Coronavirus legt bloot dat Amerikanen niet sparen en NOOIT voorbereid zijn op financiële verstoringen

Coronavirus legt bloot dat Amerikanen niet sparen en NOOIT voorbereid zijn op financiële verstoringen

26 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is.Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Niemand zag het Wuhan-coronavirus (COVID-19) op zich komen.

Ja, de Chinese regering was zich er terdege van bewust dat ze weken geleden een (andere) nieuwe uitbraak van coronavirus in handen had voordat president Xi Jinping en zijn communistische cohorten besloten de rest van de wereld hiervan op de hoogte te stellen , dat is waar.

Maar niemand kon voorspellen wanneer een nieuwe virale bug de overgang van dieren naar mensen in China of ergens anders op aarde zou maken om het nieuwste coronavirus te worden dat uiteindelijk tot een wereldwijde pandemie zou leiden – die dan zou leiden tot een economische ineenstorting.

En toch hadden we op zijn minst moeten weten dat er op een dag een nieuwe uitbraak zou plaatsvinden omdat mensen organische wezens zijn en virussen onze natuurlijke vijanden zijn. Virussen bestaan ​​al sinds mensen op de planeet liepen; Ze zijn er nog lang nadat een van hen ons allemaal heeft vermoord. De wet van gemiddelden en al die dingen; geïnformeerd worden door ervaring.

Het is nog niet zo lang geleden dat iets door mensen gemaakt leidde tot een bijna totale ineenstorting van het wereldwijde economische systeem. In 2008 beleefden Amerikanen de ‘Grote Recessie’ die Barack Obama’s twee ambtstermijnen domineerde en bleef hangen zelfs toen Donald Trump werd beëdigd.

Maar het heeft ons niets geleerd. Er was weer een virale uitbraak en een andere bijna totale economische ineenstorting nodig om aan het licht te brengen dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen net zo onvoorbereid was voor de economische klap van het coronavirus als voor de slechte Wall Street en bankpraktijken iets meer dan een decennium geleden.

Kristin Tate , een libertarische schrijver en analist voor Young Americans for Liberty, schrijft in The Hill : 

Lees ook:  The Good, the Bad, and the Ugly met Covid-19

Hoe lang zou je je huishouden kunnen onderhouden als je zou stoppen met het verdienen van inkomen? Als je bent zoals de meeste Amerikanen, is het antwoord niet lang. Slechts  40 procent  van de Amerikanen kan zich met hun spaargeld een onverwachte uitgave van $ 1.000 veroorloven. In feite  leeft bijna  80 procent van de werknemers van salaris tot salaris. Het is geen verrassing dat velen zich zorgen maakten over de kans op een economische recessie als gevolg van de pandemie van het coronavirus.

‘Financiële planners stellen voor om minstens 20 procent van het inkomen uit huis mee te sparen’

En Amerikanen maken zich zorgen. Grote tijd. Dankzij COVID-19 leven nu zo’n 100 miljoen Amerikanen onder door de staat opgelegde ‘lockdown’-omstandigheden. De meeste van die gubernatoriale orders bevatten instructies voor ‘niet-essentiële bedrijven’ om voorlopig hun deuren te sluiten. Terwijl data van een paar weken rondzweven, weet niemand echt wanneer deze lockdown-orders zullen worden opgeheven .

Dat betekent dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse werknemers die niet thuis kunnen werken en gewoon geen werk hebben, op korte termijn ook pech zullen hebben. En zonder geld om te overleven.

Toegegeven, het Congres werkt aan een hulppakket dat naar verluidt bijna een paar biljoen dollar bedraagt. Maar zoals gewoonlijk is er partijdig gekibbel en houding, dus er is nog geen deal gesloten. En bovendien, zelfs als de president uiteindelijk een maatregel ondertekent, duurt het weken om geld aan bedrijven en Amerikanen te krijgen.

“Financiële planners stellen voor om ten minste 20 procent van het inkomen uit huis mee te sparen, terwijl ze ten hoogste 30 procent besteden aan discretionaire items. Toch denken te veel werknemers er nog steeds niet over na om volledige lonen uit te geven voor dingen die ze willen, maar niet nodig hebben, ‘merkt Tate op.

“Hoewel onze leiders in tijden van nood resoluut moeten handelen, hebben onze eigen fouten deze situatie op lange termijn onhoudbaar gemaakt”, voegt ze eraan toe.

Klopt. Maar wat is er nodig voor de Amerikanen om eindelijk gehoor te geven aan het goede advies van financiële planners die ons zeggen dat we in tijden als deze minstens 20 procent moeten besparen op wat we verdienen? Weer een financiële crisis?

Omdat er misschien net om de hoek is. Nog een keer.

Bronnen zijn onder meer:

TheHill.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  De tirannie van de Merkel-clown


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments