Vertrouwen van de Italianen in de EU bereikt een dieptepunt

Vertrouwen van de Italianen in de EU bereikt een dieptepunt

28 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

“Als Europa Italië blijft negeren, is de plaats van Italië in de EU in gevaar,” zo sprak Italiaans premier Conte een week geleden. Inmiddels is het anti EU-sentiment alleen maar toegenomen in het land. Italië ontving de afgelopen weken vooral hulp van buiten de EU. Ondertussen deelde diezelfde EU wel een boete uit aan het land. Een Italiaanse ex-burgemeester waarschuwt: “Italië zal waarschijnlijk de EU verlaten na de epidemie.”

Het totale aantal besmettingen in Italië komt in de buurt van de 100.000. Uitzicht op vermindering is er nog niet. Er wordt zelfs gevreesd voor een ‘tweede uitbraak’ in het zuiden van het land. De ziekenhuizen kunnen het grote aantal patiënten niet aan.

(Lees verder onder de video)

Weinig hulp van de EU

In het begin van de crisis stelden de lidstaten zich behoudend op. Zo vroeg Italië om hulp via het Europese Crisis Centrum. De andere lidstaten zwegen ondertussen. Duitsland en Frankrijk hielden zelfs de export van mondmaskers tegen. Italië kreeg wel kritiek op het sluiten van de grenzen. Inmiddels is de samenwerking tussen de lidstaten verbeterd. Onder andere Duitsland neemt coronapatiënten over van Italië.

De eerst hulp kwam vanuit onverwachte hoek: Rusland, Cuba en China stuurden hulp naar Italië. Ondertussen ontving Italië een boete van het Europese Hof. Italië zou immers op een ‘illegale manier’ haar hotelsector hebben gefinancierd. De boete bedraagt 7,5 miljoen euro. Veel Italianen reageerden woedend op de boete. Volgens de Italianen is financiering noodzakelijk, nu de hotelsector op apegapen ligt.

Lees ook:  Amerikaanse politiek zonder Sanders

(Lees verder onder de tweet)

Matteo Salvini on Twitter

Schifo e sdegno per questa Europa. Si sono presi 15 giorni per valutare se, chi e come aiutare. Geni. Mentre la gente muore. Altro che “Unione”, è covo di serpi e sciacalli. Prima sconfiggiamo virus, poi ripensiamo all’UE. E se serve, salutiamo. Senza ringraziare. Ma andate a…

“Wij Italianen voelen ons niet Europees”

Het anti EU-sentiment is drastisch gestegen de afgelopen weken. Zo tweette Italiaanse politicus Salvini: “Eerst verslaan we het virus, dan denken we terug aan de EU. Indien nodig nemen we afscheid, zonder te bedanken.” Ook ex-burgemeester van Teramo Maurizio Brucchi uit zijn kritiek. Hij geeft te weten dat Italië niet als gelijke wordt gezien in de Unie. Daarnaast denkt hij dat Italië waarschijnlijk de EU zal verlaten. “Wij Italianen voelen ons niet Europees op het moment,” aldus Brucchi.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Lees ook:  Trump, zonder bewijs, beschuldigt de FDA van het uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Lees ook:  Schandaal barst los na onthulling van uitwisselingen tussen magistraten over Salvini

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments