Springbrekers pakken de stranden van Florida, Texas, omdat pandemie de instorting van de samenleving bedreigt

Springbrekers pakken de stranden van Florida, Texas, omdat pandemie de instorting van de samenleving bedreigt

21 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Grenzen gesloten, markten in neusduiken, restaurants en bars gesloten in sommige grote Amerikaanse steden, supermarkten zijn leeg, professionele sporten zijn geannuleerd en zelfs de Las Vegas Strip is gesloten  –  en toch veel stranden en bars die typisch dienen als populaire Spring Break-bestemmingen zitten nog steeds vol met onbewuste studenten vastbesloten om tot het einde te feesten.

(Artikel door Tyler Durden, opnieuw gepubliceerd op ZeroHedge.com )

Hoewel ja, het is waar dat Miami Beach en Fort Lauderdale  gesloten zijn , maar andere gebieden aan het water in Florida en Texas en de zuidelijke staten zitten  vol met jonge feestvierders, waarvan velen hun tweede week van “verlengde” pauze ingaan gezien de universiteitssluitingen in de VS. 

Het feest zal doorgaan, onaangedaan door de dodelijke coronaviruspandemie die blijkbaar een groot deel van het land tot stilstand heeft gebracht.

Eerder in de aankondiging van tijdelijke sluiting in zijn gebieden, Miami Beach Burgemeester Dan Gelber  zei ,  “We kunnen niet een petrischaal voor een zeer gevaarlijk virus te worden.”  Hij verklaarde:  „De voorjaarsvakantie is voorbij. Het feest is voorbij.”

Maar het is duidelijk dat veel andere gebieden de memo niet begrepen en getuige waren van een toestroom van in bikini geklede, bierzuigende feestgangers naar hun steden en stranden.

Sarah J. Hollenbeck on Twitter

BUSY BEACH! This is what @MyClearwater Beach looks like right now as spring break crowds flock to the sand. #Clearwater leaders haven’t decided if they should add a curfew or close beaches but they may vote on measures related to the #coronavirus this Thursday. @abcactionnews

“Omdat steden en staten in het hele land bars, restaurants en andere ontmoetingsplekken hebben, is  Pinellas County van plan stranden open te houden totdat de hulpdiensten van de staat de populaire bestemmingen vragen te sluiten “,   meldt Tampa Bay Times .

De scène net voordat Fort Lauderdale begin deze week zijn stranden sloot:

En verder vermeldt het rapport in een tijd dat het Witte Huis en de CDC erop hebben aangedrongen dat de bijeenkomsten beperkt zouden moeten blijven tot  niet meer dan tien mensen :

We minimaliseren interacties en moedigen mensen aan om sociale afstand te bewaren, ”zei Pinellas County-beheerder Barry Burton maandagmiddag.

Ambtenaren houden de stranden in de gaten om ervoor te zorgen dat de drukte niet opzwelt.

Ook Daytona Beach was vastbesloten om vanaf het begin van de week reserveringen en stranden open te houden. Scott Edwards, manager van het Daytona Beach Welcome Center,  zei :  “We houden het deze week vol, maar volgende week ziet het er niet goed uit.”

Tot dusver lijkt het erop dat lokale functionarissen op veel Spring Break-bestemmingen eigenlijk aan de kant staan ​​van de jeugdige en schijnbaar blasé strandgangers, met Pinellas County Sheriff Bob Gualtieri  die zei  dat gezien de grootschalige annuleringen van evenementen en bedrijfssluitingen,  mensen zijn ” een uitlaatklep nodig hebben. ‘

Ken Webster jr🇺🇸🌎 on Twitter

Good to see young people are taking this whole pandemic thing seriously. https://t.co/VEIOOhxvM8

Ondertussen is het dezelfde scène in wat het “Spring Break Mekka van Zuid-Texas” wordt genoemd – South Padre Island.

Dit is waar onder de massa  zorgeloze studenten  “het dodelijke coronavirus nauwelijks een bijzaak is”    zoals  Bloomberg beschrijft :

De dicht opeengepakte menigte bleef donderdag urenlang hangen, genietend van de zon en andere typische Spring Break-gerechten, waaronder bikini- en push-upwedstrijden en gratis muziekshows , schijnbaar onbewust van de onrust op de markt en de waarschuwingen van gezondheidsdeskundigen om sociale afstand te oefenen.

De vorige dag, toen de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus tot een wereldwijde pandemie verklaarde, hadden  honderden van hen urenlang gefeest in een nabijgelegen nachtclub waar rapper Silento optrad . En op zondag gingen velen naar een groot zwembadfeest in een strandresort.

Volgens lokale berichten zijn veel inwoners van de stad steeds meer verontwaardigd over het feit dat evenementen niet zijn geannuleerd; in plaats daarvan “komen studenten hier enkele weken uit het Midwesten, de Mid-Atlantische Oceaan en de Westkust.”

Darren Rovell on Twitter

Picture of Spring Break on South Padre last night. Time for a legally mandated, required shutdown of our country.

Maar in een beweging die te weinig te laat lijkt, vaardigde South Padre vanaf eind maandag een Local State of Disaster uit voor het gebied, en  terwijl het de resterende  “grote evenementen” annuleerde , zijn het strand en andere belangrijke populaire plekken naar verluidt nog steeds open.

Elders in het hele land, toen hogescholen en universiteiten lessen annuleerden, waarbij velen de rest van het semester naar een online-formaat voor leren op afstand gingen,  behandelden studenten het hele gebeuren als een “sneeuwdag” – en overspoelden lokale bars .

Philip Laycock on Twitter

Students formed lines outside Rick’s, Harper’s, Dublin Square, and other local bars that extended around corners and down blocks https://t.co/R3PvQu4zFG

 

En deze surrealistische scène speelde zich eind vorige week en begin deze week af op Bourbon Street …

Gerapporteerde journalist  Darren Rovell : “Vrijdag 15.00 uur: Louisiana-gouverneur John Bel Edwards kondigt de sluiting aan van alle scholen voor een maand om de verspreiding van het coronavirus te helpen voorkomen. 8 uur later … Bourbon Street. ‘

spring break

‘Uw acties brengen de volksgezondheid in gevaar’,  schreeuwden de megafoons van de politie naar de dronken en onbewuste drukte van het publiek op de beroemdste en meest historische feestlocatie van New Orleans.

Brantly Keiek on Twitter

🚔 “Your actions are jeopardizing public health.” – New Orleans Police as they clear crowds from Bourbon Street. #coronavirus https://t.co/Q2T0M5WrcC

De schaamteloze veronachtzaming van wat er om hen heen gebeurt, wordt mogelijk veroorzaakt door een wijdverbreide perceptie en berichten in de media dat jongere en gezondere personen veel minder snel ernstig ziek worden door Covid-19.

Maar gezien het stijgende aantal besmettingen en zelfs de ziekenhuisopname onder jongvolwassenen in plaatsen als Italië, is dit op dit moment verre van bevestigd en mist het natuurlijk het punt van de inspanningen van de hele Gemeenschap om de verspreiding tegen te gaan.

Maar ja idioten die de virus NIET serieus nemen heb je overal!

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments