4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Politieagenten dood door coronavirus in Amerikaanse steden … wat zal er gebeuren als de wetshandhaving niet kan functioneren?

amerika

 7 total views,  3 views today

Toen de gezondheidsfunctionarissen van de Trump-regering nieuwe waarschuwingen uitten over de nog steeds groeiende coronavirusuitbraak in het weekend, ontstaat er ook een schokkende maar ondergemelde crisis: het aanhoudende verlies van werknemers in de openbare dienstverlening, met name leden van de politie.

Zoals The Associated Press meldt, wordt een toenemend aantal politieagenten het slachtoffer van het Wuhan-coronavirus (COVID-19), waardoor de rangorde steeds verder daalt, aangezien sommige waarnemers vrezen dat virusgerelateerde werkonderbrekingen, economische ontberingen en werkloosheid kunnen leiden tot massaal geweld en chaos in sommige steden.

De AP merkt op: 

Meer dan een vijfde van de politie in Detroit is in quarantaine geplaatst; twee agenten zijn gestorven aan het coronavirus en minstens 39 zijn positief getest, waaronder de politiechef.

Voor de afdeling van 2.200 personen betekende dit dat agenten dubbel werkten en van eenheid wisselden om patrouilles te vervullen. En iedereen laat zijn temperatuur controleren voordat hij begint te werken.

Het fenomeen is natuurlijk niet beperkt tot Detroit. Politieafdelingen in het hele land zien steeds meer agenten ziek worden dankzij het virus, waardoor verschuivingen gedeeltelijk onbedekt blijven en de officieren die de straat opkomen, gevaarlijk blootgelegd en met korte handjes. 

Sommigen zeggen dat het groeiend aantal zieke agenten nieuwe vragen oproept over hoe wetten kunnen of moeten worden gehandhaafd tijdens de pandemie, en over hoe afdelingen erin zullen slagen voldoende personeel in te zetten om de straten veilig te houden en het grote publiek te beschermen zonder hun eigen risico te vergroten besmet te raken.

‘Ik denk niet dat het te ver is om te zeggen dat agenten daar bang zijn,’ zei Sgt. Manny Ramirez, voorzitter van de politieorganisatie van Fort Worth, vertelde The AP.

Afgelopen weekend hebben ongeveer 690 agenten en civiele politiemedewerkers van stadsdiensten en sheriffkantoren positief getest op het virus, volgens een AP-onderzoek van meer dan 40 wetshandhavingsinstanties, waarvan de meeste in grote steden zijn gevestigd.

Nieuwe beschermingsmaatregelen zijn misschien lang niet goed genoeg

Erger nog, het aantal officieren dat in afwachting van testresultaten in isolatie blijft, is op veel plaatsen veel hoger.

Verreweg, New York City lijdt het hoogste aantal coronavirus-slachtoffers – 512 officieren vanaf dit moment. Dat is logisch, aangezien bijna de helft van de meer dan 140.000 zaken in het land zich in de Big Apple bevinden. 

Detroit heeft 39 agenten die positief zijn getest op het virus, terwijl Nassau County, New York, 33 heeft die positief zijn getest.

In afwachting van een tekort aan officieren versnellen een aantal politieacademies echter cursussen en afstudeerdata om meer officieren op straat te zetten. Maar ook dat kan problematisch zijn: Rookie-officieren nemen de tijd om de touwen te leren en hun onervarenheid zal hen ongetwijfeld blootstellen aan extra risico’s en zelfs schade.

Andere maatregelen die zijn genomen zijn onder meer het nemen van een appèl en het buiten houden van personeelsvergaderingen; het verspreiden van persoonlijke beschermingsmiddelen zoals maskers, handschoenen en handdesinfecterende middelen; grondige reiniging van politiewagens, kantoortuinen en uitrusting, in overeenstemming met de richtlijnen voor Centers for Disease Control and Prevention; enzovoort.

Maar dergelijke maatregelen zijn sowieso misschien niet adequaat, maken sommige gezondheidsdeskundigen zich zorgen. Vorige week smeekten groepen vertegenwoordigers van politieagenten, brandweerlieden, sheriffs, burgemeesters en provinciale leiders president Donald Trump in een brief om de Defense Production Act te gebruiken om ervoor te zorgen dat ze voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen hadden.

“We vechten in oorlog tegen een onzichtbare vijand en we staan ​​op het punt op te raken” van beschermende voorraden, vertelde de politiechef van Houston, Art Acevedo, president van de Major Cities Chiefs Association, aan de AP. ‘Er zijn ziekenhuizen die de politie bellen, de politie elkaar bellen en het is tijd om te nationaliseren wat betreft onze reactie.’

Hoewel politiediensten gewend zijn aan een tekort aan personeel, vooral in de afgelopen jaren na een decennium van grotendeels onrechtvaardige demonisering door linkse groepen, zal de toevoeging van coronavirus deze personeelsproblemen alleen maar erger maken – en het publiek minder veilig .

Bronnen zijn onder meer:

APNews.com

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments