Verontrustende scènes uit Italië klinken een angstaanjagende waarschuwing voor de rest van de wereld

Verontrustende scènes uit Italië klinken een angstaanjagende waarschuwing voor de rest van de wereld

26 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is.Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

Tot een paar maanden geleden riep Italië beelden op van prachtige historische steden, geweldig eten en wijn en een prachtige kustlijn. Helaas heeft de meedogenloze mars van COVID-19 door dat prachtige land die beelden voor altijd aangetast. We worden nu overspoeld met scènes van wanhopige Italiaanse gezondheidswerkers die verwoed werken om levens te redden, maar elke dag honderden verliezen.

Die scènes zouden een duidelijke waarschuwing moeten zijn voor andere westerse landen dat COVID-19 geenszins een “Chinees” virus is dat mensen ver weg doodt. Deskundigen hebben gewaarschuwd dat fouten die in een vroeg stadium zijn gemaakt, hebben bijgedragen tot de wanhopige situatie waarin Italië zich nu bevindt , en andere landen die deze fouten blindelings herhalen, zullen dezelfde gevolgen ondervinden. (Gerelateerd:  Italië wordt nog steeds geteisterd door het coronavirus: sterfgevallen zijn nu hoger dan die van China, het gezondheidszorgsysteem is tot het uiterste gedreven – is er zelfs een einde in zicht? )

Italiaanse ziekenhuizen en gezondheidswerkers waren overweldigd

Met een bevolking van iets meer dan 60 miljoen heeft Italië al meer dan 6.000 mensen verloren aan dit virus, zonder einde in zicht. De Verenigde Staten, met een bevolking van meer dan 327 miljoen, dreigen veel meer van hun burgers te verliezen. Tot dusverre was de Amerikaanse reactie op de ziekte traag, onsamenhangend en ineffectief, waarbij verschillende staten de situatie op totaal verschillende manieren behandelden en geen duidelijke richting van bovenaf.

Als de bevoegdheden die er zijn meer aandacht zouden besteden aan de wanhopige scènes die in Italiaanse ziekenhuizen zijn vastgelegd, zouden ze meer gemotiveerd zijn om de beslissende stappen te nemen die nodig zijn om het virus op dit moment te stoppen .

De Britse spiegel rapporteerde onlangs over de wanhopige situatie in slechts één Italiaans ziekenhuis:

Nu de ICU van het Bergamo-ziekenhuis helemaal vol is, zien medici – die het naar verluidt ‘de Apocalyps’ noemen – tussen patiënten heen en weer rennen te midden van het gekrijs van ontsnappende lucht en alarmgeluiden die proberen de geïnfecteerde in leven te houden.

Lees ook:  Het gaat beginnen! ‘Economische recessie komt in beeld. Centrale banken kiezen massaal de aanval.’

De luchtbellen, die het hele hoofd bedekken en grote communicatieproblemen veroorzaken voor het personeel, proberen de luchtdruk in de longen te egaliseren. …

Andere beelden tonen patiënten op trolleys in afdelingen, waarbij naar verluidt elke beschikbare ruimte, inclusief vergaderruimten, wordt gebruikt voor patiënten – met personeel dat wanhopig op zoek is naar andere landen om te zien wat er gebeurt en volledig in de val te lopen of hetzelfde onder ogen te zien.

Er zijn talloze meldingen geweest van  legervoertuigen die tientallen doodskisten de stad uit hebben verplaatst , terwijl er nog dagelijks honderden sterven. Het virus verspreidt zich uit de hand en ziekenhuizen in heel Italië zijn volledig overweldigd.

En recente rapporten geven aan dat de ziekte niet discrimineert. Terwijl het virus voornamelijk oudere patiënten in China doodde, zijn mensen van over de hele leeftijd in kritieke toestand opgenomen in Italiaanse ziekenhuizen, en het sterftecijfer is verbluffend.

‘Nee, het is iets heel anders’

Gevraagd door Sky News of COVID-19 net als de griep is, zei Dr. Roberto Cosentini: “Nee, het is iets heel anders. Meer longontsteking dan griep … het is een zeer ernstige longontsteking en dus een enorme belasting voor elk gezondheidssysteem. “

Hij voegde eraan toe: “Elke dag zien we 50 tot 60 patiënten die op onze afdeling spoedeisende hulp komen met longontsteking en de meesten van hen zijn zo ernstig dat ze een zeer hoog gehalte aan FIO2 of zuurstof nodig hebben.”

Anesthesioloog Dr. Lorenzo Grazioli voegde toe: “Ik heb me nog nooit zo gestrest gevoeld. … Wanneer je op dit punt aankomt, realiseer je je dat je niet genoeg bent. We hebben hier 100 anesthesisten, we doen ons best, misschien is het niet genoeg. ‘

Artsen in Italië hebben de leiders van andere landen gesmeekt om wakker te worden en te leren van wat er met hen is gebeurd, voordat ook zij in dezelfde situatie terechtkomen.

Bronnen zijn onder meer:

Mirror.co.uk

BBC.com

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Voorbodes bankrun in de VS FED roept de burgers op kalm te blijven


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments