De EU stelt voor om ALLE grenzen te sluiten voor toeristen en immigranten, waardoor het vasteland van Europa effectief wordt afgesloten


De Europese Commissie, de uitvoerende macht van de Europese Unie, is van plan haar grenzen met de rest van de wereld voor een hele maand te sluiten , in een verklaring die maandag wordt vrijgegeven.

Volgens het voorstel, dat dinsdag door alle lidstaten moet worden goedgekeurd, zullen alle niet-EU-burgers de komende 30 dagen geen toegang hebben tot enig land binnen de grensvrije reisregio van het Schengengebied.

Het Schengengebied is een gebied binnen de EU waar mensen zich vrij door alle lidstaten kunnen bewegen. Het gebied omvat 22 leden van de Europese Unie (met uitzondering van Roemenië, Ierland, Cyprus, Kroatië en Bulgarije) en vier niet-EU-landen: Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Het voorstel van de Commissie heeft ook betrekking op Roemenië, Cyprus, Kroatië en Bulgarije. Ierland, dat deel uitmaakt van de EU maar geen deel uitmaakt van het Schengengebied, heeft geen plannen aangekondigd om internationale reizen te blokkeren. Een ambtenaar verklaarde echter dat Ierland en het Verenigd Koninkrijk – die onlangs de Europese Unie hebben verlaten – worden aangemoedigd “zich aan te passen” aan de EU.

Dit komt als de  Wereldgezondheidsorganisatie  167.511 bevestigde COVID-19-gevallen meldt  , waaronder 6.602 sterfgevallen sinds de pers. Bijna een derde van alle bekende gevallen komt nu uit Europa. (Zie ook: WHO: Europa is nu de EPICENTER van de coronavirus pandemie .)

‘Hoe minder reizen, hoe meer we het virus kunnen bevatten. Daarom … stel ik voor aan de staatshoofden en regeringsleiders om tijdelijke restricties op niet-essentiële reizen naar de EU in te voeren ‘, zei Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie,  in een verklaring . “Deze reisbeperkingen moeten gelden voor een eerste periode van 30 dagen, maar kunnen indien nodig worden verlengd.”

Het voorstel van de commissie garandeert uitzonderingen voor diplomaten, langdurig ingezetenen van de EU, familieleden van EU-onderdanen en artsen en onderzoekers die werken aan het bestuderen en inperken van de pandemie .

De leiders van de Europese Unie zullen dinsdag via videoconferentie het voorstel van de Europese Commissie bespreken. Hoewel individuele EU-landen verschillende protocollen hebben geïmplementeerd om terug te vechten tegen de verspreiding van het coronavirus, is de EU als geheel niet in staat geweest om een ​​coherent antwoord op de crisis te geven.

European Commission 🇪🇺 on Twitter: “Today, we presented guidelines for EU countries for an effective border management. It protects health while preserving the integrity of the internal market to prevent shortages of medical equipment & food.Our single market is a key instrument of EU solidarity.More ↓ #COVID19 / Twitter”

Today, we presented guidelines for EU countries for an effective border management. It protects health while preserving the integrity of the internal market to prevent shortages of medical equipment & food.Our single market is a key instrument of EU solidarity.More ↓ #COVID19

Europese landen voeren anti-COVID-19-inspanningen op

Verschillende EU-landen hebben in verschillende mate grensbeperkingen opgelegd.

Italië heeft een nationale afsluiting aangekondigd , waardoor alle bewegingen naar of uit het land effectief worden geblokkeerd en de meeste particuliere en openbare instellingen worden gesloten, behalve voor essentiële diensten zoals supermarkten en apotheken. Het land heeft zelfs de massa’s geannuleerd. Wie wil reizen, heeft speciale toestemming van de politie nodig. Italië heeft het op één na hoogste aantal bevestigde gevallen en sterfgevallen als gevolg van COVID-19. Op het moment van de pers hebben ze  27.980 bevestigde gevallen . Ze hebben ook 2158 sterfgevallen, waarvan 349 van de afgelopen dag. Het land worstelt zo erg dat COVID-19-patiënten ouder dan 80 of met een slechte gezondheid  de toegang tot intensive care-diensten wordt ontzegd , waardoor ze in feite overlijden.

Spanje, het op één na zwaarst getroffen land in Europa, had onlangs strengere bewegingsbeperkingen aangekondigd als onderdeel van hun noodtoestand van twee weken . Dit is geen totale afsluiting, aangezien mensen nog steeds hun huis mogen verlaten om naar het werk te pendelen, eten en medicijnen te kopen, naar het ziekenhuis of de bank te gaan en uitstapjes te maken om voor jonge of oudere familieleden te zorgen. Het land sloot ook landelijk alle restaurants, bars, hotels en onderwijsinstellingen. Alle niet-essentiële verkooppunten zijn ook tijdelijk gesloten. Het land heeft op het moment van schrijven 9.942 bevestigde gevallen van coronavirus, waaronder 342 sterfgevallen en 530 terugvorderingen.

Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland, heeft er voortdurend op aangedrongen de landsgrenzen niet volledig te sluiten . Het op twee na hardst getroffen land van Europa heeft echter tijdelijke controles voorgesteld  op de landgrenzen met Frankrijk, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk en Luxemburg . Bovendien hebben Tsjechië, Polen en Denemarken hun kant van de grens met Duitsland gesloten. Alle ‘niet-essentiële’ vestigingen in het land zijn ook gesloten, inclusief winkels, bars, sportlocaties en religieuze voorzieningen zoals kerken en moskeeën. Boodschappen en apotheken blijven open en Merkel heeft Duitsers gevraagd om ‘af te zien van onnodig reizen naar het buitenland’. Duitsland heeft 7.272 gevallen, waaronder 17 doden en 67 terugvorderingen.

Frankrijk, het vierde zwaarst getroffen land van Europa, heeft onlangs een nationale vergrendeling van 15 dagen aangekondigdom de verspreiding van COVID-19 in hun land tegen te gaan. In een toespraak op televisie zei president Emmanuel Macron dat het land in oorlog was met het coronavirus en dat ‘Frankrijk nog nooit in de geschiedenis zulke uitzonderlijke maatregelen heeft moeten nemen in een tijd van vrede. Je zult je dierbaren niet meer kunnen zien … of je dagelijkse routine kunnen voortzetten. ‘ De afsluiting begint dinsdag om 12.00 uur en 100.000 politieagenten zullen worden gemobiliseerd om overal in het land vaste controleposten op te zetten om deze af te dwingen. Ze krijgen de bevoegdheid om boetes van maximaal 135 euro ($ 150) uit te reiken aan mensen die zonder ontheffing verhuizen. Deze vrijstellingen gelden voor reizen naar supermarkten, apotheken en werkplekken. Het land heeft 6.633 gevallen, waaronder 148 sterfgevallen, 12 terugvorderingen en meer dan de helft van hun COVID-19-patiënten op de intensive care zijn jonger dan 60 jaar .

Een ambtenaar van de Europese Commissie zei dat als Von der Leyen’s voorstel om de buitengrenzen van de EU te controleren doorgaat, dit alle intra-Schengen-beperkingen overbodig zou kunnen maken.

Bronnen zijn onder meer:

SCMP.com

WHO.int  [PDF]

StraitsTimes.com

FoxNews.com

TheLocal.it

Telegraph.co.uk

Skift.com

Welt.de

BBC.com

Independent.co.uk

BusinessInsider.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord