Veel geweld verwacht met ramadan in de EU door coronavirus

Veel geweld verwacht met ramadan in de EU door coronavirus

30 maart 2020 0 Door Indignatie redactie
1
(1)

De angst voor allochtoon geweld zou kenmerkend zijn voor oudere autochtonen met xenofobie die zich uit in een anti-islamitische houding. