‘KONING WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA MOGELIJK IN QUARANTAINE NA ONTMOETING IN INDONESIË’

‘KONING WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA MOGELIJK IN QUARANTAINE NA ONTMOETING IN INDONESIË’

16 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima moeten mogelijk getest worden op het coronavirus. Het koninklijk echtpaar had op de laatste dag van het staatsbezoek aan Indonesië een ontmoeting met twee ministers die op dit moment zelf worden getest op Covid-19.

De ministers met wie Willem-Alexander en Máxima een ontmoeting hadden, zijn directe collega’s van de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumad, bij wie het virus werd ontdekt.

Worden Willem Alexander en Máxima getest?

“Het koninklijk paar volgt de richtlijnen van het RIVM”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten, wat betekent dat ze niet getest worden omdat ze niet in aanraking zijn geweest met een besmet persoon. “Als er aanleiding toe is, volgen er nadere mededelingen.”

View this post on Instagram

Worden de koning en koningin binnenkort ook getest op Corona? Willem-Alexander en Máxima zijn donderdag op de laatste dag van het staatsbezoek aan Indonesie rondgeleid door twee ministers die nu worden getest op Corona. De 2 zijn collega’s van de Indonesische minister van Transport die besmet blijkt te zijn. Onze minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen had een ontmoeting met haar met Corona-besmette collega. Zij gaat twee weken in zelfisolatie. Als de twee andere Indonesische minister ook besmet zijn met het virus zullen de koning en koningin en hun hele delegatie ook in quarantaine gaan. @koninklijkhuis #corona #virus #test @staatsbezoek #indonesie #enwatdan #nieuwewending

A post shared by Sandra Schuurhof (@sandra_schuurhof) on

Royaltydeskundige Sandra Schuurhof schrijft op Instagram: ‘Worden de koning en koningin binnenkort ook getest op Corona? Willem-Alexander en Máxima zijn donderdag op de laatste dag van het staatsbezoek aan Indonesie rondgeleid door twee ministers die nu worden getest op Corona. De 2 zijn collega’s van de Indonesische minister van Transport die besmet blijkt te zijn. Onze minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen had een ontmoeting met haar met Corona-besmette collega. Zij gaat twee weken in zelfisolatie. Als de twee andere Indonesische minister ook besmet zijn met het virus zullen de koning en koningin en hun hele delegatie ook in quarantaine gaan.’

Minister Van Nieuwenhuizen ontmoette besmette collega in Jakarta

Of Van Nieuwenhuizen nu ook een test moet ondergaan is nog onduidelijk. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat beraadt zich nog op een reactie.

Van Nieuwenhuizen, oud lid van zowel de Provinciale al Gedeputeerde Staten van Brabant, ontmoette de Indonesische minister van Transport Budi Karya Sumadi woensdag. Ze ondertekenden onder meer samen een overeenkomst over nauwere samenwerking. Op de website van het Indonesische ministerie is een foto van de twee te zien.

Impact

Sumadi is in een ziekenhuis in de hoofdstad Jakarta opgenomen, zei een Indonesische regeringswoordvoerder zaterdag op een persconferentie. De familie Sumadi had toestemming gegeven dat nieuws naar buiten te brengen omdat de minister aan de ‘frontlijn’ was geweest en zich de impact van het gevreesde longvirus ten zeerste realiseert. Woensdag woonde hij nog een kabinetsvergadering bij.

De plaatsvervangend directeur van het ziekenhuis waar Sumadi ligt, zei dat de patiënt aan de beterende hand is.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun staatsbezoek aan Indonesië donderdag afgesloten.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments