Orban geeft buitenlanders de schuld voor de introductie van het coronavirus in Hongarije

Orban geeft buitenlanders de schuld voor de introductie van het coronavirus in Hongarije

14 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Hongarije vecht een “twee frontenoorlog” tegen immigratie en het coronavirus, zei premier van Hongarije Orban.

De Hongaarse premier Viktor Orban ziet immigratie als de belangrijkste reden voor de verspreiding van het nieuwe coronavirus in zijn land. Op de vraag waarom Hongarije de universiteiten sloot, maar niet de scholen, zei Orban vrijdag in een radio-interview omdat er “veel buitenlanders” zijn aan de universiteiten. De ervaring is dat met name buitenlanders de ziekte hebben geïntroduceerd en dat deze zich onder buitenlanders verspreidt.

Hongarije vecht een “twee frontenoorlog” tegen immigratie en het coronavirus, zei Orban. “Er is een logisch verband tussen beide, aangezien beide zich verspreiden door beweging.” Tot dusver zijn er in Hongarije 19 mensen met een coronavirusinfectie geregistreerd. Onder hen zijn negen Iraniërs, van wie de meesten in Hongarije studeren als studiebeurs, en één Brits staatsburger.

Het Hongaarse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte vrijdag bekend dat het twee Iraanse studenten zou verdrijven bij wie de diagnose was gesteld. Ze zeiden dat ze zonder toestemming en zonder beschermende kleding een quarantainestation in een ziekenhuis hadden verlaten. Iran is een van de landen die het meest door de virusziekte worden getroffen.

Ziekenhuis rel

Tibor Lakatos, hoofd van de Coronavirus Task Force in Hongarije  , presenteerde op maandag (9 maart ) in een persconferentie de situatie in Hongarije met betrekking tot de verspreiding van Wuhan-longziekte Hij meldde dat de twee Iraanse studenten die besmet waren met Covid-19 , tonen zeer weinig medewerking in quarantaine.Lees ook:  Over 30 jaar zullen onze (achter)kleinkinderen dagelijks een appje ontvangen: “Nederland gáát verdwijnen.”

‘Ze gedragen zich helemaal niet inzichtelijk’, zegt Lakatos. Ze zouden hebben geprobeerd de quarantainevoorschriften te omzeilen. Daarom beveiligen politieagenten momenteel het ziekenhuis waar ze zijn ondergebracht, zei het hoofd van de taskforce.

Lakatos antwoordde op een vraag dat de twee Iraanse studenten helemaal niet zouden samenwerken met de medische staf en verschillende stoelen uit de ziekenhuiskamer zouden hebben gegooid.

“Gebrek aan medewerking wordt gestraft met uitwijzing”

Ondertussen heeft het Hongaarse ministerie van Buitenlandse Zaken besloten de Iraniërs ervan te weerhouden Hongarije binnen te komen, aldus het hoofd van de taskforce. Zelfs degenen die al een visum hebben gekregen maar het nog niet hebben gebruikt, mogen niet meer binnen, zei Lakatos maandag.

Tijdens de persconferentie werd ook aangekondigd dat het niet naleven van de ziekteregel tot strafmaatregelen zou leiden:

Het niet meewerken wordt gestraft met uitsluiting. “

Brigadegeneraal Attila Kiss, directeur van de Hongaarse immigratie- en asieldienst, voegde toe: “Degenen die niet samenwerken met de gezondheidsafdeling, kunnen ook worden uitgezet.”

Na de quarantaineperiode konden ze worden vastgehouden waar ze tot zes maanden zouden blijven. Deze keer kon worden verdubbeld, waarna deportatie op handen was, vervolgde Kiss.

Kiss benadrukte dat Iraanse burgers van tevoren van alles op de hoogte waren gesteld. De Iraanse ambassade in Boedapest werd ook verzocht de informatie onmiddellijk aan haar landgenoten door te geven.

Vrijdag gaf de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) een videoconferentie met zijn collega’s uit de vier Visegrad-landen Hongarije, Slowakije, Tsjechië en Polen. Ze hadden informatie uitgewisseld over maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, aldus Maas. “Vooral in Corona-tijden hebben we meer, niet minder internationale samenwerking nodig.”

Geniet van 0% BTW op alle mondkapjes waardoor wij ze voor een scherpe prijs kunnen aanbieden.

Goedkoopste mondkapjes van Nederland!

✓ 100 stuks voor 24,99, de laagste prijs van Nederland
✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNL
✓ 3-laags mondkapje van A-kwaliteit
✓ Met GB/T32610-2016 keurmerk

Lees ook:  Gaan de VS ten onder?

€24,95

Nu kopen is morgen in huis klik hier om te bestellenHerbruikbaar mondkapjes – Kinderen

€9,99

Wil jij een herbruikbaar mondkapje voor kinderen bestellen?

Dit product is een herbruikbaar mondkapje voor kinderen inclusief filter. Je kinderen zijn hiermee beter beschermd. Je kunt dit product wassen in de wasmachine, of de filter vernieuwen met een nieuwe filter. Door de extra filter welke erin zit, komt er geen stof of andere bacteriën door. Dit geeft een goed en beschermend resultaat.

✓ Vandaag besteld, morgen in huis
✓ Op voorraad in Nederland, geleverd met PostNLComments

comments