Hier is hoe de coronavirus-stimuleringsprikkel voor de burger in de VS daadwerkelijk werkt

Hier is hoe de coronavirus-stimuleringsprikkel voor de burger in de VS daadwerkelijk werkt

26 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is.Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Nee, het geld wordt niet uit een helikopter gedropt – en decheque van $ 1200 komt misschien niet eens per post. Dit is waarom

Het coronavirusstimuleringspakket van $ 2 biljoen, dat de Senaat naar verwachting woensdag zal aannemen, zal de grootste economische steunmaatregel in de Amerikaanse geschiedenis zijn – en zal naar verluidt tastbare voordelen opleveren voor vrijwel elke Amerikaanse burger.

Maar hoe dan? Het idee dat de regering ‘gratis’ geld uitdeelt aan haar burgers is een gruwel voor veel Amerikanen, die zijn opgeleid om te geloven dat ze zelfs de meest elementaire sociale vangnetten die in de meeste ontwikkelde landen als normaal worden beschouwd, niet verdienen. Vandaar dat Amerikanen geneigd zijn nieuwsgierig en / of sceptisch te zijn over het idee van overheidscontroles. 

Ten eerste, hier is hoe de middelen worden toegewezen. Het wetsvoorstel biedt contante betalingen van $ 1.200 aan belastingbetalers met een inkomen van minder dan $ 75.000 per jaar. Daarna zal het geleidelijk de betalingen voor belastingbetalers met een inkomen tussen $ 75.000 en $ 99.000 geleidelijk afbouwen en volledig elimineren voor belastingbetalers die elk jaar meer dan $ 99.000 verdienen. Gezinnen ontvangen ook $ 500 extra voor elk kind in hun huishouden.

Hier is hoe deze verdeling van middelen aan individuele burgers daadwerkelijk zal werken. Degenen met een geldig sofinummer die de afgelopen twee jaar belasting hebben ingediend, zullen waarschijnlijk geld krijgen. De overheid baseert haar kennis van uw inkomen op uw belastingaangifte, hoewel verschillende bronnen verschillende zaken melden. CNBC-verslaggevers zeggen dat iemands inkomen is gebaseerd op de meest recent ingediende belastingaangiften; dat betekent dat als u uw belastingaangifte voor 2019 al had ingediend, zij daar de inkomensgegevens op zouden baseren. Als u vorig jaar (voor het fiscale jaar 2018) een aanvraag heeft ingediend, maar nog geen 2019 hebt ingediend, zouden de inkomensgegevens daarop zijn gebaseerd. Toch zijn financiële verslaggevers van The Motley Fool van mening dat alleen de inkomens van 2018, zoals gerapporteerd op de belastingaangifte, in aanmerking worden genomen. 

In plaats van een letterlijke cheque die per post binnenkomt, zouden veel mensen via een directe aanbetaling een uitkering ontvangen . Personen die hun directe depositogegevens al bij de federale overheid hebben ingediend, zullen waarschijnlijk eerst hun betalingen ontvangen, evenals individuen die afhankelijk zijn van directe deposito-inkomsten via sociale zekerheid of veteranenzaken. Personen die geen directe stortingsgegevens in hun bestand hebben, zullen hun cheques ontvangen via hun meest recente werkgevers, het meest recent ingediende woonadres of via de elektronische uitkeringskaarten die ze al gebruiken voor voedselbonnen of andere vormen van geldbijstand.

Lees ook:  Chaos in Spanje: patiënten op de grond in ziekenhuizen, 2.200 doden

De wetgeving bevat andere bepalingen om verlichting te bieden aan vitale sectoren van de economie. Dit omvat 500 miljard dollar aan hulp voor bedrijven die door de pandemie zijn getroffen, zoals cruisemaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen en hotels; 350 miljard dollar aan hulp voor kleine bedrijven; en $ 100 miljard aan hulp aan ziekenhuizen, die ofwel overweldigd worden of dreigen te worden overweldigd door de toestroom van COVID-19-patiënten.

Aan de bedrijfshulpmaatregelen zijn voorwaarden verbonden. Kleine bedrijven ontvangen hun leningen alleen als ze hun werknemers op de loonlijst houden, en leningen die tot en met 30 juni lopen, zijn alleen beschikbaar voor bedrijven die geen werknemers ontslaan. Hoewel veel grote bedrijven zullen profiteren van het hulppakket, komen bedrijven die eigendom zijn van hoge overheidsfunctionarissen – waaronder de familie van president Donald Trump – niet in aanmerking.

Bovendien zal de stimulans de werkloosheidsuitkeringen met 13 weken verlengen en de subsidiabiliteitscriteria uitbreiden. Gokwerkers, freelancers en ontslagen werknemers komen nu in aanmerking voor een werkloosheidsverzekering. De maximale werkloosheidsuitkering die individuele werknemers kunnen ontvangen, wordt verhoogd met $ 600 per week.

Democraten in de Senaat hebben hard gevochten met Republikeinse tegenhangers om de stimuleringswetgeving zo vooruitstrevend mogelijk te maken, waaronder het vragen van $ 1.500 contante betalingen (in plaats van $ 1.200), het verhogen van de hulp aan ziekenhuizen en het vrijgeviger zijn met werkloosheidsuitkeringen. Toch zijn de Republikeinen traditioneel gekant tegen sociale welzijnsprogramma’s zoals de stimuleringswetgeving, en hun verwachte steun voor de maatregel markeert een afwijking van de rechtse economische orthodoxie.

“Een deel van de reden waarom Trump en zoveel andere Republikeinen zo’n uitgebreid stimuleringspakket steunen: als de partij met meer macht in Washington, zullen ze meer de schuld op zich nemen als de reactie op de volksgezondheid en de economische crisis wordt gezien door de publiek ontbreken, “vertelde Kyle Kondik, hoofdredacteur van Sabato’s Crystal Ball, via e-mail aan Salon.

Senaatsminoriteitsleider Chuck Schumer, DN.Y., tweette woensdag: “We hebben gevochten voor meer dan $ 150 miljard voor ons gezondheidszorgsysteem. Dat omvat een nieuw fonds van $ 100 miljard dat beschikbaar is voor alle zorgverleners in de frontlinie van de crisis. Tests, ventilatoren, bedden, beschermende uitrusting, medicijnen, gederfde inkomsten, personeel en meer. “

Lees ook:  Het nieuwe coronavirus is een nieuwe zwarte zwaan in de Chinese vijver.

Leider van de meerderheid van de senaat Mitch McConnell, R-Ky., Tweette woensdag: “Eindelijk hebben we een deal. Na dagen van intensieve discussies heeft de Senaat een tweeledige overeenkomst bereikt over een historisch hulppakket voor deze pandemie. We gaan om deze wetgeving later op de dag goed te keuren. “

 

MATTHEW ROZSA

Matthew Rozsa is een breaking news-schrijver voor Salon. Hij heeft een MA in Geschiedenis van Rutgers University-Newark en is ABD in zijn PhD-programma in Geschiedenis aan de Lehigh University. Zijn werk is verschenen in Mic, Quartz en MSNBC.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Comments

comments