Laagbetaalde arbeiders staan ​​in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus en zijn waardevoller dan CEO’s of bankiers

Laagbetaalde arbeiders staan ​​in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus en zijn waardevoller dan CEO’s of bankiers

25 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

De pandemie van het coronavirus heeft een eenvoudig feit onthuld: het zijn laagbetaalde arbeiders die onze samenleving laten draaien – niet bankiers, verhuurders of CEO’s.

Laagbetaalde arbeiders staan ​​in de frontlinie in de strijd tegen het coronavirus. Terwijl veel werknemers zijn begonnen met telewerken – en vele anderen zijn helaas ontslagen – zijn werknemers met een laag loon druk bezig met het schoonmaken van onze straten, om ervoor te zorgen dat we genoeg te eten hebben, en natuurlijk om ons weer gezond te maken als we COVID-19 krijgen . Ondanks dat ze spil zijn van een functionele samenleving, worden deze arbeiders vaak behandeld als vervangbaar of afgedaan als ‘ongeschoold’. Maar de afgelopen weken hebben we gezien hoe onvervangbaar ze zijn.

In Californië , New York , Illinois , Pennsylvania , New Jersey en elders hebben de regeringen van de staat steeds strengere voorschriften ingevoerd om de sociale distantiëring af te dwingen en alle bedrijven te sluiten, behalve die welke als “essentieel” of “levensonderhoud” worden beschouwd. Hoewel deze lijsten van staat tot staat verschillen, bevatten ze elk supermarkten, wasserettes, restaurants (voor afhalen en bezorgen), fabrieken die levensmiddelen en andere producten produceren, benzinestations, apotheken en ziekenhuizen.

Wat hebben al deze bedrijven gemeen? Ze vertrouwen op de arbeid van werknemers met lage lonen die in veel gevallen zonder uitkeringen, vakbonden en bescherming van de werkplek werken. Overheidswerkers zijn ook nog steeds op de klok, maken onze straten schoon, bezorgen onze post en zorgen ervoor dat we toegang hebben tot nutsbedrijven en andere sociale diensten. Hoewel veel overheidsmedewerkers vakbonden hebben, wordt hen vaak hetzelfde gebrek aan respect toegekend als hun tegenhangers uit de particuliere sector met lage lonen.

Maar stel je een wereldwijde pandemie voor zonder dat postbodes of UPS-chauffeurs ons onze berichten en pakketten bezorgen; zonder kassiers en voorraadhouders die supermarkten draaiende houden en vol eten; zonder zorg en huishoudelijk personeel dat levensreddende medische en emotionele steun biedt aan enkele van de meest risicovolle mensen in de samenleving; zonder nutsbedrijven die ervoor zorgen dat we water, elektriciteit en gas hebben; zonder waswerkers die ons in staat stellen onze kleding, handdoeken en lakens schoon te maken; zonder sanitaire werkers die ons afval verzamelen en de verspreiding van ziektekiemen vertragen.

Lees ook:  Symptomen van de ziekte van Kawasaki bij kinderen in het VK, mogelijk gekoppeld aan coronavirus

Hoewel veel mensen hun waardering hebben uitgesproken voor deze eerstelijnswerkers – laten ze het handdesinfectiemiddel achter voor hun brievenbesteller; We pleiten voor een verhoging van de salarissen van leraren nadat ze hun kinderen een paar dagen thuis hebben onderwezen – onze samenleving heeft ze lang ondergewaardeerd, zowel financieel als anderszins. Dat begint te veranderen, dankzij de crisis en het organiseren van werknemers, waardoor de bazen de baas zijn geworden.

Minnesota, Michigan en Vermont hebben allemaal werknemers van supermarkten geclassificeerd als hulpverleners, waardoor ze in aanmerking komen voor kinderopvang en andere diensten. Stop & Shop-werknemers hebben een loonsverhoging van 10 procent en twee extra weken betaald ziekteverlof ontvangen. Werknemers van Safeway, Target en Whole Foods wonnen een verhoging van $ 2 per uur. En vakbondsmedewerkers bij Kroger in de staat Washington hebben een gevaarlijke vergoeding ontvangen, een vraag die door veel kruideniers en andere eerstelijnswerkers in het hele land is opgepakt . Deze overwinningen, hoewel klein, hebben ons dichter bij een samenleving gebracht waar laagbetaalde arbeiders eindelijk de beloning en het respect krijgen dat ze verdienen.

Maar wat zegt het over ons land als de banen die het meest essentieel zijn voor het levensonderhoud op het basisniveau ook tot de laagstbetaalde en minst gewaardeerde behoren? Werknemers van supermarkten en eerstehulpverleners stellen zichzelf bloot aan een enorme gezondheidscrisis om de rest van ons zo normaal mogelijk te laten functioneren. Velen van hen werken voor een minimumloon of in de buurt daarvan – en zonder gezondheidsvoordelen – wat betekent dat ze coronavirus zouden kunnen krijgen en vast zouden komen te zitten met een enorme rekening of helemaal geen gezondheidszorg. Ondertussen, met veel schooldistricten die voor onbepaalde tijd gesloten zijn, missen ouders het kritieke en uitdagende werk dat elke dag wordt gedaan door kindermeisjes, kinderverzorgers en allerlei soorten opvoeders.

Deze werknemers hebben recht op hogere lonen, volledige uitkeringen, gezondheids- en veiligheidsgaranties en sterke vakbonden – net als elke andere werknemer.

Hopelijk zal deze crisis niet alleen de status van werknemers met een laag loon verhogen, maar ook een nieuwe golf van organiseren in gang zetten om de normen te verhogen en macht op te bouwen in deze “essentiële” industrieën. Omdat het laagbetaalde werknemers zijn – niet bankiers, verhuurders of CEO’s – die onze samenleving laten draaien.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Nieuwe studie: Corona wordt door de lucht overgedragen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments