Paus houdt kerken in Rome OPEN, dringt er bij priesters op aan coronaviruspatiënten TE BEZOEKEN – wat denkt hij wel?

Paus houdt kerken in Rome OPEN, dringt er bij priesters op aan coronaviruspatiënten TE BEZOEKEN – wat denkt hij wel?

18 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Paus Franciscus heeft verschillende kerken in Rome heropend , terwijl vrijwel heel Italië tot stilstand is gekomen. Het besluit van de paus is in strijd met de politieke druk en roept de leider van ‘s werelds meer dan een miljard katholieken op om kerken gesloten te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De 83-jarige paus neemt het op tegen Giuseppe Conte, de premier, die zojuist heeft aangekondigd dat COVID-19 1266 levens heeft geëist in Italië en met 250 op één dag is gesprongen .

Paus Franciscus sprak zijn ongenoegen uit over de manier waarop de Italiaanse regering een enorme politieke druk op de katholieke kerk uitoefent om de massadiensten stop te zetten.

Italië heeft het hele land streng afgesloten. Om dit af te dwingen, patrouilleren zowel soldaten als politieagenten door de straten van de stad, waardoor mensen die zich durven terug te keren, gedwongen worden om terug te keren – maar de paus, veilig genesteld in de muren van Vaticaanstad, blijft uitdagend en beveelt verschillende kerken rond de eeuwige stad om te blijven Open.

Maar zelfs de ondergeschikten van de paus zijn niet immuun voor druk van de Italiaanse regering. De dominee van Rome, kardinaal Angelo de Donatis, zei dat hij de druk van de regering niet langer kon negeren en beval de sluiting van alle katholieke gebedshuizen in heel Rome, in totaal ongeveer 900 kerken – paus Franciscus was op zijn zachtst gezegd niet tevreden.

‘Drastische maatregelen zijn niet altijd goed’, zei hij tijdens zijn live gestreamde vrijdagochtendgebeden.

De paus bad dat zijn ‘voorgangers het goede oordeel zouden hebben … om het heilige, getrouwe volk van God niet met rust te laten’.

De pastoor legde vervolgens een verklaring af waarin hij uitlegde dat hij de paus had ontmoet en was overeengekomen dat sommige kerken open moesten blijven. Hij verklaarde dat hij uiteindelijk besloot dat het sluiten van elke kerk in Rome verwarring zou zaaien onder de katholieken en dat ze zich ‘nog meer geïsoleerd zouden voelen’.

In het slotdecreet van de Pastoor werd gesteld dat toeristen nog steeds zouden worden geweerd om de kerken van Rome te bezoeken, maar dat verschillende kleinere kerken in Rome specifiek zouden worden geopend om tegemoet te komen aan trouwe Italiaanse katholieken.

‘Beste priesters, we vertrouwen op uw wijze onderscheidingsvermogen’, schreef de Pastoor in zijn verklaring. ‘Help iedereen het gevoel te krijgen dat de kerk haar deuren niet voor hen sluit.’

Paus blijft uitdagend en vraagt ​​priesters om ziek te bellen tijdens de sluiting

Newsweek on Twitter

Pope Francis urges priests to visit coronavirus victims to “bring the strength of God’s word” https://t.co/O11RtScu8y

Deze ruzie met de Pastoor van Rome komt net nadat de paus katholieke priesters had aangespoord om coronaviruspatiënten te bezoeken  en ‘de kracht van Gods woord te brengen’. Dit zou volgens de paus de katholieke kerk helpen haar solidariteit te tonen met gezondheidswerkers die worstelen om voor de zieken te zorgen en de verspreiding van COVID-19 in heel Italië te bestrijden. (Zie ook: Israëlische premier beveelt 2 weken isolatie voor alle aankomsten, Italië plaatst GEHELE land op slot als coronavirus door het Midden-Oosten en Europa trekt .)

In een preek die hij live streamde vanaf de veiligheid van de muren van het Vaticaan, drong de paus er bij zijn priesters op aan medisch personeel te ondersteunen dat zich bezighield met de uitbraak.

‘Laten we ook voor onze priesters tot de Heer bidden, opdat ze de moed mogen hebben om naar buiten te gaan en naar de zieke mensen te gaan om de kracht van Gods woord en de eucharistie te brengen en de gezondheidswerkers en vrijwilligers te begeleiden in dit werk dat ze zijn aan het doen.”

