Londen worstelt om te gaan met een ‘explosie’ van coronavirusgevallen in de stad: premier Johnson zet stad op slot

Londen worstelt om te gaan met een ‘explosie’ van coronavirusgevallen in de stad: premier Johnson zet stad op slot

22 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Een plotselinge golf van gevallen van coronavirus heeft ertoe geleid dat meerdere ziekenhuizen in Londen het moeilijk hadden om het hoofd te bieden , waardoor operatiekamers werden omgevormd tot alternatieve intensive care-eenheden om het groeiende aantal patiënten met COVID-19 te huisvesten, volgens een rapport van  The Guardian .

Gezondheidswerkers waarschuwen dat het aantal patiënten elke drie tot vier dagen blijft stijgen, van wie velen beademing nodig hebben om in leven te blijven. Als de trend doorzet, kan de National Health Service (NHS) in Londen binnen twee weken duizenden patiënten behandelen.

In feite heeft een groot ziekenhuis in het noordwesten van Londen – het Northwick Park-ziekenhuis – onlangs op donderdag een ‘kritiek incident’ verklaard nadat de bedden voor intensieve zorgen opraken vanwege de explosie van coronaviruspatiënten in het gebied. Uit een rapport van  The Financial Times bleek dat ambtenaren, nadat ze het personeel hadden geïnformeerd over het verlies van de capaciteit voor kritieke zorg, contact moesten opnemen met naburige ziekenhuizen om te zien of hun faciliteiten meer patiënten konden accepteren.

“De capaciteit voor kritieke zorg voor patiënten met coronavirus wordt over Londen heen georganiseerd, zodat ziekenhuizen en organisaties samenwerken om de best mogelijke zorg voor patiënten te bieden”, aldus het ziekenhuis in een verklaring.

“Dit soort gecoördineerde, flexibele reactie is een van de sterke punten van de NHS, maar aangezien het personeel alles uit de kast haalt, hebben ze ook het publiek nodig om hun rol te spelen door de deskundige begeleiding te volgen bij het wassen van je handen, thuisblijven en verantwoord gebruik van gezondheidsdiensten. . ‘

Op het moment van schrijven schreef  The Guardian dat er 3.983 bevestigde gevallen zijn in het hele Verenigd Koninkrijk, waarbij 177 mensen zijn bevestigd aan het virus te zijn bezweken. De beslissing van Northwick Park heeft de bezorgdheid over de vraag of de NHS het hoofd kon bieden aan een golf van patiënten, met name na een winter waarin het aantal patiënten dat op trolleys moest wachten, toenam omdat er niet genoeg bedden beschikbaar waren, kon toenemen. (Zie ook: WHO: Europa is nu de EPICENTER van de coronavirus pandemie. )

Lees ook:  Spaanse premier Sánchez: Coronacrisis zet toekomst Europa op het spel

Londen gaat op slot

Als reactie op de groeiende uitbraak van coronavirus in het land, heeft de Britse premier Boris Johnson aangekondigd dat de stad Londen op slot gaat om de verspreiding van COVID-19 onder haar burgers te onderdrukken. Johnson kondigde de sluiting vrijdag aan.

Volgens de aankondiging moeten pubs, cafés en restaurants in Londen en het hele VK onmiddellijk worden gesloten om onnodige verplaatsingen en mogelijke infecties te voorkomen. Ook sportscholen, nachtclubs, theaters, bioscopen en recreatiecentra zijn verplicht om zo snel mogelijk te sluiten.

“Na overeenstemming tussen alle vier de landen in het VK, vertellen we collectief dat cafés, pubs, bars en restaurants vanavond zo snel als redelijkerwijs mogelijk is moeten sluiten en morgen niet meer zullen openen”, zei premier Johnson in een verklaring . De voornoemde voedseldiensten mogen desgewenst echter nog steeds afhaaldiensten aanbieden.

Daarnaast heeft de Britse regering ook aangekondigd dat zij het loon zullen  betalen van werknemers  die door de blokkering en de pandemie niet kunnen werken. Volgens een rapport van de  BBC is  de regering bereid 80 procent van het salaris te betalen voor personeel dat de taak van hun werkgever heeft om naar het werk te gaan, of maximaal £ 2500 per maand.

“Dit zijn ongekende maatregelen voor ongekende tijden”, zei de Britse kanselier Rishi Sunak. “Ik weet dat mensen zich zorgen maken over het verlies van hun baan, over het niet kunnen betalen van de huur of hypotheek, over het feit dat ze niet genoeg geld hebben voor eten en rekeningen … voor al degenen die nu thuis zijn, bezorgd over de komende dagen, zeg ik dit: u zult dit niet alleen onder ogen zien. ”

Eventuele Londen-specifieke beperkingen moeten nog worden aangekondigd. Terwijl Nicola Sturgeon, de Schotse eerste minister, aankondigde dat de Britse regering plannen aan het ontwikkelen is voor “strenge maatregelen” in de stad, beweerde een woordvoerder van Downing Street dat er momenteel geen plannen zijn om de verplaatsing van mensen in en uit de stad of dat te beperken er zouden beperkingen zijn aan het aantal mensen dat hun huis mag verlaten.

Bronnen zijn onder meer:

TheGuardian.com

BusinessInsider.com

ZeroHedge.com

BBC.com

MyLondon.news

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Gevallen van Coronavirus in de VS verdubbelen in minder dan 48 uur en "Iedereen zal binnen 9-14 dagen Italië zijn"


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments