COVID-19: Alle waarheid heeft 3 fasen: ten eerste wordt het genegeerd, ten tweede, …

COVID-19: Alle waarheid heeft 3 fasen: ten eerste wordt het genegeerd, ten tweede, …

20 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

… het wordt algemeen belachelijk gemaakt. Ten derde wordt het als vanzelfsprekend beschouwd.

Met COVID-19 zijn we nu in fase 2 gekomen. In eerste instantie negeerden de media de beweringen en de analyse dat het virus mogelijk afkomstig was uit de VS. Maar de verspreiding van informatie en bewerkingen van bewijsmateriaal van alle kanten, ook in de VS zelf, is te intens geworden en nu worden de beweringen openlijk belachelijk gemaakt in de westerse media.

Kortom, Chinese virologen ontdekten overtuigend dat de oorspronkelijke bron van het virus niet China, noch Wuhan, noch de vismarkt was, maar dat het tot de VS was herleid, een mogelijk scenario is dat het virus mogelijk afkomstig is van de bio-wapens van het Amerikaanse leger. lab in Fort Detrick (dat in juli door de CDC werd gesloten vanwege uitbraken) en naar China werd gebracht tijdens de World Military Games in oktober 2019.

Ook kwamen Japanse en Taiwanese virologen onafhankelijk tot de conclusie dat het virus mogelijk afkomstig was uit de VS.

De Amerikanen deden van voor het begin hun best om de schuld af te wenden door verhalen te maken over vleermuizen, slangen, pangolins, de vismarkt, de Wuhan University als bio-wapenfaciliteit (wat het niet is) en het CIA-verhaal lekte door de VOA en Radio Free Asia dat het virus van die universiteit lekte.

Ze verklaarden (feitelijk) dat Chinese onderzoekers (7 jaar geleden) hadden deelgenomen aan vergelijkbaar virusonderzoek gefinancierd door de Amerikaanse NIH, waardoor ze op de een of andere manier de Chinese schuld aantastten, en negeerden dat het eerdere onderzoek niet relevant was voor de actualiteit.

Ik moet zeggen dat de Amerikanen hebben bewezen zeer bekwaam te zijn om eerst de microfoon te grijpen, om een ​​’officieel’ verhaal van een actuele gebeurtenis te creëren terwijl ze de media overspoelden met voldoende vingerwijzers om een ​​goedgelovig publiek de tijd te ontnemen om de stukken logisch samen te brengen op hun eigen.

Ze negeerden het zeer reële feit dat maar weinig landen een biologisch wapen zouden creëren of vrijgeven dat primair zichzelf aanvalt. Ze negeerden ook de geopolitieke waarschijnlijkheid van een ‘eindspel’ – dat een virus een krachtig wapen is van economische oorlogsvoering, dat in staat is om de Chinese economie te doen wat een handelsoorlog niet zou kunnen doen.

Casual lezers negeren vaak het feit dat er in de Amerikaanse mentaliteit veel solide geopolitieke redenen zijn om China, Iran en Italië aan te vallen, terwijl de overige landen slechts ongelukkige nevenschade vormen.

Veel virusartikelen die deze en soortgelijke informatie bevatten, waren gepubliceerd door tweedehandse internetsites, sommige artikelen kregen een enorme lezerspubliek met honderdduizenden downloads en veel nieuwe berichten.

Veel van deze artikelen zijn vertaald in 6 of 7 talen en gepubliceerd op websites over de hele wereld. Tegelijkertijd werden er veel berichten geplaatst op Chinese sociale media die speculeerden over de vreemde omstandigheden en de lange reeks van ongebruikelijke toevalligheden die tot de virusuitbraak in Wuhan leidden.

Een van de bovengenoemde artikelen is vertaald en op Chinese sociale media geplaatst en heeft in de eerste 8 uur 76.000 reacties verzameld. Uiteindelijk beweerden de grote Chinese mediakanalen dezelfde beweringen – dat het virus afkomstig zou kunnen zijn uit de VS en dat de Amerikanen een enorme doofpotaffaire hadden bedreven.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Hoe een experiment met een basisinkomen deze Kenianen hielp de Covid-19-crisis te doorstaan

Vervolgens maakte Zhao LiJian, een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, het verhaal officieel via een aantal berichten op Amerikaanse sociale media. Een groot media-artikel, dit in de NYT, merkte op dat “Zhao’s opmerkingen verspreid werden op het meest prominente sociale mediaplatform van China, Weibo. . . [en] was  meer dan 160 miljoen keer bekeken , samen met screenshots van de originele Twitter-berichten.

Het lijkt erop dat de Twitter-berichten van LiJian, in wezen een officiële bron die niet gemakkelijk kon worden genegeerd, beweerden dat het virus tijdens de Militaire Spelen vanuit de VS naar China werd gebracht en dat de VS om uitleg vroegen, teveel publieke aandacht kregen om te worden genegeerd .

Al het bovenstaande zorgde voor voldoende politieke druk om de westerse media te dwingen te reageren. En natuurlijk reageerden ze door de feiten van de boodschap te negeren en de boodschapper te vernielen.

Op 12 maart had de UK Guardian een verhaal waarin hij beweerde dat China de propaganda ‘pushte’ over het virus dat uit de VS kwam. (1) Op 13 maart publiceerde de New York Times een soortgelijk verhaal over een “samenzwering van het Chinese coronavirus” van valse beweringen over de bron van het virus. (2)

Op 14 maart publiceerde ABC News een verhaal met de titel ‘Valse beweringen over bronnen van coronavirus veroorzaken ruzie tussen de VS, China’, waarin het China belachelijk maakte en de beweringen over een Amerikaans virus. (3)

The Seattle Times publiceerde een versie van het verhaal, waarin stond: “China duwt een nieuwe theorie over de oorsprong van het coronavirus: het is een Amerikaanse ziekte. . . geïntroduceerd door leden van het Amerikaanse leger die in oktober Wuhan bezochten.

Er is geen greintje bewijs om dat te ondersteunen, maar het idee kreeg een officiële goedkeuring van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, wiens woordvoerder Amerikaanse functionarissen ervan beschuldigde niet duidelijk te maken wat ze over de ziekte weten. ‘ (4)

De UK Independent publiceerde hun eigen versie van “China’s complottheorie” (5), evenals CNN (6). Het ABC-artikel beweerde dat “assistent-secretaris David Stilwell [Chinese] ambassadeur Cui Tiankai een” zeer strenge weergave van de feiten “gaf, en beweerde dat Cui” zeer defensief “was in het licht van deze” officiële “Amerikaanse aanval.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wordt als volgt geciteerd: “We wilden de [Chinese] regering waarschuwen dat we [samenzweringstheorieën] niet tolereren  voor het welzijn van het Chinese volk  en de wereld.”

Daarna hebben de Washington Post, Bloomberg en een half dozijn andere persdraden en mediakanalen contact opgenomen met deze auteur voor interviews, gretig op zoek naar een kans om deze ‘samenzweringstheorie’ aan de bron te vernietigen. De Amerikaanse ambassade in Peking heeft ook contact gezocht met de auteur om erover te praten.

Als de publieke voorlichtingscampagne en de daaruit voortvloeiende politieke druk kunnen voortduren, zullen we uiteindelijk fase drie ingaan, waarin de media eerst de mogelijkheid beginnen toe te geven, daarna de waarschijnlijkheid en vervolgens het feit dat de VS de bron is van het ‘China’-virus.Lees ook:  Nicotinepleisters tegen COVID-19 ?

Comments

comments