Chaos in Spanje: patiënten op de grond in ziekenhuizen, 2.200 doden

Chaos in Spanje: patiënten op de grond in ziekenhuizen, 2.200 doden

23 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Na Italië is Spanje ongetwijfeld het meest door corona getroffen land in Europa, en het dreigt Italië zelfs al snel te zullen inhalen. Inmiddels lieten daar 2.182 mensen het leven ten gevolge van het coronavirus en zijn er ruim 33.000 vastgestelde besmettingen. Ziekenhuizen liggen overvol, waardoor patiënten er op de grond moeten liggen in de gangen. 

Deel onderstaand bericht u wil deze situatie niet!

DEEL DIT BERICHT – Noodoproep dringende aanpak Corona-crisis hard maar de waarheid

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMeer dan 33.000 vastgestelde besmettingen en ruim 2.000 doden: het coronavirus eist ook in Spanje een zware tol. Op die moment is Spanje het tweede ergst getroffen land na Italië, maar ze dreigen Italië snel in te halen. Op hetzelfde moment in de verspreiding van het virus telde Italië immers de helft van het aantal doden dat Spanje nu heeft.

Haalt Spanje Italië in?

De voorbije dagen steeg het aantal doden en besmettingen in Spanje aan een razendsnel tempo. Op drie dagen tijd is het aantal sterfgevallen er meer dan verdubbeld en het aantal besmettingen nam met ruim 10.000 toe, waaronder veel patiënten op intensieve zorgen. In veel ziekenhuizen zitten de afdelingen intensieve zorgen al aan meer dan het dubbel van hun capaciteit.

Vooral Madrid wordt zwaar getroffen door het coronavirus. In de Spaanse hoofdstad lieten al 1.263 mensen het leven ten gevolge van het coronavirus en werden meer dan 10.000 besmettingen vastgesteld. Ziekenhuizen liggen er overvol, zo blijkt ook uit videobeelden die circuleren op sociale media. Patiënten liggen er gewoon op de grond in de gangen van het ziekenhuis.

EL CHANCHO VOLADOR on Twitter

Así está el HOSPITAL INFANTA LEONOR de MADRID a causa de la propagacion del virus, pero ustedes tranquilos, sigan saliendo a correr a la rambla y a pasear por 18… https://t.co/425C6I9NGT

 Comments

comments