VOOR DE TWEEDE KEER IN EEN MAAND is de EU met succes gechanteerd door de Turkse president Erdogan

VOOR DE TWEEDE KEER IN EEN MAAND is de EU met succes gechanteerd door de Turkse president Erdogan

23 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Na in maart 6 miljard euro aan Turkije te hebben gegeven, stemde de EU er begin maart mee in Turkije 500 miljoen euro extra te betalen om te voorkomen dat ze de grens met Griekenland zouden overstromen met tienduizenden illegale buitenaardse moslimindringers die de grote welvaartshavens van Europa. Nu, slechts een paar weken later, stemt Angela Merkel ermee in om hen 125 miljoen euro extra te geven.

6 MAART: AFP heeft donderdag vernomen dat de financiering van 500 miljoen euro een aanvulling vormt op de 6 miljard die aan Turkije is toegewezen in het kader van de overeenkomst die in 2016 is gesloten ter financiering van programma’s die door ngo’s worden uitgevoerd.

Deze maatregelen zijn bedoeld om Ankara te sussen, die heeft besloten illegale indringers op haar grondgebied de grens met Griekenland over te laten. Sinds de aankondiging zijn tienduizenden wannabes van moslimmigranten bijeengekomen aan de Griekse grens. “Als Europese landen het probleem willen oplossen, moeten ze Turkse politieke en humanitaire oplossingen in Syrië steunen”, zei president Erdogan woensdag.

Dit heeft niets te maken met vluchtelingen in Syrië, zoals je hieronder kunt zien aan de etnische afkomst van de indringers die aan de Griekse grens zijn gearresteerd:

erdo

erdo

MAART 22: de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die toegeeft aan de druk van Turkije als gevolg van het aanhoudende conflict tussen islamitische indringers die door de Turkse politie worden geholpen en door de Griekse veiligheidstroepen worden afgeslagen, stemde ermee in om een ​​ander hulppakket ter waarde van 125 miljoen euro te geven ter ondersteuning de migranten wannabes in Turkije, volgens een rapport van de Turkse nieuwssite Daily Sabah.

Lees ook:  Slechte verliezer

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVoice of Europe Merkel voegde toe dat Duitsland openstaat om zijn steun te vergroten als dat nodig mocht zijn.

De Europese Unie staat onder druk om een ​​nieuwe overeenkomst met Turkije te sluiten over illegale migranten sinds Erdoğan aankondigde dat zijn land degenen die probeerden illegaal de Europese Unie binnen te komen via Griekenland niet langer zou tegenhouden door eind februari het Turkse grondgebied over te steken.

erdo

Sindsdien botsen tienduizenden moslimindringers dagelijks met Griekse veiligheidstroepen aan de Grieks-Turkse grens – die worden geholpen door de Turkse politie – in hun pogingen om door het grenshek te breken.

Erdoğan gebruikt de illegale migranten als onderhandelingschip in een poging de Europese Unie te dwingen Turkije te steunen in haar conflict met Syrië. Hij heeft ook geprobeerd de EU gunsten te ontzeggen met betrekking tot de EU-Turkse douane-unie en Europa te dwingen visumvrije reisprivileges te accepteren voor Turkse burgers in de EU-Schengenzone.

POETISCHE RECHT? Angela Merkel gaat in quarantaine thuis nadat ze in contact kwam met een met China Virus besmette arts.

RT Duitse bondskanselier Angela Merkel is in quarantaine geplaatst nadat bekend was geworden dat ze contact had gehad met een medicus die sindsdien positief is getest op coronavirus.

Lees ook:  Hoe onafhankelijk is de EU van de VS?

Het nieuws, dat meteen de krantenkoppen haalde, werd bevestigd door de regeringswoordvoerder Steffen Seibert. Een arts die Merkel vrijdag heeft gevaccineerd tegen een bacterie die onder andere longontsteking veroorzaakt, heeft zichzelf positief getest op het virus, zei Seibert in een verklaring, zonder verdere details over de medic te onthullen.

erdoComments

comments