Dit is de SWAMP: Vier senatoren verkochten miljoenen in aandelen voorafgaand aan de coronaviruscrash op Wall Street nadat ze waren geïnformeerd over wat er zou komen

Dit is de SWAMP: Vier senatoren verkochten miljoenen in aandelen voorafgaand aan de coronaviruscrash op Wall Street nadat ze waren geïnformeerd over wat er zou komen

21 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump is drie jaar geleden in functie getreden met de belofte om onder meer ‘het moeras leeg te laten lopen’.

Het was natuurlijk een tweeledige belofte, want het moest zo zijn. 

Washington, DC, is een door de Democraat gerunde stad, maar de Donkey Party is verre van alleen als het gaat om corruptie. In de loop der jaren hebben ook Republikeinen hun aandeel in schandalen gehad.

En we zien dat tweeledige schandaal opnieuw.

Zonder te verkondigen dat iemand schuldig is, lijkt het zeker ‘vreemd’ dat vier senatoren net buiten schot waren gegaan omdat ze miljoenen dollars op voorraad hadden verkocht voordat de uitbraak van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) de markten de afgelopen weken deed tanken.

Toeval? Misschien. En misschien ook niet; de verkoop vond plaats nadat senatoren waren ingelicht over de komende tsunami van gevallen van coronavirus.

Twee van hen – de democratische senator Dianne Feinstein uit Californië en de GOP-senator Richard Burr uit North Carolina zitten in het Senate Intelligence Committee, waar de leden een grote klaring hebben, zodat ze de hoogst geclassificeerde geheimen kunnen horen die alleen bekend zijn bij onze verschillende inlichtingendiensten.

Zoals de Britse Daily Mail meldt : 

Vier senatoren hebben miljoenen dollars aan aandelen gedumpt terwijl Capitol Hill voorgelicht werd over de dreiging van het coronavirus, maar voordat de markten overspoelden naarmate de infecties stegen, hebben onthullingsgegevens onthuld. 

Republikeinen Richard Burr, Kelly Loeffler en James Inhofe en Democraat Dianne Feinstein hebben tussen eind januari en begin februari gezamenlijk tot $ 11 miljoen op voorraad gelost, volgens gegevens van  The Daily Beast ,  New York Times  en  ProPublica 

Dit is een groot probleem als het waar is

Volgens rapporten:

– Burr heeft voor $ 1,7 miljoen aan aandelen verkocht, inclusief investeringen in hotels; de horeca wordt hard getroffen door coronavirusgerelateerde bevelen van de federale overheid, gouverneurs en burgemeesters om zichzelf in quarantaine te plaatsen en reizen te vermijden, waardoor ze leeg blijven.

Lees ook:  Het VK en de VS beginnen een nieuwe koude oorlog met Rusland en China, dus wat proberen deze regeringen te verbergen?

– Feinstein verkocht tot $ 6 miljoen, inclusief een biotechbedrijf dat door de uitbraak zou verliezen. 

– Loeffler heeft $ 3,1 miljoen kwijtgeraakt op de dag dat het gezondheidscommissie van de Senaat, waar zij deel van uitmaakt, door de Centers for Disease Control and Prevention werd geïnformeerd over de virusuitbraak.

– Inhofe heeft $ 400.000 in voorraad gedumpt, inclusief onroerend goed dat mogelijk waarde heeft verloren in een door virussen veroorzaakte recessie.

Zowel Loeffler als Feinstein gebruikten het excuus dat hun aandelen zijn belegd in blinde trusts en portefeuilles en ze hebben er geen persoonlijke controle over (juist; omdat je gewoon geld aan vreemden geeft en zegt: ‘doe ermee wat je wilt!’).

Een woordvoerster van Burr zei dat hij zijn financiële openbaarmakingsformulieren enkele weken voordat de markten enige “volatiliteit” lieten zien, indiende. Maar dat is natuurlijk het doel van het dumpen van voorraden waarvan u weet dat ze hard zullen worden getroffen lang voordat een evenement als een pandemie wortel schiet. 

Het heet “handel met voorkennis” en het is erg illegaal.

Bovendien is handel met voorkennis voor iedereen illegaal, maar er is een speciale wet, de Stop Trading on Congressional Knowledge Act, die wetgevers specifiek verbiedt deel te nemen aan handel op basis van gerubriceerde informatie die ze in briefings krijgen.

Voor Loeffler wordt het nog beter: haar man, Jeffrey Sprecher, is de voorzitter van de New York Stock Exchange. Ze verkochten hun aandelen tussen eind januari en begin februari, precies rond de tijd dat president Trump zijn coronavirus-taskforce en -reactie opvoerde.

De voorraad die Loeffler verkocht heeft sindsdien trouwens de helft van zijn waarde verloren. 

Nadat Burr zijn aandelen had verkocht, vertelde hij mensen later tijdens een bijeenkomst in Washington dat de uitbraak waarschijnlijk ernstige schade zou toebrengen aan handel en bedrijfsleven, zelfs terwijl president Trump dat allemaal bagatelliseerde. 

‘Het lijkt waarschijnlijk meer op de pandemie van 1918’, vertelde Burr aan de leden van de Tar Heel Circle, onderdeel van de Capitol Hill Club, een privéclub voor Republikeinen vlakbij het Capitool.

Bronnen zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Fijn om verplicht Orgaandonor te zijn? een gruwelijke nieuwe wetenschappelijke studie

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  VIJF JAAR OORLOG IN DE DONBASS, EN NOG STEEDS GEEN OPLOSSING
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments