De post-coronaviruswereld zal veel erger zijn dan de pre-coronaviruswereld

De post-coronaviruswereld zal veel erger zijn dan de pre-coronaviruswereld

30 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Tekenen, vooral in de Verenigde Staten, zijn dat de door post-coronavirus geteisterde wereld binnen elke natie nog meer ongelijkheid in rijkdom zal hebben dan vóór de pest bestond. Miljardairs eisen dat hun regeringen bij de reddingsoperaties worden betrokken; en omdat miljardairs de carrières financierden van de succesvolle politici die zetels behaalden in de wetgevende macht van hun land, zal aan deze eisen vrijwel zeker worden voldaan. Alleen de minst corrupte landen zullen volledig kunnen herstellen van de huidige pest.

In de Verenigde Staten pretendeert één partij, de republikeinen, niet eens bezorgd te zijn over de groei van de rijkdomongelijkheid na 1980; maar de andere partij, de democraten, doet die pretentie wel; en dus wordt er in het Amerikaanse Congres een deal uitgewerkt die beide partijen zullen aanmerken als een ‘evenwichtige’ reddingswet, omdat het zowel de megacorporaties die de miljardairs bezitten en controleren, als het publiek – hun arbeiders (vooral de arbeiders) degenen die die miljardairs nu ontslaan). Door de enorme schenkingen aan de miljardairs zullen de tekortuitgaven door de regering uit de hand lopen en zal uiteindelijk het papiergeld in waarde dalen, wat zal leiden tot een wereldwijde depressie die nog erger zal zijn dan 1929. Sommige regeringen zullen manieren vinden om de rijkdom van miljardairs en misschien ook van miljonairs te nationaliseren om de voortdurende behoeften van het publiek te financieren, en veel van die superrijken zullen worstelen om te verhuizen naar landen waar ze nog steeds zullen zijn voldoende overheidsfunctionarissen kunnen omkopen om hun opgebouwde rijkdom een ​​veilige haven te bieden. Geleidelijke exit-belastingen zullen worden ingesteld door elk van de geïndustrialiseerde landen die niet helemaal corrupt zijn, maar de meest extreem corrupte geïndustrialiseerde landen zullen een enorme kapitaalvlucht en een toekomst ervaren als een ‘derdewereld’-natie, onder uitgebreide krijgswet. en veel van die superrijken zullen worstelen om naar landen te verhuizen waar ze nog steeds genoeg regeringsfunctionarissen kunnen omkopen om hun opgebouwde rijkdom een ​​veilige haven te bieden. Geleidelijke exit-belastingen zullen worden ingesteld door elk van de geïndustrialiseerde landen die niet helemaal corrupt zijn, maar de meest extreem corrupte geïndustrialiseerde landen zullen een enorme kapitaalvlucht en een toekomst ervaren als een ‘derdewereld’-natie, onder uitgebreide krijgswet. en veel van die superrijken zullen worstelen om naar landen te verhuizen waar ze nog steeds genoeg regeringsfunctionarissen kunnen omkopen om hun opgebouwde rijkdom een ​​veilige haven te bieden. Geleidelijke exit-belastingen zullen worden ingesteld door elk van de geïndustrialiseerde landen die niet helemaal corrupt zijn, maar de meest extreem corrupte geïndustrialiseerde landen zullen een enorme kapitaalvlucht en een toekomst ervaren als een ‘derdewereld’-natie, onder uitgebreide krijgswet.

Op 22 maart kopte Zero Hedge de kop ” Stop de Coronavirus Corporate Coup ‘: hier is een lijst van iedereen die om een ​​borgtocht vraagt’ ‘ en Matt Stoller noemde de vele verschillende categorieën van lobbyisten van megabedrijven die de senatoren en vertegenwoordigers aanspoorden, wier campagnes zij financieren, om hun respectievelijke industrieën te redden. De weinige andere nieuwssites die opnieuw publiceerden of naar die lijst linken, waren andere alternatieve nieuwssites, niet een van de reguliere. Dit was een groot nieuwsbericht, dat het verdiende om een ​​toponderwerp van een openbaar gesprek te worden, maar dat gebeurde niet; en hier is een voorbeeld van wat het zei (en dat de rest van de pers zich verstopte):

Mitch McConnell wil dat big business regeert, dus hij speelt een list. Hij weigert hulp aan arbeiders. Democraten onderhandelen met hem om te proberen werkloosheidssteun en sociale bijstand te krijgen. McConnell weet dat Dems geen aandacht zal schenken aan de reddingsoperaties van bedrijven als hij het publiek gijzelt, en democraten weten dat ze gunsten aan grote bedrijven kunnen uitdelen als ze alleen maar praten over hoe ze grotere controles voor arbeiders hebben gekregen.

