Nieuwe crisis: Voedselbanken in nood door ‘hinderlijk hamsterende Nederlanders!’

Nieuwe crisis: Voedselbanken in nood door ‘hinderlijk hamsterende Nederlanders!’

15 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Doordat Nederlanders massaal aan het hamsteren zijn geslagen, dreigen er tekorten te ontstaan bij de voedselbanken. De aanvoer van producten voor de voedselbank slinkt met de dag. De situatie begint steeds kritieker te worden.

De voedselbank in Groningen roept de graaiende Nederlandse bevolking op om te stoppen met onnodig hamsteren. In een persconferentie vrijdag deed premier Mark Rutte dezelfde oproep. Aan de oproep van Rutte werd geen gehoor gegeven en steeds meer Nederlanders zijn inmiddels begonnen om alle schappen van de supermarkt leeg te trekken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTegenover RTV Noord schetst een woordvoerder van de voedselbank een alarmerend beeld:

“Vrachtauto’s van de voedselbank rijden iedere morgen langs supermarkten en bakkers om eten op te halen. Maar vanmorgen was er geen brood. Er waren ook weinig andere producten, zoals groenten. Maar er kwamen wel zo’n 120 gezinnen eten bij ons halen. Dit betekent simpelweg dat we nu al onze reservevoorraden moeten aanspreken. Maar die zijn ook beperkt. De situatie voor arme mensen wordt onmiddellijk beter als mensen stoppen met hamsteren.”

In de regio Midden-Twente is de voedselbank al helemaal getopt met het uitdelen van voedselpakketten. Dat zou overigens niets te maken hebben met een voedseltekort, maar is uit voorzorg besloten om de kans op besmetting te verkleinen. Tussen de 600 en 700 mensen in Twente moeten het deze week doen zonder voedselpakket.

Lees ook:  Illegale migratie: de chaos van 2015 zou zich kunnen herhalen


Comments

comments