Twitter verwijdert twee Bolsonaro-tweets die de virusquarantaine in twijfel trekken

Twitter verwijdert twee Bolsonaro-tweets die de virusquarantaine in twijfel trekken

30 maart 2020 0 Door Indignatie redactie

Twitter legde in een verklaring uit dat het onlangs zijn wereldwijde regels voor het beheren van inhoud had uitgebreid die in strijd was met volksgezondheidsinformatie uit officiële bronnen en mensen een groter risico zou kunnen geven om Covid-19 uit te zenden.

Twee tweets van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro waarin hij vraagtekens plaatste bij quarantainemaatregelen om het nieuwe coronavirus in bedwang te houden, werden zondag verwijderd omdat ze de regels van het sociale netwerk schonden.

De extreemrechtse leider had verschillende video’s gepost waarin hij de richtlijnen van zijn regering op het gebied van sociale afstand negeerde door zich te mengen met aanhangers in de straten van Brasilia en hen aan te sporen de economie draaiende te houden.

Twee van de posten zijn verwijderd en vervangen door een bericht waarin wordt uitgelegd waarom ze zijn verwijderd.

Twitter legde in een verklaring uit dat het onlangs zijn wereldwijde regels voor het beheren van inhoud had uitgebreid die in strijd was met volksgezondheidsinformatie uit officiële bronnen en mensen een groter risico zou kunnen geven om Covid-19 uit te zenden.

In een van de verwijderde video’s vertelt Bolsonaro een straatverkoper: ‘Wat ik van mensen heb gehoord, is dat ze willen werken.’

‘Wat ik vanaf het begin heb gezegd, is dat’ we gaan oppassen, de 65-plussers blijven thuis ‘,’ zei hij.

“We kunnen gewoon niet stilstaan, er is angst, want als je niet sterft aan de ziekte, sterf je van de honger”, zegt de verkoper tegen Bolsonaro, die antwoordt: “Je gaat niet dood!”

Lees ook:  "We moeten misschien EEUWIG wachten tot de wetenschap aantoont dat de Covid-dreiging voorbij is, dus laten we ons gezond verstand gebruiken en teruggaan naar NORMAL"

In een andere video roept de president op tot een “terugkeer naar normaliteit”, waarin vraagtekens worden geplaatst bij quarantainemaatregelen die zijn opgelegd door gouverneurs en enkele burgemeesters in het gigantische Zuid-Amerikaanse land als een effectieve beheersingsmaatregel tegen het virus.

“Als het zo doorgaat, is de omvang van de werkloosheid wat we later zullen krijgen een zeer ernstig probleem dat jaren zal duren om te worden opgelost”, zei hij over de isolatiemaatregelen.

“Brazilië kan niet stoppen of we veranderen in Venezuela”, vertelde Bolsonaro later aan verslaggevers buiten zijn officiële woonplaats.

Minister van Volksgezondheid Luiz Henrique Mandetta benadrukte zaterdag het belang van insluiting als middel om het coronavirus te bestrijden, dat al 3.904 mensen in Brazilië heeft besmet en 114 doden heeft achtergelaten, volgens de laatste officiële cijfers.

‘Sommige mensen willen dat ik mijn mond houd en de protocollen volg’, zei Bolsonaro. ‘Hoe vaak volgt de dokter het protocol niet op?’

‘Laten we het virus met de realiteit onder ogen zien. Het is leven, we moeten allemaal op een dag sterven.’

In de vier video’s die op zijn Twitter-account zijn geplaatst, wordt Bolsonaro omringd door kleine menigten gezien terwijl hij door de hoofdstad liep.

Bolsonaro heeft het coronavirus beschreven als ‘een griep’ en pleitte voor de heropening van scholen en winkels, waarbij zelfisolatie alleen nodig was voor 60-plussers.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Verleden verleden Bolsonaro's interpretatie van de vergetelheid

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De broers achter een extreemrechts wapenrechtennetwerk in de VS die mogelijk veel geweld kan veroorzaken
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments