Dit is de SWAMP: Vier senatoren verkochten miljoenen in aandelen voorafgaand aan de coronaviruscrash op Wall Street nadat ze waren geïnformeerd over wat er zou komen

Dit is de SWAMP: Vier senatoren verkochten miljoenen in aandelen voorafgaand aan de coronaviruscrash op Wall Street nadat ze waren geïnformeerd over wat er zou komen

21 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump is drie jaar geleden in functie getreden met de belofte om onder meer ‘het moeras leeg te laten lopen’.

Het was natuurlijk een tweeledige belofte, want het moest zo zijn. 

Washington, DC, is een door de Democraat gerunde stad, maar de Donkey Party is verre van alleen als het gaat om corruptie. In de loop der jaren hebben ook Republikeinen hun aandeel in schandalen gehad.

En we zien dat tweeledige schandaal opnieuw.

Zonder te verkondigen dat iemand schuldig is, lijkt het zeker ‘vreemd’ dat vier senatoren net buiten schot waren gegaan omdat ze miljoenen dollars op voorraad hadden verkocht voordat de uitbraak van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) de markten de afgelopen weken deed tanken.

Toeval? Misschien. En misschien ook niet; de verkoop vond plaats nadat senatoren waren ingelicht over de komende tsunami van gevallen van coronavirus.

Twee van hen – de democratische senator Dianne Feinstein uit Californië en de GOP-senator Richard Burr uit North Carolina zitten in het Senate Intelligence Committee, waar de leden een grote klaring hebben, zodat ze de hoogst geclassificeerde geheimen kunnen horen die alleen bekend zijn bij onze verschillende inlichtingendiensten.

Zoals de Britse Daily Mail meldt : 

Vier senatoren hebben miljoenen dollars aan aandelen gedumpt terwijl Capitol Hill voorgelicht werd over de dreiging van het coronavirus, maar voordat de markten overspoelden naarmate de infecties stegen, hebben onthullingsgegevens onthuld. 

Republikeinen Richard Burr, Kelly Loeffler en James Inhofe en Democraat Dianne Feinstein hebben tussen eind januari en begin februari gezamenlijk tot $ 11 miljoen op voorraad gelost, volgens gegevens van  The Daily Beast ,  New York Times  en  ProPublica 

Dit is een groot probleem als het waar is

Volgens rapporten:

– Burr heeft voor $ 1,7 miljoen aan aandelen verkocht, inclusief investeringen in hotels; de horeca wordt hard getroffen door coronavirusgerelateerde bevelen van de federale overheid, gouverneurs en burgemeesters om zichzelf in quarantaine te plaatsen en reizen te vermijden, waardoor ze leeg blijven.

Lees ook:  Wie brengt het meeste pistoolgeweld in Amerika teweeg? De Amerikaanse regering en haar politiediensten

– Feinstein verkocht tot $ 6 miljoen, inclusief een biotechbedrijf dat door de uitbraak zou verliezen. 

– Loeffler heeft $ 3,1 miljoen kwijtgeraakt op de dag dat het gezondheidscommissie van de Senaat, waar zij deel van uitmaakt, door de Centers for Disease Control and Prevention werd geïnformeerd over de virusuitbraak.

– Inhofe heeft $ 400.000 in voorraad gedumpt, inclusief onroerend goed dat mogelijk waarde heeft verloren in een door virussen veroorzaakte recessie.

Zowel Loeffler als Feinstein gebruikten het excuus dat hun aandelen zijn belegd in blinde trusts en portefeuilles en ze hebben er geen persoonlijke controle over (juist; omdat je gewoon geld aan vreemden geeft en zegt: ‘doe ermee wat je wilt!’).

Een woordvoerster van Burr zei dat hij zijn financiële openbaarmakingsformulieren enkele weken voordat de markten enige “volatiliteit” lieten zien, indiende. Maar dat is natuurlijk het doel van het dumpen van voorraden waarvan u weet dat ze hard zullen worden getroffen lang voordat een evenement als een pandemie wortel schiet. 

Het heet “handel met voorkennis” en het is erg illegaal.

Bovendien is handel met voorkennis voor iedereen illegaal, maar er is een speciale wet, de Stop Trading on Congressional Knowledge Act, die wetgevers specifiek verbiedt deel te nemen aan handel op basis van gerubriceerde informatie die ze in briefings krijgen.

Voor Loeffler wordt het nog beter: haar man, Jeffrey Sprecher, is de voorzitter van de New York Stock Exchange. Ze verkochten hun aandelen tussen eind januari en begin februari, precies rond de tijd dat president Trump zijn coronavirus-taskforce en -reactie opvoerde.

De voorraad die Loeffler verkocht heeft sindsdien trouwens de helft van zijn waarde verloren. 

Nadat Burr zijn aandelen had verkocht, vertelde hij mensen later tijdens een bijeenkomst in Washington dat de uitbraak waarschijnlijk ernstige schade zou toebrengen aan handel en bedrijfsleven, zelfs terwijl president Trump dat allemaal bagatelliseerde. 

‘Het lijkt waarschijnlijk meer op de pandemie van 1918’, vertelde Burr aan de leden van de Tar Heel Circle, onderdeel van de Capitol Hill Club, een privéclub voor Republikeinen vlakbij het Capitool.

Bronnen zijn onder meer:

DailyMail.co.uk

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  FAUCIgate: The OPERATION COVID-19 Point Man Tony Fauci moet worden gearresteerd en vervolgd wegens genocide na haast


Comments

comments