Dus McConnell zal een rekening neerleggen voor Nancy Pelosi, met een aantal goede dingen zoals een werkloosheidsverzekering, maar ook de echt lelijke dingen om Amerika over te dragen aan grote bedrijven. De corporatisten van de Democratische Partij zullen haar zeggen: “Geef de wet op de staatsgreep door, we moeten tenslotte nu iets doen!” En omdat ze vanwege deze corporatisten niet de stemmen van haar eigen partij heeft, en omdat het haar niet erg kan schelen of Amerika wordt verkocht aan grote bedrijven, zal ze dat doen.

Het is een routine van zang en dans, uitgevoerd door de twee politieke partijen “goede agent, slechte agent”, om niet alleen het publiek (de kiezers) maar ook de producenten (de miljardairs) tevreden te stellen.

Op 21 maart kopte ik “Triage begint in noodhulp van de overheid: wie krijgt het geld?” bij Strategic Culture , en stuurde dat nieuwsbericht naar alle grote Amerikaanse nieuwsmedia en de meeste kleinere. 24 uur later werd het opgepikt door slechts een paar kleine, zeer moedige: The 21st Century , The Duran , Free World Economic Report , The Russophile en Verity Weekly. De corruptie is zo wijdverbreid dat alle nieuwsmedia waarop 99,99% van het publiek vertrouwt voor hun ‘nieuws’ het nieuws filteren van de aanstaande massale overheidssubsidies aan de miljardairs van Amerika door de ‘publieke vertegenwoordigers’ van Amerika – het geld van het publiek opscheppen aan de miljardairs als reddingsoperaties.

Lees ook:  Zweden: Ghetto´s met no-go zones, straatverboden voor in zwarte gewaden geklede vrouwen, groeiende criminaliteit

Stoller had duidelijk gelijk dat de Republikeinse leider van de Amerikaanse Senaat, Mitch McConnell, “de hulp aan arbeiders weigert” en (hoewel Stoller – zelf democraat zijnde – niet zo’n directe taal gebruikte om te zeggen) de leider van de Democratische Partij in de House probeerde genoeg van de broodnodige fondsen voor het Amerikaanse publiek (allerlei soorten arbeiders, en hier vooral de belangrijkste, zoals verpleegsters, politie, enz.) Te verzamelen, zodat de congresdemocraten de miljardairs wat ze eisen, terwijl ze nog steeds genoeg hulp aan iedereen geven zodat congresdemocraten na 3 november hun congreszetels kunnen behouden. (In Amerika, de armen weghouden van de stemhokjes, en de stemmen die ze doen, onderbieden,

In een diep corrupt land, zal meer dan 99% van de pers dergelijke basisgegevens over de ware omvang van de corruptie eruit filteren, omdat anders de resulterende revolutie tegen de aristocratie zal zijn, in plaats van tegen het publiek zelf (en krijgswet), en een dergelijke revolutie zou daadwerkelijke democratie kunnen veroorzaken, waar de weinige mensen die de carrière van politici financieren het meest bang voor zijn. Ze geven er veel de voorkeur aan, als er een revolutie komt, dat deze duidelijk tegen het publiek is (en resulteert in de staat van beleg, die alleen zichzelf zal beschermen), niet tegen zichzelf. In feite heeft zo’n land een regering die bijna uitsluitend is bedoeld om de aristocraten tegen het publiek te beschermen, en bijna helemaal niet om het publiek tegen de aristocratie te beschermen.

Interessant is dat de volgende dag, op 22 maart, mijn belangrijkste nieuwsbericht was: “Coronavirus-gevallen die veel sneller stijgen in de VS dan in andere landen” en zelfs dat rapport had geen belanghebbenden in Amerika’s belangrijkste ‘nieuws’-media, ondanks dat het slechts een presentatie van de statistische gegevens, die de Amerikaanse regering in diskrediet hebben gebracht in vergelijking met bijna alle andere regeringen ter wereld. (Alleen Turkije en Luxemburg hadden op dat moment nog slechtere cijfers, maar ze begonnen net hun coronavirusgevallen te tellen.)

Op 25 maart kopte ik “Coronavirus: waarom Russen geluk hebben om door Poetin geleid te worden” en schreef dat “Amerika binnen drie dagen het grootste aantal gevallen ter wereld zal hebben, als Italië dat niet doet. En na nog een dag zullen de VS vrijwel zeker het grootste aantal gevallen ter wereld hebben. ” Beide uitspraken zijn gebeurd. Op 26 maart publiceerde America’s Institute for Health Metrics and Evaluation hun projectie van de opkomst en ondergang van het coronavirus-19 in de VS, en voorspelde dat dit land zou eindigen met 460.000 gevallen en 81.114 sterfgevallen als gevolg van de ziekte, en dat de Amerikaanse epidemie zou vrijwel op 1 juli eindigen. Ik kopte daarover op 28 maart “Projectie: Amerikaanse sterfgevallen aan het coronavirus naar = het totale aantal coronavirusgevallen in China”.

Hoewel al deze nieuwsberichten groot zijn, en gaan over het nieuwsgebeurtenis dat momenteel alle nieuwsmedia in de wereld bezighoudt – wat de coronavirusplaag is – verwierpen de nieuwsmedia die eigendom zijn van of anderszins gecontroleerd worden door Amerikaanse miljardairs, ze. allemaal en doen al het andere dat ze kunnen om de cruciale informatie om de Amerikaanse kiezers te bereiken, zo niet volledig te blokkeren, en dit gebeurt tijdens een verkiezingsjaar. De liberale neoconservatieve Washington Post, eigendom van Jeff-Bezos , rapporteerde betrouwbaar op 28 maartdat “in privédiscussies de president veel meer gedreven werd door economische zorgen, volgens mensen die betrokken waren bij interne debatten of hierover geïnformeerd werden. Trump heeft de aandelenmarkt lang gezien als een barometer voor zijn eigen herverkiezingshoop. ” De veiligheid van het Amerikaanse volk is voor hem een ​​tweede zorg. Dat werd gerapporteerd door een miljardair van de Democratische Partij tegen miljardairs van de Republikeinse Partij, maar wat het eigenlijk aangeeft, is dat Amerika wordt gecontroleerd door zijn miljardairs, van beide partijen. Het publiek telt hier eigenlijk niet.

Onder dergelijke omstandigheden kan men gemakkelijk begrijpen – met dit soort informatie, die voor het publiek verborgen wordt gehouden – hebben alleen politici die voldoen aan de wensen van de miljardairs van de natie zelfs een kans om zetels te winnen in het Congres of een andere hoge keuzevak. Het publiek is zo slecht geïnformeerd dat ze zijn als paarden met oogkleppen en die worden bestuurd door een meester voor wie ze vervangbaar en vervangbaar zijn, geen objecten van authentieke en zorgzame zorg voor hun welzijn. Alles heeft een prijs voor zo’n meester, die elke kans grijpt om het publiek te vervangen door een goedkoper alternatief, zolang “de klus wordt geklaard” – om hun eigen onbeperkte hebzucht te bevredigen. Het bedrog van het publiek is zo extreem dat het Amerikaanse establishment zo brutaal iswij verwijten China en Rusland de “desinformatie” over de cornoavirus-19-pandemie . Het Amerikaanse regime is volkomen schaamteloos.

Deze reddingsoperaties van miljardairs zullen het weinige dat er nog over is van een democratische toekomst voor Amerika en voor elk ander land dat toevallig net zo corrupt is, vernietigen.

Is dit de langetermijnimpact van coronavirus-19? Is er een alternatief waarschijnlijk scenario? Misschien verspreidt de coronavirusplaag zich niet zo oncontroleerbaar als wordt gevreesd , maar zelfs als dat het geval is, welke rechtvaardiging bestaat er dan om de superrijken te redden in reactie op een noodsituatie die wijdverbreid lijden veroorzaakt? En toch doet Amerika dat.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Pete Buttigieg trekt dezelfde soorten menigten die Barack Obama tijdens zijn eerste presidentiële loop deed


Comments

comments