Coronavirus: Klinische proef met vaccin begint in Duitsland en VS EU gaat buitengrenzen sluiten

Coronavirus: Klinische proef met vaccin begint in Duitsland en VS EU gaat buitengrenzen sluiten

17 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Tests op een experimenteel vaccin ter bescherming tegen het nieuwe coronavirus zijn begonnen in de Verenigde Staten, de eerste van vele inspanningen over de hele wereld om een ​​vaccin te maken naarmate de gevallen blijven groeien.

Maar experts waarschuwen dat het een jaar tot 18 maanden kan duren om een ​​vaccin goed te keuren.

Ondertussen kondigde de Europese Unie een investering van meerdere miljoenen euro’s aan in een Duits bedrijf dat aan een vaccin werkt, te midden van berichten dat de Amerikaanse regering het bedrijf wilde kopen.

Terwijl het werk aan een vaccin doorgaat, leggen landen over de hele wereld strengere maatregelen op om de verspreiding van COVID-19 te stoppen, met momenteel meer dan 182.000 gevallen wereldwijd bevestigd.

Frankrijk sloot zich bij Italië en Spanje aan door het land in wezen af ​​te sluiten en de bewoners tot hun huizen te beperken, terwijl de EU van plan is de buitengrenzen van het blok voor de meeste buitenlandse reizigers te sluiten.

Onderzoekers hebben in één onderzoek de positieve effecten aangetoond van een afsluiting in één stad in Italië, waar de piek van infecties vertraagd leek te zijn en de curve van infecties afgevlakt.

In één oogopslag: belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van coronavirus

Lees ook:  De ultra-rechtse militie van Michigan - 5 vragen beantwoord over de groep die zogenaamd een gouverneur zou willen ontvoeren

De race voor een vaccin

De eerste deelnemers aan een klinische proef voor een coronavirusvaccin bij een onderzoeksinstituut in Seattle kregen maandag doses.

De Amerikaanse National Institutes of Health financiert de proef, die plaatsvindt bij het Kaiser Permanente Washington Health Research Institute in Seattle.

In Europa kondigde de EU een grote investering aan in een Duits bedrijf, CureVac, dat werkt aan een vaccin. De investering volgt op berichten dat de VS het bedrijf wilden kopen.

Helge Braun, de stafchef van Angela Merkel, vertelde de Duitse krant Bild dat ambtenaren “zeer intensief contact” hadden met CureVac “wanneer er gedachten waren om het naar de Verenigde Staten te lokken”.

“Ik ben er trots op dat we toonaangevende bedrijven zoals CureVac in de EU hebben”, zei Ursula von der Leyen, voormalig minister van Defensie van de Europese Commissie, maandag. “Hun huis is hier, maar hun vaccins zullen iedereen ten goede komen, in Europa en daarbuiten.”

De Commissie zei dat zij tot 80 miljoen euro steun zal verlenen.

De EU is van plan de grenzen te sluiten

De EU-leiders houden hun tweede top over twee weken in een poging een gezamenlijke reactie te smeden, waarbij Europa nu het epicentrum van de ziekte is.

Er is bevestigd dat meer dan 50.000 mensen het virus in Europa hebben opgelopen en dat er meer dan 2.000 zijn overleden, de meerderheid in Italië.

Spanje en Frankrijk hebben Italië gevolgd om de verspreiding een halt toe te roepen, terwijl verschillende lidstaten de identiteitscontrole van de grens opnieuw hebben ingevoerd

De Europese Commissie zal naar verwachting een reisverbod van 30 dagen goedkeuren voor mensen die naar Europa willen komen voor toerisme of niet-essentiële zaken. EU-ingezetenen, diplomaten en leden van Europese gezinnen zouden worden vrijgesteld. Gezondheidswerkers en transportmedewerkers konden ook aan het verbod ontsnappen.

Lees ook:  Globale instorting onderweg? De totale uitsplitsing van de betrekkingen met China zou onze planeet in totale onrust kunnen brengen

Vanaf maandag bevinden zes van de 10 landen met het hoogste aantal gerapporteerde virusgevallen wereldwijd zich in Europa: Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en het VK.

Voor de meeste mensen veroorzaakt het coronavirus slechts milde of matige symptomen, zoals koorts en hoest, en ze herstellen volledig. Voor sommigen, vooral ouderen en mensen met bestaande gezondheidsproblemen, kan het een ernstigere ziekte veroorzaken, waaronder longontsteking.

De effecten van opsluiting lijken enige vooruitgang te vertonen in Italië

Onderzoekers in Oxford zeiden dat er al effecten waren van de afsluiting in Lodi, die eind februari van kracht werd.

Jenn Dowd on Twitter

8/12 We find some real-world evidence of “flattening the curve” in the province of Lodi where harsh movement restrictions were enacted quickly (Feb 23rd) vs later in Bergamo (March 8th). #flatteningthecurve

Ze zeggen dat de strikte afsluiting in Lodi een afvlakking van de curve van de epidemie lijkt te vertonen.

Het afvlakken van de curve is een term die wordt gebruikt om aan te tonen dat maatregelen zoals opsluiting en sociale afstand de piek van een epidemie kunnen vertragen. Dit betekent dat minder mensen op intensive care-afdelingen in ziekenhuizen zitten, wat zal helpen om de zorg voor de gezondheidszorg te verminderen.

“Terwijl de gevallen in de provincie Bergamo vanaf 24 februari begonnen toe te nemen, werden er in tegenstelling tot Lodi geen shutdowns of beperkingen opgelegd”, merken de Oxfordse sociologen op in een onderzoek naar hoe demografie de epidemie kan beïnvloeden.

In plaats daarvan werd de hele provincie Lombardije ongeveer twee weken later op 8 maart gesloten.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Harde #lockdown tot en met 19 januari, alle scholen dicht

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments