Coronavirus wordt een van de grootste uitdagingen voor de VS in de moderne geschiedenis

Coronavirus wordt een van de grootste uitdagingen voor de VS in de moderne geschiedenis

26 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Volgens CNN   “verandert de noodsituatie van het coronavirus snel in een van de ernstigste politieke en maatschappelijke uitdagingen van de moderne tijd”, maar de Amerikaanse leiders “beginnen de gigantische taak die ze voor zich hebben nog maar net te begrijpen.” De pandemie zal een veel grotere test zijn voor de Amerikaanse economie en het gezondheidsstelsel dan eerder werd voorspeld. En hoewel de Amerikaanse leiding de ernst van de situatie schijnbaar heeft begrepen, moeten ze nog voldoende maatregelen nemen. CNN heeft gemeld dat president Donald Trump, “die de waarheid heeft gebroken en diepe politieke verdeeldheid heeft geslagen over een turbulente periode van drie jaar, nu wordt geconfronteerd met een van de meest ingrijpende uitdagingen van elke recente Oval Office-houder.”

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, die momenteel “strijdt om de economie te redden”, heeft al “een schrijnend beeld geschetst van wat er zou kunnen gebeuren als het Congres niet optreedt”. Een bron van een GOP-senaat heeft CNN laten weten dat Steven Mnuchin de senatoren vertelde “dat het werkloosheidscijfer tot 20% kan stijgen.” En “een dergelijk nachtmerriescenario zou het scenario van de Grote Depressie benaderen”, en het aantal werklozen na de financiële crisis van 2008, die een piek bereikte van 9,9%, ver overtreffen “, aldus het CNN-artikel.

Volgens gegevens van het Johns Hopkins Coronavirus Resource Center (dat het aantal bevestigde COVID-19-gevallen rapporteert op basis van door de federale en lokale autoriteiten verstrekte informatie), waren er op 20 maart in de Verenigde Staten meer dan 13.100 gevallen van coronavirus (dat praktisch elke twee dagen verdubbeld) en ten minste 176 sterfgevallen als gevolg van de infectie. Gouverneur van Californië, Gavin Newsom, heeft gezegd dat uit prognoses blijkt dat ongeveer 56% van de inwoners van Californië, dat wil zeggen 25,5 miljoen mensen, binnen 8 weken met het nieuwe coronavirus zou worden besmet ‘zonder verzachtende inspanningen’.

Lees ook:  The Good, the Bad, and the Ugly met Covid-19

De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten waren al gespannen voordat de door de pandemie veroorzaakte crisis uitbrak. Volgens de Global Times heeft het eenzijdige besluit van de VS om de grenzen voor Europeanen te sluiten, alleen maar geleid tot een verergering van deze spanningen, en deze maatregelen, genomen door Donald Trump om de uitbraak te bestrijden, hebben Europa “blijkbaar geïrriteerd” en ertoe aangezet om met China samen te werken. The Global Times heeft gemeld dat Washington zijn bondgenoten aanvankelijk heeft misleid door te geloven dat “het virus zijn oorsprong heeft in China”. “Gezien de vroege passieve houding van Trump ten aanzien van inspanningen ter voorkoming van epidemieën, moet de mogelijkheid dat de VS de bron van de Europese epidemie is, niet worden uitgesloten”, stelt het artikel.

Het is belangrijk om te onthouden dat Amerikaanse militairen het risico lopen besmet te raken bij Amerikaanse militaire faciliteiten in het buitenland. “Er zijn gevallen van COVID-19 bevestigd in de Amerikaanse militaire basis in Zuid-Korea, die inmiddels is gesloten”, schrijft de Global Times. De auteur van het verhaal heeft ook verklaard dat de huidige coronaviruscrisis in Europa een aanzienlijk risico vormt voor de gezondheid van mensen, waaronder Amerikaanse militairen, in de regio, en dat “een grootschalige virusuitbraak” op Amerikaanse militaire bases wereldwijd “zou” hebben een enorme impact op de wereldwijde hegemonie van de VS en kunnen de vervreemding tussen de VS en Europa versnellen. ”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLe Monde heeft gemeld dat het coronavirus eindelijk de lichten in Amerikaanse steden, zoals New York, heeft uitgeschakeld. Volgens de Franse krant zijn de straten van de Big Apple, altijd vol met mensen, nu leeg omdat bars, restaurants en financiële centra geleidelijk hun deuren voor het publiek hebben gesloten. De burgemeester van de stad heeft bevolen kleuterscholen en scholen te sluiten. Het artikel zegt dat “de chique wijken van Manhattan verlaten zijn, de rijkste hebben” gevlucht naar hun tweede huis op het platteland (ze hebben immers al geruime tijd zulke back-up plannen). Broadway is al minstens een maand ‘donker geworden’. Alleen de arme, vaak Afro-Amerikanen, blijven op straat en proberen souvenirs te verkopen aan niet-bestaande toeristen.

