Vrouw die in China wordt aangeklaagd na het verbergen van symptomen van het coronavirus om van Massachusetts naar Peking te vliegen

Vrouw die in China wordt aangeklaagd na het verbergen van symptomen van het coronavirus om van Massachusetts naar Peking te vliegen

22 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Een vrouw die haar coronavirussymptomen verborgen hield om aan boord van een vlucht van de Verenigde Staten naar China te gaan en vervolgens tegen stewardessen loog over haar gezondheidstoestand, wordt nu geconfronteerd met strafrechtelijke vervolging voor het blootstellen van andere mensen aan het virus.

De vrouw, Jie Li, is een 37-jarige Chinese Biogen-werknemer die in Massachusetts woont en werkt. De LA Times meldt dat ze ziek werd met symptomen van coronavirus, maar een plaatselijk ziekenhuis testte haar niet, dus besloot ze naar China te gaan om de test te laten doen. Vervolgens vloog ze van Massachusetts naar Los Angeles en vervolgens naar Beijing, nam medicijnen om haar koorts te verminderen voordat ze aan boord ging en loog tegen de stewardessen zodat ze haar reis kon voltooien.

Li, die nu samen met haar man in China in het ziekenhuis is opgenomen met het virus, wordt onderzocht omdat ze ‘de preventie van infectieziekten belemmert’. Mensen in China krijgen tot drie jaar gevangenisstraf met dwangarbeid of tot zeven jaar gevangenisstraf, volgens de Chinese wet, voor een dergelijk misdrijf. Deskundigen zeggen dat ze waarschijnlijk alleen met de mindere beschuldiging te maken krijgt omdat de diagnose pas werd gesteld toen ze het land binnenkwam.

Alle passagiers die vanuit het buitenland in Peking aankomen, moeten nu 14 dagen in quarantaine in de overheidscentra.

Hoewel ze als associate director biostatistiek voor Biogen werkt, woonde Li geen grote conferentie bij die eind februari door het bedrijf in Boston werd gehouden en die nu is verbonden met bijna 100 coronavirusgevallen. Ze had echter wel contact met mensen die de conferentie bijwoonden.

Het bedrijf zegt dat ze niet langer een werknemer is, met een verklaring van Biogen dat ze “de persoonlijke beslissing heeft genomen om naar China te reizen zonder het bedrijf te informeren en de begeleiding van gezondheidsdeskundigen te negeren. Ze is niet langer een werknemer van Biogen. We zijn diep geschokt door de situatie zoals gerapporteerd door de media in China. ”

Biogen kondigde onlangs aan dat het 10 miljoen dollar zou doneren om de pandemie te helpen bestrijden, met het geld voor het uitbreiden van de testmogelijkheden, het opleiden van gezondheidswerkers aan de frontlinie, het verlichten van de stress op medische systemen en het verbeteren van de toegang van mensen tot voedsel. Ze hebben ook medische apparatuur en benodigdheden geleverd aan grote ziekenhuizen in Massachusetts.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De oneindige noodtoestand

Degenen die in de buurt van Li in Belmont, Massachusetts woonden, meldden dat ze eerder deze week iemand van deur tot deur zagen proberen haar op te sporen, en de Belmont Health Department plaatste een bericht op haar deur. Nadat de gezondheidsafdeling had vernomen dat ze had gereisd, vroegen ze MassPort om iedereen die mogelijk met haar in contact was gekomen te informeren over de mogelijke blootstelling.

Mensen die anderen onverantwoordelijk blootstellen aan coronavirus, zullen verantwoordelijk worden gehouden

China neemt dit soort onverantwoordelijk gedrag zeer serieus, met zes misdaden die zijn geïdentificeerd in een verklaring die maandag is vrijgegeven in verband met nationale quarantaine- en gezondheidsmaatregelen. Deze omvatten het weigeren om quarantainemaatregelen te volgen, zoals medische inspectie en temperatuurcontrole, het verbergen van symptomen, het weigeren om douanecontroles te ondergaan, en het melden van valse informatie op gezondheidsgerelateerde aangifteformulieren.

Deze misdaden worden beschouwd als ernstige bedreigingen voor de gezondheid en veiligheid van het publiek en meer dan twee dozijn mensen in China worden al onderzocht of gestraft voor deze daden.

Bijvoorbeeld, een man die loog over waar hij in het land was geweest voordat hij positief op het virus testte, veroorzaakte de quarantaine van 900 andere mensen. Hij werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf. Een andere man werd veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf nadat hij positief had getest nadat hij tegen medische hulpverleners had gelogen dat hij in Wuhan was geweest; acht medische hulpverleners werden daardoor in quarantaine geplaatst en ten minste één van zijn naaste contacten werd besmet.

Deze ziekte heeft aangetoond dat het niet iets is dat lichtvaardig moet worden opgevat, en zelfs het verspreiden ervan naar slechts één andere persoon kan een ketting in beweging zetten die talloze mensen dood kan achterlaten. Het wordt tijd dat mensen deze pandemie serieus gaan nemen en verantwoordelijk worden gehouden als ze dat niet doen.

Bronnen voor dit artikel zijn onder meer:

NBCBoston.com

LATimes.comLees ook:  De eerste wereldwijde gebeurtenis in de geschiedenis van de mensheid

Comments

comments