenigde Staten tussen de 160 miljoen en 214 miljoen mensen in de loop van de epidemie besmet kunnen zijn. Dat kan maanden of zelfs meer dan een jaar duren, met infecties die in kortere perioden zijn geconcentreerd, gespreid over de tijd in verschillende gemeenschappen, aldus experts. Maar liefst 200.000 tot 1,7 miljoen mensen zouden kunnen sterven.

Kun je je voorstellen hoe overweldigd ons gezondheidszorgsysteem zal zijn als dat echt gebeurt?

Volgens een analyse die zojuist is uitgevoerd  door USA Today , konden we al snel 17 ernstig zieke coronaviruspatiënten zien strijden om elk open ziekenhuisbed …

Een analyse van USA TODAY toont aan dat als de natie een grote piek ziet, er voor elk bestaand ziekenhuisbed bijna zes ernstig zieke patiënten kunnen zijn.

Die analyse, gebaseerd op gegevens van de American Hospital Association, US Census, CDC en World Health Organization, is conservatief. Er wordt bijvoorbeeld van uitgegaan dat alle 790.000 bedden leeg zullen zijn.

Aangezien tweederde niet bestaat, kan de realiteit veel erger zijn: ongeveer 17 mensen strijden om elk open bed.

En we hebben nog steeds geen idee hoe lang deze pandemie zal duren.

Veel functionarissen hopen dat het binnen een paar maanden voorbij zal zijn, maar wat als het drie volle jaren duurt zoals de Spaanse griep-pandemie?

Op dit moment is de hele westerse wereld letterlijk bezig met afsluiten, omdat de angst voor het coronavirus zich als een lopend vuurtje verspreidt. Veel mensen zullen dodelijk bang zijn om in de nabije toekomst in het openbaar uit te gaan, omdat dit virus zo gemakkelijk te vangen is.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  AMERIKA BLOKKEERT Hoofd van de FCC en de meest gehate man van internet, Ajit Pai, heeft zojuist gezworen om de eerste wijzigingsrechten online te doden

Het kan op het volgende oppervlak zijn dat je aanraakt, het kan op de volgende hand zijn die je schudt, en het is zelfs mogelijk dat je het inademt tijdens de volgende ademhaling die je inademt.

Gezien het aantal mensen waarmee onze nationale leiders dagelijks omgaan, zijn ze bijzonder kwetsbaar. De vrouw van de Canadese premier Justin Trudeau heeft al positief getest op het virus en Trudeau is zelf vrijwillig in quarantaine gegaan.

Hier in de Verenigde Staten zegt president Trump dat hij ‘hoogstwaarschijnlijk’ snel zal worden getest nadat hij is blootgesteld aan iemand die het virus had. Het volgende komt van  ABC News …

Hij zei ook dat hij “hoogstwaarschijnlijk” zelf getest zal worden, hoewel hij zei dat hij geen symptomen had. ‘Ik denk van wel,’ zei hij. “Vrij snel, daar werken we aan, we werken een schema uit”, antwoordde hij op de vraag van een verslaggever en zei niet vanwege enige bekendheid die hij had gehad, “maar omdat ik denk dat ik het toch zal doen.” Hij was afgelopen weekend gefotografeerd terwijl hij naast een Braziliaanse functionaris stond die positief testte.

Bovendien hebben we net vernomen dat Ivanka Trump voorlopig thuisblijft na een ontmoeting met  een Australische functionaris die positief heeft getest …

Ivanka Trump isoleerde zichzelf thuis op vrijdag en ging niet het Witte Huis in, nadat ze dagen geleden was gefotografeerd met de Australische minister van Binnenlandse Zaken Peter Dutton voordat hij positief testte op coronavirus.

Het Witte Huis zei dat Dutton ‘asymptomatisch’ was tijdens zijn interactie met de eerste dochter en Ivanka Trump, die als adviseur van president Donald Trump fungeert, geen symptomen vertoont, niet zelf in quarantaine hoeft te gaan en uit overvloed in huis bleef van voorzichtigheid.

Dingen beginnen echt gek te worden daarbuiten.

Toen COVID-19 oorspronkelijk door China begon te vegen, waren de meeste Amerikanen er niet echt bezorgd over, maar nu blijkt uit een gloednieuw onderzoek dat  ongeveer tweederde van alle Amerikanen  zich zorgen maakt over het oplopen van het virus …

Twee derde van de Amerikanen maakt zich zorgen dat zij of iemand die ze kennen besmet zal raken met het  nieuwe coronavirus , maar volgens een nieuwe  ABC News / Ipsos-peiling  die vrijdag is vrijgegeven.

Hoewel het onbehagen over het coronavirus hoog is, breekt het ook sterk langs partijdige lijnen. Van de Democraten maakt 83% zich zorgen over het krijgen van coronavirus, waaronder 47% die zeer bezorgd is, en van de Republikeinen maakt 56% zich zorgen, waaronder slechts 15% die zeer bezorgd is. Slechts 17% van de Democraten maakt zich geen zorgen, terwijl een grotere 44% van de Republikeinen zich geen zorgen maakt.

Nu president Trump officieel de noodtoestand heeft uitgeroepen, zal die partijdige kloof hopelijk afnemen.

Dit virus mag niet als een politiek probleem worden behandeld. Dit is de grootste volksgezondheidscrisis van onze tijd en we moeten het allemaal heel serieus nemen.

Natuurlijk reageren sommige Amerikanen op deze pandemie  door volledig ‘in paniek te raken’ …

Een paniekaankoop koorts dreef de Big Apple-donderdag door, terwijl menigten gekke New Yorkers verwoed de winkelschappen doorzochten voor de resterende voorraden te midden van het verspreiden van de angsten van het coronavirus.

‘We zijn er gek van,’ zei Monica Gang, 27, terwijl ze de menigte trotseerde bij Trader Joe’s in Manhattan. ‘We kwamen hier op zoek naar rijst en er is geen rijst meer. Rijstkruimels zijn het enige dat overblijft. We weten niet eens  wat we moeten inslaan . ‘

Maar tot nu toe zijn er slechts ongeveer 2.000 bevestigde gevallen in de VS en zijn minder dan 100 mensen overleden.

Als dit virus nu zoveel angst veroorzaakt, hoe zal onze samenleving er dan uitzien als duizenden (of zelfs miljoenen) mensen dood gaan?

Laten we blijven hopen dat deze pandemie uiteindelijk zal afnemen, maar tot nu toe is het week na week alleen maar blijven escaleren.

Als er iets niet wordt gedaan om dit virus in de Verenigde Staten drastisch te vertragen, zal het niveau van angst binnenkort absoluut ongekend zijn.Lees ook:  Liberalisme staat op een kruispunt, geen doodlopende weg

Comments

comments