Wilders en Baudet stemmen tegen de immuniteitsstrategie en wij gaan lekker naar buiten

Wilders en Baudet stemmen tegen de immuniteitsstrategie en wij gaan lekker naar buiten

22 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de twee rechtse partijen in Nederland een volledige lockdown tegen Sars-Cov-2 steunen, inclusief gedwongen quarantaine, stemden de reguliere partijen er deze week massaal tegen.

De PVV van Geert Wilders heeft 20 zetels in het parlement en Forum voor Democratie (FvD) heeft er twee, maar in totaal zijn er 150 zetels in de Tweede Kamer .

‘Mensen gaan dood, dat is geen goed nieuws’, zei Wilders tijdens het debat. ‘Het huis staat in brand, maar je gebruikt niet al het beschikbare water.’ Hij zei dat hij “ervoor wilde zorgen dat de bewegingen van mensen redelijk beperkt zijn” om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Thierry Baudet, leider van het Forum voor democratie, zei dat de strategie van de regering om de immuniteit van de groep te bewerkstelligen “zeer twijfelachtig” was. Hij zei ook: “Het zou veel beter zijn geweest als we eerder hadden gehandeld”, en riep op tot een volledige afsluiting, vergelijkbaar met wat er in Singapore heeft plaatsgevonden.

Rob Jetten, de leider van de extreem-linkse D66 herhaalde Jaap van Dissel, directeur van de RIVM. Van Dissel stelde dat een lockdown het publiek alleen beschermt als er in die periode een vaccin wordt gemaakt.

Ook premier Mark Rutte schuwde de noodzaak van een Draconische maatregel. Rutte had kritiek op Wilders en Baudet en beweerde dat het niet effectief zou zijn om het virus in bedwang te houden.

Volgens de Nederlandse premier is de schade al aangericht en is er geen directe en reële oplossing om de pandemie in te dammen. “De realiteit is dat een groot deel van de Nederlanders in de nabije toekomst besmet zal raken”, aldus Rutte, daarom is de meest duurzame hypothese het streven naar immuniteit tegen kuddes.

Om dit doel te bereiken “kan het maanden duren”, aldus de Nederlandse leider. Hij zei dat de regering van plan is de immuniteit van de kudde te bevorderen. Hij omschreef het als “de enige redelijke manier is om wetenschappelijk bewijs te gebruiken”.

Maar naast het in gevaar brengen van de veiligheid van Nederlanders die gedwongen zijn om zelf proefkonijn te worden, is het de bedoeling dat de Nederlandse regering op grond van deze “roekeloze” visie niet de sluiting van grenzen oplegt, noch voor degenen die binnenkomen, maar niet zelfs voor degenen die vertrekken.

Dit heeft elders voor paniek gezorgd. “Het is een onaanvaardbare keuze”, merkte België op, dat gedwongen is de grenzen te bewaken alsof het “in oorlog” is.

Lees ook:  Turken geven migranten een plan om Frankrijk te bereiken

Comments

comments