Lees ook:  De Corona-crisis wordt door globalisten uitgebuit!

Amerikaanse politieke commentatoren, zoals Jimmy Dore, hebben verontwaardigd erop gewezen dat de Amerikaanse politici in Californië, tot de coronaviruspandemie in het land begon, zich geen zorgen maakten over de benarde situatie van duizenden arme mensen in de straten van hun staten . Omdat daklozen momenteel bijzonder kwetsbaar zijn, worden pas nu maatregelen getroffen om onderdak te vinden om de verspreiding van het virus te voorkomen, wat een verder bewijs is van het morele faillissement van de natie.

In het huidige klimaat is het aantal mensen dat vuurwapens wil kopen enorm gestegen. Volgens The Guardian “zorgen de vrees voor mogelijke sociale onrust te midden van de coronaviruscrisis ervoor dat sommige Amerikanen zich tot vuurwapens wenden als een vorm van zelfbescherming.” Het artikel stelt dat “in de staat Washington en Californië, locaties waar het virus voor het eerst uitbrak, de wapenverkopen acuut toenamen, voortgedreven door Aziatische Amerikanen die bang waren dat ze te maken zouden krijgen met xenofoob en racistisch geweld tegen hun families, aangezien China de oorspronkelijke bron van coronavirus was.” Op de vraag waarom de piek zich voordeed, zei Larry Hyatt, een eigenaar van een van de grootste wapenwinkels in de Verenigde Staten: “Financiële crisis, pandemie, misdaad, politiek … je gooit het allemaal in de pot, en je hebt een hel van een puinhoop. ‘

Lees ook:  Staatsgreep? Video's, foto's tonen Trump-demonstranten binnen het US Capitol 1 persoon neergeschoten

Terwijl de discussies over acties die de Verenigde Staten tijdens de huidige coronaviruspandemie hebben ondernomen, doorgaan, hebben sommige commentatoren erop gewezen dat de Verenigde Staten niet van plan zijn de Wereldgezondheidsorganisatie te betalen, aangezien de wereld zijn best doet om de verspreiding van COVID-19 te stoppen. (WHO) het geld dat het moet bijdragen. Volgens het artikel hebben de VS niet eens de helft van wat ze voor 2019 verwacht hadden aan de WGO betaald, en de verwachte bijdragen van Washington voor 2020 bedragen meer dan $ 120 miljoen. Dit beperkt de mogelijkheden van de Wereldgezondheidsorganisatie om wereldwijde inspanningen ter bestrijding van de pandemie tijdens deze kritieke periode te ondersteunen. Als gevolg hiervan denkt de auteur dat de “supermacht” niet alleen in financiële maar ook in morele schuld staat bij de wereldgemeenschap.

Er wordt steeds meer gesproken over de mogelijkheid dat de coronaviruspandemie de autoritaire neigingen van de Amerikaanse president Donald Trump de vrije loop zal laten. Volgens Le Journal de Montréalkon de Amerikaanse leider, op zoek naar meer macht, “de noodtoestand uitroepen” en vervolgens de presidentsverkiezingen van 2020 uitstellen. Naar de mening van de auteur is een dergelijke mogelijkheid des te aannemelijker omdat tot nu toe het beheer van de coronaviruscrisis door Donald Trump zijn ernstige intellectuele, besluitvormings- en emotionele tekortkomingen heeft onthuld. “Zijn leugens en zijn disclaimers van verantwoordelijkheid voor de chaos waarin het coronavirus het land heeft ondergedompeld, worden door niemand geloofd”, en “de tent staat op het punt te vallen op het sinistere circus van Donald Trump en zijn bende trieste clowns”, aldus het artikel. staten. Het verhaal in Le Journal de Montréal stelt dat ‘het coronavirus een existentiële bedreiging vormt voor zijn presidentschap … tenzij hij een manier vindt om het te gebruiken.Comments

comments