De paus lijkt echter op deze verklaring te zijn teruggelopen, aangezien het persbureau van de Heilige Stoel verklaarde dat het Vaticaan de afsluiting van Italië zou respecteren en zelf verschillende gebouwen in de stadstaat zou sluiten. Matteo Bruni, directeur van de persdienst, zei dat één persoon in het Vaticaan positief testte op het coronavirus en dat nog eens vijf mensen onder quarantaine en observatie stonden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Sirenes in de stilte: Terwijl we ons opmaken voor een pestjaar, slaat het rijk terug

Hij verklaarde verder dat, als voorzorgsmaatregel in combinatie met de inspanningen van Italië om de COVID-19-uitbraak te bestrijden , alle Vaticaanse musea tot 3 april gesloten zouden zijn.

De  Italiaanse bisschoppenconferentie  zei ook dat hun respectieve bisdommen zouden voldoen aan een verzoek van de Italiaanse regering om de meeste burgerlijke en religieuze ceremonies en bijeenkomsten in het hele land tijdelijk op te schorten. Ze zeiden in een verklaring dat hoewel de afsluiting “lijden en ontbering voor pastors, priesters en gelovigen” zou betekenen, ze begrepen dat de maatregelen noodzakelijk waren voor de volksgezondheid van het land.

Italië het zwaarst getroffen land van Europa maar de paus heeft daar schijt aan!

Leonardo Carella on Twitter

Italians in lockdown all over Italy are keeping each other company by singing, dancing and playing music from the balconies. A thread to celebrate the resilience of ordinary people. This is Salerno: https://t.co/3aOchqdEpn

Ten tijde van de pers meldt Italië dat het 17.660 bevestigde gevallen van coronavirus heeft , waaronder 1266 sterfgevallen en 1439 gevallen van herstel. De Italiaanse regering heeft sinds de Tweede Wereldoorlog aan elke Europese natie de zwaarste controles opgelegd.

In een toespraak die maandag op televisie werd gehouden, legde premier Conte uit dat reizen alleen is toegestaan voor werk en familie-noodsituaties die verband houden met gezondheid. Daarnaast worden alle sportevenementen geannuleerd tot het einde van de lockdown.

En toen, slechts twee dagen na zijn oorspronkelijke adres, kondigde Conte in een Facebook Live-adres aan dat de lockdown zou worden aangescherpt . Bijna alle bedrijven zijn gesloten, behalve voor boodschappen, apotheken en andere ‘essentiële winkels’. Gewapende politieagenten met gezichtsmaskers dwaalden rond in de straten van de grootste steden van Italië, zoals Rome, Venetië en Napels, om de afsluiting af te dwingen.

Conte zei ook dat openbare diensten operationeel zouden blijven. Dit omvat openbaar vervoer, nutsvoorzieningen, landbouw, post en bankwezen.

Luigi Di Maio, de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken, vertelde de  BBC  dat mensen die de afsluiting niet respecteren een boete krijgen of strafrechtelijk worden vervolgd.

Bovendien mobiliseert de regering snel om de impact van COVID-19 op de ‘initiële rode zone’ of de groep van steden in de Noord-Italiaanse regio Lombardije, die het epicentrum van de Italiaanse uitbraak werd, te beperken. De eerste rode zone ziet nog steeds een golf van gevallen van coronavirus.

China stuurt Italië zelfs een team van artsen en een vliegtuig vol met 31 ton medische benodigdheden  om te helpen bij de Italiaanse uitbraak. Deze donatie omvat 700 stuks medische apparatuur, waaronder ventilatoren, monitoren, defibrillatoren en 30 sets ICU-apparatuur.

De zending bevat naar verluidt ook plasma van herstelde coronaviruspatiënten. Chinese medische experts zijn van mening dat transfusies met het plasma zullen helpen bij kritische COVID-19-gevallen.

“Italië was het eerste land in Europa dat zo zwaar werd getroffen”, zei Di Maio. ‘Maar ik hoop dat het ook betekent dat Italië de eerste is die de noodsituatie achter zich laat.’

Bronnen zijn onder meer:

RTE.ie

Newsweek.com

News.Sky.com

BBC.com 1

BBC.com 2

Repubblica.it

BBC.com 3Lees ook:  Geheimen en Leugens: Klokkenluiders zijn de helden van onze tijd

Comments

comments