Chinees onderzoek: welke bloedgroep het meest kwetsbaar is voor COVID-19

Chinees onderzoek: welke bloedgroep het meest kwetsbaar is voor COVID-19

18 maart 2020 2 Door Indignatie redactie

In een nieuwe studie over het nieuwe coronavirus (COVID-19), onthullen wetenschappers welke bloedgroep de ziekte min of meer zal oplopen.

Nadat het coronavirus een pandemie was verklaard, kwam een ​​groep Chinese artsen en wetenschappers (uit de steden Beijing, Wuhan, Shanghai en Shenzhen) samen om het gedrag van het nieuwe coronavirus te bestuderen, met name bij de bloedgroepen van mensen, en dus vergeleken ze de bloedgroep van 2.173 patiënten met COVID-19 uit drie ziekenhuizen in Wuhan en Shenzhen, met die van gezonde mensen uit dezelfde Chinese regio’s.

“ Mensen van bloedgroep A hebben mogelijk extra  versterkte persoonlijke bescherming nodig om de kans op infectie te verminderen. Patiënten die besmet zijn met COVID-19 met bloedgroep A hebben mogelijk meer toezicht en agressieve behandeling nodig. Ondertussen heeft bloedgroep O een significant lager risico op infectieziekten in vergelijking met andere bloedgroepen ” , aldus onderzoekers onder leiding van Wang Xinghuan van het Center for Evidence-Based Medicine en Zhongnan Hospital van Wuhan University.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenHet rapport stelt dus vast dat, vergeleken met groepen B en AB, het aandeel van bloedgroepen A en O bij patiënten met deze ziekte significant hoger en lager was, vergeleken met groepen B en AB en dat l Patiënten met type A-bloed vertoonden een hoger infectiepercentage en hadden de neiging ernstiger symptomen te ontwikkelen  . Bovendien voegt hij eraan toe dat leeftijd en geslacht geen invloed hadden op de verdeling van bloedgroepen bij geïnfecteerden.

Lees ook:  CORONAVIRUS IN ITALIË: de epidemie mag Milaan niet bereiken

Van de 206 patiënten die in Wuhan stierven aan het nieuwe coronavirus, hadden er 85 groep A, 63% meer dan de 52 met groep O, meldt de South China Morning Post . Zo bleef het patroon bij mensen van verschillende leeftijden en seksen.

De resultaten van de studie, gepubliceerd op het medRxiv-portaal, zodat de onderzoekers de conclusies van hun voorlopige analyses kunnen delen, maar die nog niet zijn beoordeeld door andere wetenschappers of zijn gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.

De verspreiding van COVID-19 begon in december 2019 in de Chinese stad Wuhan, maar de ziekte heeft zich verspreid over het vasteland van China en bereikt vandaag meer dan 165 landen. De beschreven symptomen van de ziekte zijn koorts en vermoeidheid, vergezeld van droge hoest en in veel gevallen kortademigheid (kortademigheid).Comments

comments