VS beschuldigt Iran dat het zijn eigen volk vermoordt? Werkelijk?

VS beschuldigt Iran dat het zijn eigen volk vermoordt? Werkelijk?

22 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

VS beschuldigt Iran dat het zijn eigen volk vermoordt? Werkelijk? IN FEIT Is de VS niet de belangrijkste boosdoener die Covid-19 tot Iran verlamt?

De VS beschuldigt Iran ervan zijn eigen burgers doelbewust te hebben vermoord zonder enige verlichting te bieden. … Uit rapporten van het Intercept en anderen blijkt dat de Verenigde Staten van plan zijn het volk van Iran een onnoemelijke dood en ellende te berokkenen door de sancties voort te zetten in het licht van een humanitaire ramp. … In zijn opmerkingen van 17 maart over de kwestie, terwijl hij lege gebaren aankondigde die de duizenden geïnfecteerde Iraniërs niet zullen verlichten, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo: “Het Wuhan-virus is een moordenaar en het Iraanse regime is een handlanger.” …

Rabat – De uitbraak van het coronavirus in Iran  heeft epische proporties aangenomen, met een recente studie die waarschuwt dat miljoenen mensen kunnen sterven. De crisis heeft verschillende landen ertoe aangezet om tijdelijk uitstel te eisen van Amerikaanse sancties die bedoeld zijn om de Iraanse economie lam te leggen.

Zelfs vóór de  coronaviruspandemie hadden unilaterale Amerikaanse sancties tegen Iran een diepe recessie en tekorten aan buitenlandse goederen veroorzaakt.

De sancties zijn uitgevoerd nadat de VS zich in 2018 hebben teruggetrokken uit het gezamenlijk alomvattend actieplan, bedoeld om te voorkomen dat Iran kernwapens ontwikkelt.

Het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie verklaarde dat Iran   de overeenkomst volledig nakwam, maar de VS hebben nog steeds sancties ingevoerd om “maximale druk” op Iran uit te oefenen.

In de praktijk betekende deze “maximale druk” een verlammende armoede voor de bevolking van Iran, ook al bleef de regering het nucleaire akkoord naleven.

Human Rights Watch onthulde dat zelfs vóór de pandemie van het coronavirus de sancties een directe impact hadden op de gezondheid van Iraanse burgers.

“Bij verschillende gelegenheden hebben Amerikaanse functionarissen aangegeven dat de pijn die Amerikaanse sancties veroorzaken voor gewone Iraniërs opzettelijk is, als onderdeel van een strategie om Iraanse burgers te dwingen hun autocratische regering te vragen” gedrag te veranderen “- een recept voor collectieve bestraffing dat inbreuk maakt op Iraniërs ‘economische rechten’, meldde Human Rights Watch.

Lees ook:  Als u denkt dat de coronavirusvergrendeling erger is dan de ziekte, begrijpt u de ziekte niet

Een bevolking uithongeren om hen te dwingen hun regering af te zetten, zou iets subtiels zijn en verhuld in retoriek en propaganda, maar de VS heeft zich niet verontschuldigd over haar campagne.

“De zaken zijn veel erger voor het Iraanse volk, en we zijn ervan overtuigd dat het ertoe zal leiden dat het Iraanse volk zal opstaan ​​en het gedrag van het regime zal veranderen”, zei staatssecretaris Mike Pompeo begin 2019.

Deze sancties  tegen Iran  lijken een belegeringsmentaliteit te hebben, bedoeld om ‘ze uit te hongeren’.

Een stad belegeren en haar de middelen ontnemen om de bevolking te breken, is een oorlogsmisdaad volgens het internationaal humanitair recht of de ‘oorlogswetten’.

Wanneer ze echter in een heel land worden uitgevoerd, worden dergelijke strategieën door de media afgeschilderd als een lichtzinnige maatregel die door economisch machtige landen vrijelijk kan worden gebruikt als een instrument voor buitenlands beleid.

Economische sancties waren al een meedogenloze straf voor de zwakste bevolkingsgroepen in het doelland. Nu COVID-19 een ongekende gezondheidscrisis in Iran veroorzaakt, worden de sancties wreed genoemd, aldus de rapporten van Salon.

Zelfs nu de VS worstelen met hun eigen coronaviruscrisis, waarvoor de president “geen verantwoordelijkheid” op zich neemt, presenteert het de ineffectieve en ondoorzichtige strijd tegen de COVID-19 door Iran als een massale en doelgerichte moord op Iraniërs door haar regering.

In zijn opmerkingen van 17 maart over de kwestie, terwijl hij lege gebaren aankondigde die de duizenden geïnfecteerde Iraniërs niet zullen verlichten, zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo: “Het Wuhan-virus is een moordenaar en het Iraanse regime is een handlanger.”

In ruil voor deze nietszeggende gebaren had Pompeo de onmiskenbare gal om te zeggen ‘in de geest van humanitaire gebaren blijven de Verenigde Staten Iran ook oproepen om alle onrechtmatig vastgehouden Amerikanen die in dat land worden vastgehouden, onmiddellijk vrij te laten’.

Nu de VS bezwijken onder de gevolgen van hun eigen ondoorzichtige en ineffectieve vroege maatregelen tegen het virus, is het van plan Iraniërs te laten verhongeren en te laten sterven voor de vergelijkbare onmacht van hun regering.

Uit rapporten van het Intercept en anderen blijkt dat de VS van plan zijn het volk van Iran een onnoemelijke dood en ellende te berokkenen door de sancties voort te zetten in het licht van een humanitaire ramp.

De VS hopen nog steeds dat de Iraniërs die de huidige Coronavirus-crisis overleven, hun eigen regering de schuld zullen geven en omver zullen werpen, totdat dat gebeurt, lijken de VS toegewijd aan hun onmenselijke belegering van het ziekelijke Iran.

Lees ook:  Giuliani en Trump: Bound by Corruption vanaf het begin?

Comments

comments