Islamitische hygiëne voorkomt COVID-19?

Islamitische hygiëne voorkomt COVID-19?

23 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De islamitische wereld – minus Shia Iran, zoals hieronder wordt uitgelegd – lijdt niet aan COVID-19 zoals niet-moslimlanden, omdat de islam moslims van nature ‘schoner’ maakt dan ongelovigen.

Dat is de bewering die moslims over de hele wereld momenteel voeren. Zo begint het recente artikel ‘Coronavirus – een islamitisch perspectief’ als volgt:

Allah heeft ons gezegend met een religie die compleet en perfect is voor alle tijden en plaatsen. Allah vertelt ons in de Qur’ān:  Vandaag heb ik voor jou je religie geperfectioneerd en mijn gunst op jou voltooid en heb ik de islam voor jou goedgekeurd”

We hebben ook in de Profeet (sall Allāhu ʿalayhi wa sallam), de beste voorbeelden, zoals Allāh in de Qur’ān zegt: “Er was zeker een goed voorbeeld voor jou in de Boodschapper van Allāh”

Met welk probleem of probleem een ​​moslim ook wordt geconfronteerd [het artikel gaat verder over coronavirus], hij keert terug naar Allah en zijn Boodschapper voor begeleiding; er gebeurt niets in het leven van een moslim behalve dat zijn religie er een oplossing voor heeft.

Het idee is dat degenen die de geboden van Allah (zoals opgetekend in de Koran) en het voorbeeld van de profeet (zoals vastgelegd in de hadith) – kortom degenen die de sharia hooghouden – niet zullen lijden onder de ongelovigen, in dit geval COVID- 19.

Het feit dat het coronavirus Iran plaagt – voor ons, een ‘moslim’-natie, voor soennieten (die 90 procent van de islam uitmaken) een’ ketterse ‘natie – versterkt in feite dit argument: sjiieten verwerpen de meeste hadiths die door soennieten worden gebruikt – dat wil zeggen , ze verwerpen wat de meeste moslims beschouwen als authentieke verslagen van Mohammeds voorbeeld – en lijden daarom dienovereenkomstig.

Van televisieprogramma’s tot sociale media, overal ter wereld schreeuwen moslims deze overtuigingen. Ze schrijven het relatief kleine aantal gevallen van COVID-19 onder soennitische naties toe aan het rituele wassen van de islam ( wudu , dat blijkbaar minder streng is onder sjiieten). Ze zijn bovendien opschepperig in een hadith waar Mohammed naar verluidt zei: ” Reinheid komt uit geloof .” Dit, zo zeggen ze, is het bewijs dat hoe meer moslims zich onderwerpen aan de leer van de islam, hoe ‘schoner’ – en dus gezonder – ze worden.

Zeker elke lering of axioma die reinheid prijst, is prijzenswaardig; de geleerden ( oelema ) van de islam beweren echter dat deze specifieke hadith zwak is ( da’if ) , wat betekent dat Mohammed het waarschijnlijk nooit heeft gesproken.

Dit roept de vraag op: wat zei Mohammed over reinheid, wassen of iets anders dat het onderwerp van het vermijden van ziekten raakt – en in de authentieke (of sahih ) hadiths, met name de twee meest canonieke onder de soennieten, Sahih Bukhari en Sahih Muslim ?

Om te beginnen leren we dat de reden voor ritueel wassen weinig te maken heeft met hygiëne. Volgens een betrouwbare hadith zei Mohammed dat “Allah je gebeden niet accepteert als je een gebeurtenis hebt zonder wudu uit te voeren .” Op de vraag om te verduidelijken wat wordt bedoeld met een ‘voorval’, antwoordde de hadith-verteller (Abu Hurreira): ‘stille of luide scheten’ ( Sahih Bukhari, Kitab al-Wudu ).

Winderigheid heeft natuurlijk niets te maken met het oplopen of voorkomen van ziekten; zoals deze hadith aangeeft, heeft het eerder een theologische betekenis in de islam – die van het annuleren van gebeden tenzij ze worden ‘weggespoeld’.

Hoe zit het met gewoon wassen voor een goede hygiëne? Schrijft de islam dat voor? Een andere hadith zou niet suggereren: ‘We waren bij de profeet en hij ging poepen. Bij zijn terugkeer kreeg hij eten aangeboden en hem werd gevraagd: ‘O Boodschapper van Allah, wilt u zich niet wassen?’ Hij antwoordde: ‘Waarom? Voor gebed? ” In een iets andere versie antwoordde hij: ‘Ik heb niet gebeden dat ik me zou wassen.’

Lees ook:  Schokkende reportage van 60 minutes in Molenbeek België

Beide hadiths zijn opgenomen in de authentieke verzameling van Sahih Muslim, Kitab al-Hayd , onder een hoofdstuk ( baab ) waarvan de titel transparant genoeg is: “Toelaatbaarheid voor iedereen die heeft gepoept of geplast om te eten zonder zich onmiddellijk te wassen [ wudu uitvoeren ]. “

Een andere soortgelijke hadith verschijnt in dezelfde baab : ‘De profeet ging naar de badkamer. Voedsel werd [toen] aan hem aangeboden, en hij at, zonder [eerst] enig water aan te raken. ”

Dan zijn er degenen authentieke hadith die praktijken die het meest zeker ophemelen doen verspreiding van de ziekte. ‘De profeet heeft nooit slijm gehakt en uitgespuugd zonder dat het in de palm van een van hen [zijn metgezellen] viel. Degene die het ving, wreef [dan] zijn gezicht en huid [ermee] ”( Sahih Bukhari, Kitab al-Wudu ). Zijn metgezellen gebruikten ook ‘om het [vuile] water waarmee hij had gewassen’ te vechten (of het nu moet worden gewassen of gedronken is onduidelijk).

In een andere hadith had Mohammed geen probleem als iemand in een moskee opgehoest werd – zolang het niet in ‘Allah’s gezicht’ was, wat betekent dat hij niet tegenover de qibla stond , en dat degene die spuwde zijn slijm naar links uitdrijft (nooit rechts) kant. Als hij dat niet kon, demonstreerde de profeet wat er moest gebeuren: hij ‘spuugde op zijn [eigen] gewaad en wreef het ene deel tegen het andere’, kennelijk om het slijm uit de stof te smeren of te verdunnen ( Sahih Muslim, Kitab al- Masajid ).

Dan is er dit: “Niezen is van Allah, maar geeuwen van Satan”, verklaarde de profeet ( Sunan al-Tirmidhi ), en “Allah houdt van niezen maar haat geeuwen.” De reden? Omdat “Satan lacht om degene die geeuwt” ( Sahih al-Bukhari, Kitab al-Adab ).

Dus en ondanks het feit dat niezen een beruchte kiemverspreider is, terwijl geeuwen onschadelijk is – wijsheid stelt dat wat er uit komt dat niet bij een mens terechtkomt, vaak gevaarlijker is – hier declameert de profeet van de islam het tegenovergestelde: dat niezen, dat explodeert besmettelijke ziektekiemen in alle richtingen, is iets prachtigs – letterlijk geliefd bij Allah – en daarom zeker niet iets om te mijden; Ondertussen moet geeuwen, dat geen invloed heeft op de gezondheid, ijverig worden behoed.

Benadrukt moet worden dat deze uiteenzetting minder ging over het beschamen van moslims – van wie de meerderheid niet op de hoogte is van de bovengenoemde hadiths – en meer over het afzwakken van voortdurende propagandistische hoogstandjes dat hoe meer iemand ‘gelooft’ – en daarom de (ware) islam volgt – de “Schoner” en minder vatbaar voor het oplopen van een ziekte die ze worden.

Dat dit aantoonbaar onjuist is, blijkt op andere manieren. In 2012 werd alleen Saoedi-Arabië – het huis van de islam en zijn heilige steden – geplaagd door een andere vorm van coronavirus ( MERS-CoV ), dat zich via kamelen naar de mens verspreidde (de urine waarvan Mohammed zijn volgelingen aanbeveelde om te drinken voor ‘therapeutisch’) doeleinden in weer een andere sahih hadith ). Maar liefst 40% van de meer dan duizend Saoedi’s die het opliepen, stierf.

Nee, het lijkt erop dat we allemaal min of meer in dezelfde boot zitten als het gaat om sterfte en ziekte. Of, om een ​​wijze koning te citeren: ‘Tijd en kans komen allemaal bij elkaar’.

Opmerking : alle hadith-vertalingen in dit artikel zijn van mijzelf en zijn gebaseerd op het originele Arabisch. Speciale dank gaat uit naar broeder Rachid , een voormalige moslim die de islam goed kent en de meest recente auteur van The Ideology Behind Islamic Terrorism .

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Leugens zullen COVID-19 niet stoppen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments