Covid-19 Hysteria Vs. Uw werkelijke (zeer lage) kans om te sterven

Covid-19 Hysteria Vs. Uw werkelijke (zeer lage) kans om te sterven

29 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
0
()

Hoe groot is de kans dat u sterft aan de ziekte van Coronavirus 2019 (Covid-19)? Op basis van de hysterie die zich over de hele wereld verspreidt, lijkt het erop dat de kansen vrij groot zijn.

Maar Statnews.com  zou rapporteren  over het werkelijke verwachte sterftecijfer van degenen die Covid-19 contracteren op basis van gegevens van het US Center for Disease Control (CDC), waarbij wordt opgemerkt:

… Het sterftecijfer bij Covid-19-patiënten van 80 jaar en ouder was 10,4%, vergeleken met 5,35% bij 70-plussers, 1,51% bij patiënten van 60 tot 69 jaar, 0,37% bij 50-plussers. Zelfs lagere percentages werden gezien bij jongere mensen, en daalden tot nul bij 29 en jonger.

Het artikel merkte ook op dat in het ergste geval niet alleen mensen waren die veel ouder waren, maar ook mensen die al ongezond en kwetsbaar waren.

Anderen hebben opgemerkt  dat velen Covid-19 waarschijnlijk zullen krijgen, denken dat ze verkouden zijn, beter worden en zelfs niet worden getest, waardoor ze nooit in de statistieken komen, wat betekent dat de werkelijke sterftecijfers waarschijnlijk zelfs lager zijn dan wordt gerapporteerd.

Met andere woorden, Covid-19 is misschien iets gevaarlijker dan de gewone griep, maar niet zozeer. Degenen die in een kwetsbare categorie vallen, moeten natuurlijk voorzichtiger zijn, maar de hysterie die zowel door regeringen als door gewone mensen wordt verspreid, vormt een grotere bedreiging voor het menselijk welzijn dan het virus zelf.

Hysterie zal meer schade veroorzaken dan het virus zelf 

Alleen al de economische schade die deze hysterie veroorzaakt, zal een negatieve invloed hebben op de levens van veel meer gewone mensen dan het virus ooit zou kunnen en gedurende een veel langere periode dan Covid-19 nodig heeft om zijn gang te gaan binnen het typische menselijke lichaam of tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Voor landen als de VS die al in een terminale economische, sociale en politieke achteruitgang verkeren, lijkt het repliceren van de afbrokkelende economie, samenleving en politiek systeem in andere landen, ook al is het tijdelijk door het verspreiden van Covid-19 hysterie, een haalbare optie wanneer alle andere opties , van soft power tot openlijke militaire macht, zijn er niet in geslaagd de planeet op één lijn te houden en binnen de unipolaire ‘internationale orde’ van Washington.

Naties die terughoudend waren om extreme maatregelen te nemen, worden onder druk gezet door een groeiende golf van hysterie, opzettelijk of niet, die hen dwingt de grenzen te sluiten, bedrijven te sluiten en de levens van miljoenen te verstoren, waarvan de overgrote meerderheid geen gevaar loopt helemaal van het virus.

Lees ook:  Het "monsterlijke idee" van de Trump-administratie: directe betalingen in ruil voor bezuinigingen op sociale uitkeringen

Een soortgelijke trend werd waargenomen tijdens de openingsjaren van de door de VS geleide zogenaamde “War on Terror”, die door andere landen werd gedwongen te steunen, waaronder landen als Rusland die heel goed wisten dat de VS zelf de hoofdsponsor van de terroristen was Washington zou zogenaamd vechten, maar aarzelden om het aan te vechten in het licht van de waargenomen publieke angst voor extremisme na de aanslagen van 11 september 2001.

Gezien hoe erg de VS die angst hebben uitgebuit en misbruikt, is het geen verrassing dat mensen tegenwoordig sceptisch zijn over het overdragen van grote hoeveelheden macht aan hetzelfde soort mensen tegenover een andere vermeende dreiging.

Regeringen zouden waarschijnlijk tijdens dergelijke uitbraken bepaalde maatregelen moeten nemen, maar het moet een primaire publieke zorg zijn om ervoor te zorgen dat de grens tussen gezond verstandstappen en machtsmisbruik niet wordt overschreden.

Met betrekking tot Covid-19 moet nog steeds gezond verstand worden gebruikt. Het vermijden van grote menigten, gezond blijven, goed eten, sporten en in het algemeen voor je lichaam zorgen, zodat het immuunsysteem van je lichaam voor je kan zorgen, is de beste maatregel en het beste middel om Covid-19 of een andere infectieziekte te stoppen tijdens een pandemie of niet.

Als u deel uitmaakt van een kwetsbare doelgroep, wees dan natuurlijk voorzichtiger.

Creëer meer veerkrachtige economieën, ongeacht 

Als extreme maatregelen echt nodig zijn om de verspreiding van Covid-19 en andere soortgelijke virussen te stoppen, moeten landen een permanente infrastructuur creëren die de economische continuïteit voor, tijdens en na uitbraken garandeert, in plaats van telkens opnieuw verrast te worden telkens wanneer een nieuw virus verschijnt .

Zelfs volgens de meest hysterische verslagen is Covid-19 geen doemscenario. Het is niet eens een grote bedreiging voor de menselijke gezondheid. Het is iets alarmerend dan de gewone griep, die op zichzelf alleen een gevaar is voor degenen die al een slechte gezondheid hebben en al van dag tot dag extra voorzichtig zouden moeten zijn.

Covid-19 vereist een iets voorzichtiger en overwogen aanpak dan het beheersen van de gemiddelde griep.

Aangezien we misschien nooit zullen weten waar Covid-19 is ontstaan ​​en hoeveel van deze hysterie gerechtvaardigd is, hoeveel is gewoon de neiging van de menselijke natuur om te overdrijven en hoeveel daarvan is een opzettelijke poging om naties en economieën over de hele wereld te destabiliseren, naties en gemeenschappen moeten heroverweeg hoe ze dagelijks zaken doen en bedenk manieren om zaken te blijven doen, zelfs onder de meest extreme omstandigheden en op een manier die het gewone bedrijf mogelijk maakt, zelfs te midden van een nieuwe uitbraak van een coronavirus of soortgelijke verstoring.

De landen die dat niet doen, stellen zichzelf op als doelwitten van degenen die goed zijn toegerust om hysterie te verspreiden en de openbare paniek op te wekken, wat op zijn beurt de gerichte regeringen onder druk zal zetten en de politieke, economische en sociale stabiliteit in gevaar zal brengen.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Duizenden mensen bestormen de stranden van Californië om te protesteren tegen sluitingen


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments