Knettergestoorde megalomane EU blijkt incompetent en wil DAAROM meer macht en geld. FVD gaat LOS

Knettergestoorde megalomane EU blijkt incompetent en wil DAAROM meer macht en geld. FVD gaat LOS

15 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

igenlijk is het nauwelijks te bevatten. De Europese Unie maakt van de hele crisis rond het coronavirus een enorme puinhoop. Hoewel we het allemaal graag anders gezien zouden hebben blijkt de EU ook in dit soort moeilijke tijden volstrekt incompetent te zijn. Maar hoe reageren Europese megalomanen op het falen van het Heilige Europese Rijk? Door excuses aan te bieden en lidstaten aan te moedigen meer zelf te doen? Natuurlijk niet! Nee hoor, de EU wil juist meer macht én meer geld. 

Op 22 februari van dit jaar vond er de gebruikelijk G20 top plaats in Qatar. Alle leiders van de grote economieën kwamen daar bij elkaar om met elkaar over de belangrijkste onderwerpen te praten. De Amerikaanse delegatie wilde het graag hebben over het bestrijden van het coronavirus. Misschien, zeiden de Amerikanen, kon men van elkaar leren en kon er het één en ander gecoördineerd worden.

Ongelooflijk genoeg vonden de Europese leiders die er waren dat volstrekt niet interessant. Nee, het enige waar zij het over hadden was, I kid you notklimaatmaatregelen. De Amerikanen begrepen daar niets van en vonden de houding van de Europeanen buitengewoon ergerlijk. Geen enkel argument hielp. De Europeanen waren weer eens geobsedeerd met het klimaat, de grootste epidemie die de wereld gezien heeft sinds de Spaanse griep kon ze gestolen worden.

Lees ook:  BREAKING Nederland op slot: scholen, opvang en horeca drie weken dicht

Maar hoe reageerden diezelfde Europese leiders toen President Trump aankondigde dat Europeanen Amerika niet meer in mochten? Juist: geschokt, verbaasd, verbouwereerd, en zelfs boos.

Ja, ja.

N0u, dames en heren elitaire wegkijkers, die situatie hebben wij geheel en al aan jullie te danken. Als júllie pro-actief hadden gehandeld had Trump die maatregel misschien niet hoeven treffen.

Hoe dan ook, juist omdat de EU zo ontzettend ineffectief en zelfs incompetent is geweest zou je denken dat de Europese Unie even een stapje terugdoet en individuele lidstaten de vrije had geeft om in actie te komen. Helaas, niets is minder waar. Zoals FVD-Europarlementariër Rob Roos uitlegt op de website van zijn partij:

Gert Jan Koopman on Twitter

President @vonderleyen: “In these difficult times we all sense that people and Member States are asking for more #Europe. Yet without a new budget we would not be able to respond appropriately. (…) I call urgently on all Member States to find now an agreement on the next #MFF.” https://t.co/VCTcBX1BEn

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenBrussel benut deze crisis direct om meer macht en meer geld naar zich toe te trekken. Ironisch genoeg ‘voelen’ zij dat de mensen daarom vragen. “Never waste a good crisis” zei Winston Churchill en dat advies slaat de Europese Commissie blijkbaar niet in de wind. Zo misbruikte de EU eerder al de eurocrisis en nu lijkt het opnieuw te gebeuren. Eerst de boel uit de hand laten lopen en dan meer macht eisen om het ‘op te lossen’.

En dan gaat Roos los:

“We moeten voorkomen dat dit incompetente gedrag wordt beloond. dat dit incompetente gedrag wordt beloond. Want had onze Tweede Kamer op 28 januari 2020 maar gehoor gegeven aan de oproep van Baudet om een spoeddebat te voeren over het coronavirus. En had minister Bruins van Medische Zorg en Sport de Kamer maar willen informeren over de succesvolle aanpak van Singapore, in plaats van alleen te kijken naar andere falende EU landen om ons heen. Dan hadden we als zelfstandige natie veel betere voorzorgsmaatregelen kunnen treffen. Dat had ons een hoop ellende bespaard.”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=zzEeQRRRxXs&feature=emb_logo

Die hele EU moet maar even oprotten voorlopig. Al die mafketels hebben er een rotzooi van gemaakt, waardoor meer dan duizend mensen al overleden zijn in Italië, er daar waarschijnlijk nog eens duizenden doden bijkomen, en er in andere EU-landen vrijwel zeker hetzelfde zal gebeuren. Dat komt door de incompetentie van al die EU-gekken. Hadden we gedaan wat ze in, zeg, Singapore deden dan was het virus onder controle gebleven.

Maar nee, Klimaat ging boven alles. En daar gaan wij, gewone burgers, nu de prijs voor betalen.Comments

comments