Wall Street ziet de snelste 30% SELL-OFF in de geschiedenis na een uitbraak van het coronavirus, die de duik van de Grote Depressie overtreft


 4 total views,  2 views today

Als je zou denken dat het Wuhan-coronavirus (COVID-19) echt niet zo’n groot probleem is en dat mensen er veel te veel van maken, weten we niet echt of dat al dan niet waar is.

Wat we wel weten is dat financiële experts – mensen die hun brood verdienen met het handelen en voorspellen van aandelen op Wall Street – zeker denken dat coronavirus een groot probleem is, vooral na de week die ze hebben gehad.

Aandelenindexen daalden maandag weer nadat de Senaat tweemaal niet was geslaagd voor noodmaatregelen voor coronavirushulp die volgens een groeiend aantal wetgevers – en financiële experts – van cruciaal belang zijn om de economie van president Trump zo vakkundig intact te houden.

Zoals gemeld door CNBC , daalden de markten vorige week met 30 procent en dat was de snelste daling in de geschiedenis van Wall Street.

Het was zelfs sneller dan de dramatische uitverkoop die aan de Grote Depressie voorafging.

Zo groot is coronavirus geworden.

De financiële nieuwssite merkte op:

Tweeëntwintig dagen.

Dat is alles wat nodig was om de S&P 500 met 30% te laten dalen van zijn recordhoogte, de snelste daling van deze omvang in de geschiedenis. 

De tweede, derde en vierde snelste terugval van 30% vonden allemaal plaats tijdens het tijdperk van de Grote Depressie in respectievelijk 1934, 1931 en 1929, volgens gegevens van Bank of America Securities.

“Dit is geen goed bedrijf voor 2020”, zei Stephen Suttmeier, een technisch onderzoekstrateeg bij de bank, maandag in een briefje, aldus de nieuwssite. “De correctie voor 2020 blijft geschiedenis schrijven, nadat hij al de titel als het derde snelste einde van een stierenmarkt die teruggaat tot 1928 claimt.”

De S & P-index (Standard & Poor’s) daalde vorige week alleen al met bijna 15 procent, wat de benchmark 32 procent in het algemeen onder het hoogste niveau van de vorige maand – 19 februari – duwde. 

Beleggers bleven aandelen snel dumpen naarmate ze zich meer zorgen maakten dat de economische gevolgen van het coronavirus alle acties van regeringen en mondiale centrale banken zullen overtreffen.

Er is minimaal één lichtpuntje

Dat geldt ook voor de Amerikaanse regering, hoewel het niet de schuld kan worden gegeven aan de regering-Trump.

De president wacht op het ondertekenen van noodwetgeving die onmiddellijk zou beginnen met het verschuiven van financiële steun naar de markten, bedrijven en rechtstreeks naar de meeste Amerikaanse gezinnen. Dit is van vitaal belang omdat op dit moment bijna een derde van onze 327 miljoen mensen vastzit in staten waar momenteel coronavirusvergrendelingen bestaan, met orders van gouverneurs die verplichte afsluiting van ‘niet-essentiële’ bedrijven omvatten. (Zie ook: Voormalige FDA-commissie waarschuwt Amerika “tijd te verliezen” om coronavirus af te weren en “tragisch lijden” van epische proporties te vermijden .)

Bedrijven met mensen dus. En nu zijn die Amerikanen niet aan het werk.

“Op het nieuwe dieptepunt van vrijdag van 2.305 stond de S&P 500 aan de vooravond van het verlaten van de recessieprijzen en het bakken in een zwaarder scenario”, zei Lori Calvasina, hoofd van de Amerikaanse aandelenstrategie bij RBC, in een nota maandag, meldde CNBC.

Ze merkte verder op dat de recente prijsactie in de S&P 500 leek op hoe de index zich gedroeg tijdens de financiële crisis van 2008. Als de trends doorzetten, kan de index het bereik van 1.600-1.800 bereiken voordat deze uiteindelijk hoger wordt, zei ze.

Over het geheel genomen, voegde Fox Business Network eraan toe, dat de Dow Jones Industrial Index de slechtste prestatie sinds 1931 behaalt. 

Het enige lichtpuntje – letterlijk – op de dag was goud, dat altijd neigt te stijgen wanneer de papiervoorraden en de valutatank. Het sloot op ongeveer $ 1,57 per ounce na de grootste procentuele winst in één dag sinds maart 2009, wat opnieuw tijdens de Grote Recessie was.

Aanvankelijk wonnen de markten wat voorsprong op de openingsklok op maandag, maar raakten al snel in negatief gebied toen duidelijk werd dat de democraten de uitbraak voor eigen gewin zouden blijven politiseren door te weigeren een compromis te sluiten met de GOP om een ​​wetsvoorstel te krijgen.

Dus nogmaals, hoewel je misschien niet denkt dat coronavirus een groot probleem is, doen de markten dat zeker. Zie MarketCrash.news voor meer nieuws over de versnellende marktcrash .

Bronnen zijn onder meer:

FoxBusiness.com

CNBC.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments

Geef een antwoord