Gaat minister Cora van Nieuwenhuizen de hele Tweede Kamer infecteren? ‘Had contact met besmette Indonesische collega’


Minster Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft afgelopen woensdag een Indonesische collega de hand geschut die later besmet bleek te zijn met het coronavirus. Omdat Van Nieuwenhuizen zelf zegt geen klachten te hebben, zal ze zich gewoon blijven bewegen in de Tweede kamer en binnen de openbare samenleving.

“Persoonlijk voel ik mij erg goed”, aldus Van Nieuwenhuizen. De minister ziet dan ook geen redenen om voorlopig even thuis te blijven. Sterker nog: ze zal vanaf maandag gewoon weer present zijn in de Tweede Kamer. Of dat laatste verstandig is kunnen we achteraf pas concluderen…

Van Nieuwenhuizen en haar geïnfecteerde Indonesische collega spraken elkaar onlangs in Jakarta tijdens het staatsbezoek van Willem Alexander en Maxima. Volgens van Nieuwenhuizen was ze de enige minister namens Nederland die daarbij aanwezig was. Dat zou het besmettingsgevaar met betrekking tot het coronavirus al hebben gereduceerd, aldus de bewindsvrouw van de VVD.

Het is vooralsnog onduidelijk of Van Nieuwenhuizen zich zal laten testen op het virus. Vooralsnog voelt ze zich goed genoeg om een besmetting bij haarzelf uit te sluiten. Maar, zegt ze: “Vanzelfsprekend zal ik me aan de medische adviezen houden”.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord