New York City wordt het nieuwe Wuhan: Big Apple, nu het nieuwe Amerikaanse epicentrum van de wereldwijde pandemie van het coronavirus

New York City wordt het nieuwe Wuhan: Big Apple, nu het nieuwe Amerikaanse epicentrum van de wereldwijde pandemie van het coronavirus

24 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Verreweg de meeste gevallen van het Wuhan-coronavirus (COVID-19) in Amerika hebben zich voorgedaan in staten langs beide Amerikaanse kusten, maar een daarvan – New York – is naar voren gekomen als het Amerikaanse ‘epicentrum’ voor de ziekte.

Zoals gemeld door CNBC , is New York nu goed voor bijna de helft van alle coronavirusgevallen in het land.

Volgens World Meters , dat de verspreiding van het virus in realtime in de VS volgt, waren er op het moment van schrijven bijna 25.000 gevallen van coronavirus in het land; bijna 12.000 van hen bevinden zich in New York, waar in de afgelopen 24 uur 3.247 nieuwe gevallen zijn gediagnosticeerd.

Inbegrepen in het NYC-totaal, meldde het financiële nieuwsnetwerk, zijn 53 NYPD-officieren, volgens stadsfunctionarissen. 

“We zijn nu het epicentrum van deze crisis”, vertelde burgemeester van New York, Bill de Blasio, vrijdag aan verslaggevers, toen het aantal bevestigde gevallen slechts ongeveer 5.200 bedroeg. 

CNBC merkt verder op: 

De burgemeester zei dat hij mensen heeft gewaarschuwd dat de stad binnen twee of drie weken zonder beschermende uitrusting voor medische hulpverleners zal komen te zitten als de zaken in dit tempo blijven stijgen.  

‘Als je bang bent, ben je niet de enige, als je bang bent, ben je niet de enige’, zei hij. ‘New Yorkers zijn zo sterk. Er zijn andere plaatsen in dit land die het systeem bijzonder kunnen schokken, maar hier … we zijn van nature harde mensen. ‘

De burgemeester, die de New Yorkers het bevel heeft gegeven om binnen te blijven als het enigszins mogelijk is, zei of ze erop uit moesten gaan om zes voet bij andere mensen vandaan te blijven. Hij zei ook dat de stad voorlopig geen vergunningen zal goedkeuren voor evenementen of sporten in parken, hoewel mensen ze nog steeds kunnen gebruiken.

Ondertussen heeft de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo een soortgelijke lock-down voor de hele staat uitgegeven. Hij zei vrijdag dat hij gelooft dat coronavirusgevallen waarschijnlijk binnen ongeveer 45 dagen een hoogtepunt zullen bereiken, maar CNBC heeft niet gezegd welke informatie hij als basis gebruikte voor zijn schatting. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  POPULAIR VERZET: George Floyd-protesten: Amerikaanse arrestaties nu hoger dan totale protestcijfers in Hong Kong

‘Dit is de meest ingrijpende actie die we kunnen ondernemen’

Terwijl de zaken in New York City omhoog schieten, worstelen gezondheidsfunctionarissen die met staats- en lokale overheidsinstanties werken om de benodigde voorraden en extra ziekenhuisbedden te vinden. Cuomo zei dat hij gelooft dat er uiteindelijk op het hoogtepunt van het virus maar liefst 110.000 mensen in het ziekenhuis zullen worden opgenomen, maar de staat heeft slechts 53.000 ziekenhuisbedden. (Gerelateerd: 6 natuurlijke manieren om het immuunsysteem te versterken tijdens de uitbraak van het coronavirus .)

In zijn opdracht gaf Cuomo niet-essentiële bedrijven de opdracht om 100 procent van hun werknemers thuis te laten werken. Hij heeft ook strenge nieuwe beperkingen opgelegd aan inwoners van NYC die zondag beginnen.

‘Als ik praat over de meest ingrijpende actie die we kunnen ondernemen, is dit de meest ingrijpende actie die we kunnen nemen’, zei Cuomo op een persconferentie in Albany. ‘Dit is niet het gewone leven. Accepteer het. Realiseer het en ga ermee om. ‘

In totaal hebben volgens The Epoch Times meer dan 70 miljoen Amerikanen het bevel gekregen thuis te blijven onder verschillende beperkingen en noodverklaringen van gouverneurs en burgemeesters in het hele land.

“Ik erken volledig dat ik in sommige gevallen de keuze maak tussen het redden van mensenlevens en het redden van hun levensonderhoud”, zei gouverneur JB Pritzker van Illinois vrijdag toen hij de bewoners opdracht gaf om zoveel mogelijk thuis te blijven. ‘Maar uiteindelijk kun je niet leven zonder een leven.’

De bewegingen werden geprezen door Dr. Anthony Fauci, de directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), tijdens een persconferentie in Washington, DC

“We zijn daarin zeer succesvol geweest met China en met Europa. Nu hebben we de noordelijke en zuidelijke grenskwesties ‘, zei hij. “Daar is een fundamentele reden voor de volksgezondheid voor, omdat we niet kunnen voorkomen dat mensen het ene gebied binnenkomen als ze het andere daadwerkelijk kunnen binnengaan.”

Bronnen zijn onder meer:

TheEpochTimes.com

CNBC.comLees ook:  BREAKING: JOE BIDEN IS OFICIEEL DE NIEUWE PRESIDENT VAN DE VERENIGDE STATEN MET 273 STEMMEN TRUMP KAN NIET MEER INHALEN

Comments

comments