De gestoorde push om Amerikanen weer aan het werk te krijgen

De gestoorde push om Amerikanen weer aan het werk te krijgen

27 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Sommige conservatieven willen dat gewone burgers terugkeren naar hun werk en namens iedereen de zich ontvouwende catastrofe van het coronavirus opvangen.

Eerder deze week begonnen berichten te verschijnen dat president Donald Trump onrustig werd over de ernst van de reactie van de natie op de pandemie van het coronavirus, waarbij hij zich zorgen maakte dat zowel de crisis tot ver in de rest van het jaar zijn aandacht zou blijven houden als dat de economische impact van de inspanningen om het virus in te perken, schadelijk zou kunnen zijn voor zijn herverkiezingsperspectieven. Die rapporten werden schijnbaar bevestigd nadat de president verschillende supporters had geretweet waarin hij er bij de regering op aandrong om een ​​beperkte mitigatiestrategie te onderschrijven, evenals in een tweet van Trump zelf op zondag, waarin hij beweerde dat het land “de genezing niet erger kan laten zijn dan het probleem” zelf.” Hij vertelde hierover tijdens zijn persconferentie op maandag. ‘Ik denk dat we nu aanzienlijk minder dan 1 procent zijn’, zei hij, verwijzend naar het sterftecijfer van het coronavirus. ‘Het is nog steeds verschrikkelijk. Het is nog steeds het hele ding. Het hele concept van dood is verschrikkelijk.

Het klopt dat er een groot verschil is tussen een cijfer lager dan 1 procent en meer dan 3 procent. Het is ook waar dat als het halve land het coronavirus zou oplopen, een sterftecijfer van 0,5 procent meer dan 800.000 doden zou betekenen. In een wijdverspreid epidemiologisch rapport van Imperial College London werd geschat dat ongeveer 1,2 miljoen Amerikanen zouden sterven als het land als geheel de strategie zou volgen waar Trump duidelijk in geïnteresseerd is – een beperkte mitigatiebenadering met sociale afstand, quarantaines van geïnfecteerden en blootgestelde , en een focus op het isoleren van ouderen en mensen met een hoog risico. Miljoenen meer zouden natuurlijk ziek worden – velen kritiek dus – en de poging om ze op te nemen in de ziekenhuizen van het land zou het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem verpletteren.

Zelfs een punt toegegeven dat Trump heeft gemaakt – dat de recessie die nu aan de gang is er ook velen zal doden – de beste beschikbare sterftecijfers en besmettingsschattingen maken duidelijk dat een poging om weer normaal te ondernemen terwijl het virus zich blijft verspreiden, een nog slechtere economische gevolgen zou hebben debacle. Naast de doden zouden tientallen miljoenen zieke en alleen maar doodsbange Amerikanen financieel arbeidsongeschikt zijn, hetzij belast door de kosten van zorg of door de zwaarte van angst waardoor ze hun geld zouden wegkraken. Talloze bedrijven die klanten en hun zieke of uitdagende werknemers niet wilden of konden binnenhalen, bleven gesloten.

Lees ook:  In een interview van "60 minuten" met klokkenluider vliegt Trump in een vlaag van woede

De keuze waar het land nu voor staat, gaat niet tussen volksgezondheid en economische stabiliteit. We kiezen welke catastrofe voor de volksgezondheid en de economie we willen zien. En één heeft duidelijk de voorkeur.

Desalniettemin zei Trump dinsdag dat hij graag met Pasen een terugkeer naar normale activiteit zou willen zien. De volgende dag liet hij weten dat pogingen om bedrijven gesloten te houden deel uitmaakten van een mediasamenzwering om hem herverkiezing te ontzeggen. Belangrijk is dat hij de shutdowns niet alleen kan beëindigen. De autoriteit om zaken te heropenen, ligt uiteindelijk bij de gouverneurs die actie hebben ondernomen, en het is moeilijk voor te stellen dat blauwe staatsleiders zoals de gouverneur van New York, Andrew Cuomo en de gouverneur van Californië, Gavin Newsom, eenvoudigweg voldoen aan de eisen van Trump, aangezien de gevallen in hun regio’s snel blijven toenemen en het publiek gezondheidsdeskundigen blijven agressieve inperking ondersteunen. Maar zoals Jonathan Chait van New York Magazine opmerkteWoensdag zijn er tools die Trump de komende weken zou kunnen gebruiken om druk uit te oefenen op bestuurders. ‘Staten zijn afhankelijk van hulp van FEMA, het leger en andere takken van de federale regering’, schreef hij. ‘Andrew Cuomo uit New York smeekt Washington om hem ventilatoren te sturen, die hij binnen enkele dagen nodig heeft, anders zullen de New Yorkers sterven wegens gebrek aan behandeling. Naarmate het coronavirus zich verspreidt, zullen steeds meer gouverneurs zich in deze positie bevinden.

Het is echter van cruciaal belang dat bijna de helft van onze staten in de eerste plaats alle niet-essentiële bedrijven nog moet sluiten en dat ongeveer 40 procent van de bevolking niet is onderworpen aan door de staat opgelegde thuisorders of aanbevelingen. Gezien dit, is het risico kleiner dat Trump een heropening van de economie zou kunnen forceren op plaatsen waar staatsambtenaren voorzichtige maatregelen hebben genomen, dan dat ambtenaren in staten die dit niet hebben gedaan, met name die in rode staten, ervan worden weerhouden serieus te worden tot het is te laat.

Dat risico is nog verergerd door een koor van conservatieve stemmen die zich bij Trump hebben aangesloten om een ​​einde te maken aan de shutdowns. Matt Walsh van The Daily Wire en Matthew Dowd, politiek analist van ABC, suggereerden eerder deze week dat we het dodental van een massale infectie moeten accepteren, omdat jaarlijks 35.000 tot 40.000 Amerikanen bij auto-ongelukken omkomen. Clay Travis van Fox Sports suggereerde hetzelfde omdat er elke dag 8000 Amerikanen sterven. ‘Ik wou dat we allemaal onsterfelijk waren en dat niemand ooit is gestorven’ , twitterde hij . ‘Maar we kunnen de economie van het land niet afsluiten om te voorkomen dat mensen ziek worden.’

Lees ook:  Hobby-viroloog Heiko Maas wordt gek: het coronavirus is racistisch!

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenThe Federalist ‘s Jesse Kelly , Texas Gezaghebber Dan Patrick en Glenn Beck performatief bood zich aan de ziekte, met Beck vertelde zijn publiek dat de Amerikanen meer dan 50 bereid te sterven om het land draaiende te houden moeten zijn. “Ik zou liever hebben dat mijn kinderen thuisblijven en wij allemaal ouder dan 50 gaan naar binnen en houden deze economie draaiende en werkend”, zei hij. ‘Zelfs als we allemaal ziek worden, zou ik liever sterven dan het land te doden. Omdat niet de economie sterft, maar het land. ‘

En om de intellectuele kwetsbaarheid van de opkomende anti-laissez-faire traditionalisten van rechts te bewijzen , bood First Things ‘Rusty Reno, een vermoedelijk heterodoxe conservatief, een indrukwekkend groteske illustratie van dezelfde oude fusie tussen pseudo-vroomheid en marktideologie die definieerde altijd de mainstream van de beweging. “De massale sluiting van de samenleving om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, creëert een perverse, zelfs demonische sfeer”, schreef hij. ‘Gouverneur Cuomo en andere functionarissen staan ​​erop dat de macht van de dood onze daden moet beheersen. Religieuze leiders hebben dit decreet aanvaard en de verkondiging van het evangelie en de verspreiding van het brood des levens opgeschort. Door hun daden geven ze aan dat ook zij de heerschappij van de dood accepteren. ‘

De realiteit die al deze grootsheid ontwijkt, is dat er hier opnieuw geen echte afweging is. Er zal sociaaleconomische verwoesting zijn als gevolg van staatssluitingen en er zal een diepere sociaaleconomische verwoesting zijn als gevolg van de slecht ingeperkte verspreiding van het virus, die onze infrastructuur voor gezondheidszorg zou vernietigen en Amerikaanse burgers in buitengewone aantallen zou doden. Maar deze houding is een tweede natuur aan de rechterkant: de mensen die we zijnhoren als enthousiaste imbecielen, voor conservatieve toehoorders, gewaagde provocateurs die harde vragen stellen, is links te timide, zwak en sentimenteel om aan te raken. Natuurlijk kan rechts de discoursverstikkende emotie inzetten wanneer hij dat wil. Dit zijn veel van dezelfde mensen die bijna 20 jaar lang iemand hebben beschuldigd die het Amerikaanse imperialisme, het jingoïsme en de islamofobie veroordeelt voor het onteren of vergeten van de bijna 3.000 Amerikanen die op 11 september zijn vermoord. Ze hebben zich nu niet alleen gericht op het minimaliseren van een nationale tragedie die doden veel meer Amerikanen dan die dag stierven, zelfs terwijl we het zien gebeuren, maar staan ​​erop dat anderen een bewuste daad van massaal menselijk offer plegen – een onpeilbare verhuur van Amerikaans bloed – in dienst van markt- en sociale krachten die ze niet zelfs begrijpen.

Lees ook:  Laten we het hebben over de impeachment overtredingen

Het enige ware dat ze in de nasleep van die aanval wisten te vatten, en dat hen nu duidelijk ontgaat als ze over de griep en auto-ongelukken babbelen, is dat het psychische gewicht en de materiële gevolgen van een schok voor het systeem veel moeilijker te beheersen zijn kampen dan met het gewicht en de gevolgen van slachtoffers die onze systemen regelmatig en geleidelijk opnemen. Wat er op dit moment gebeurt, zal bijdragen aan het aantal vermijdbare sterfgevallen dat we al jaarlijks tellen. We krijgen dit jaar geen coronavirus in plaats van griep, auto-ongelukken, hartaanvallen of kanker. We zullen ze allemaal krijgen. En, kritisch gezien, zijn patiënten met het virus op schema om alle beschikbare ziekenhuisbedden in regio’s in het hele land op te nemen.

De bedreiging waarmee we worden geconfronteerd, is groot genoeg dat Fox News zijn gastenboekingen in de studio heeft beëindigd, zelfs als die gasten zich comfortabel in hun eigen huis nestelden, tierden en raasden over overreactie en de dringende noodzaak om mensen terug te sturen naar hun werkplekken. Maar als heel Amerika morgen weer open zou gaan, zouden het niet Glenn Beck, de Fox-experts of het personeel van de Federalist zijn die onze kassa’s zou bemannen, onze winkelschappen zou aanvullen of de afwas zou doen en het hotellinnen van de uitdagend schoon zou maken besmettelijk. Dit zijn mannen die zichzelf op de rug kloppen voor hun bereidheid om te blijven werken in een totaal marginale sector van de Amerikaanse economie. Voor hen zijn de mensen die de arbeid verrichten die het land feitelijk in stand houdt, slechts grondstoffen – minder mensen dan vervangbare onderdelen voor de motoren van rijkdomcreatie.

Dit is nu allemaal openbaar – een ontmaskering en een zuivere mentale breuk veroorzaakt door een onwil om de wanhoop van onze situatie te erkennen. De Verenigde Staten zullen China binnenkort passeren in het aantal gedocumenteerde gevallen van coronavirus. Zoals gewenst zijn wij de uitzondering op de wereld. En we hebben geen opties meer, noch de macht, noch het agentschap om betere uit te vinden. Het onverslaanbare land is al verslagen, minder door het virus zelf dan door een kwetsbaar gezondheidszorgsysteem, afgeleefde instellingen en een vertoog dat wordt bevolkt door idioten en geesten.Comments

comments