Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden … wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden … wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

30 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Toen de gezondheidsfunctionarissen van de Trump-regering nieuwe waarschuwingen uitten over de nog steeds groeiende coronavirusuitbraak in het weekend, ontstaat er ook een schokkende maar ondergemelde crisis: het aanhoudende verlies van werknemers in de openbare dienstverlening, met name leden van de politie.

Zoals The Associated Press meldt, wordt een toenemend aantal politieagenten het slachtoffer van het Wuhan-coronavirus (COVID-19), waardoor de rangorde steeds verder daalt, aangezien sommige waarnemers vrezen dat virusgerelateerde werkonderbrekingen, economische ontberingen en werkloosheid kunnen leiden tot massaal geweld en chaos in sommige steden.

De AP merkt op: 

Meer dan een vijfde van de politie in Detroit is in quarantaine geplaatst; twee agenten zijn gestorven aan het coronavirus en minstens 39 zijn positief getest, waaronder de politiechef.

Voor de afdeling van 2.200 personen betekende dit dat agenten dubbel werkten en van eenheid wisselden om patrouilles te vervullen. En iedereen laat zijn temperatuur controleren voordat hij begint te werken.

Het fenomeen is natuurlijk niet beperkt tot Detroit. Politieafdelingen in het hele land zien steeds meer agenten ziek worden dankzij het virus, waardoor verschuivingen gedeeltelijk onbedekt blijven en de officieren die de straat opkomen, gevaarlijk blootgelegd en met korte handjes. 

Sommigen zeggen dat het groeiend aantal zieke agenten nieuwe vragen oproept over hoe wetten kunnen of moeten worden gehandhaafd tijdens de pandemie, en over hoe afdelingen erin zullen slagen voldoende personeel in te zetten om de straten veilig te houden en het grote publiek te beschermen zonder hun eigen risico te vergroten besmet te raken.

‘Ik denk niet dat het te ver is om te zeggen dat agenten daar bang zijn,’ zei Sgt. Manny Ramirez, voorzitter van de politieorganisatie van Fort Worth, vertelde The AP.

Afgelopen weekend hebben ongeveer 690 agenten en civiele politiemedewerkers van stadsdiensten en sheriffkantoren positief getest op het virus, volgens een AP-onderzoek van meer dan 40 wetshandhavingsinstanties, waarvan de meeste in grote steden zijn gevestigd.

Nieuwe beschermingsmaatregelen zijn misschien lang niet goed genoeg

Erger nog, het aantal officieren dat in afwachting van testresultaten in isolatie blijft, is op veel plaatsen veel hoger.

Lees ook:  Een rechtse kruitvat: hoe conservatieve media Trump-fans ervan overtuigen dat hij enorm wint

Verreweg, New York City lijdt het hoogste aantal coronavirus-slachtoffers – 512 officieren vanaf dit moment. Dat is logisch, aangezien bijna de helft van de meer dan 140.000 zaken in het land zich in de Big Apple bevinden. 

Detroit heeft 39 agenten die positief zijn getest op het virus, terwijl Nassau County, New York, 33 heeft die positief zijn getest.

In afwachting van een tekort aan officieren versnellen een aantal politieacademies echter cursussen en afstudeerdata om meer officieren op straat te zetten. Maar ook dat kan problematisch zijn: Rookie-officieren nemen de tijd om de touwen te leren en hun onervarenheid zal hen ongetwijfeld blootstellen aan extra risico’s en zelfs schade.

Andere maatregelen die zijn genomen zijn onder meer het nemen van een appèl en het buiten houden van personeelsvergaderingen; het verspreiden van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers, handschoenen en handdesinfecterende middelen; grondige reiniging van politiewagens, kantoortuinen en uitrusting, in overeenstemming met de richtlijnen voor Centers for Disease Control and Prevention; enzovoort.

Maar dergelijke maatregelen zijn sowieso misschien niet adequaat, maken sommige gezondheidsdeskundigen zich zorgen. Vorige week smeekten groepen vertegenwoordigers van politieagenten, brandweerlieden, sheriffs, burgemeesters en provinciale leiders president Donald Trump in een brief om de Defense Production Act te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen hadden.

“We vechten in oorlog tegen een onzichtbare vijand en we staan ​​op het punt op te raken” van beschermende voorraden, vertelde de politiechef van Houston, Art Acevedo, president van de Major Cities Chiefs Association, aan de AP. ‘Er zijn ziekenhuizen die de politie bellen, de politie elkaar bellen en het is tijd om te nationaliseren wat betreft onze reactie.’

Hoewel politiediensten gewend zijn aan een tekort aan personeel, vooral in de afgelopen jaren na een decennium van grotendeels onrechtvaardige demonisering door linkse groepen, zal de toevoeging van coronavirus deze personeelsproblemen alleen maar erger maken – en het publiek minder veilig .

Bronnen zijn onder meer:

APNews.com

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Als je baas zegt dat je 'essentieel' bent: ben je bereid je leven te riskeren?

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Bill Gates haalt uit naar Amerikaanse manier van testen op corona
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments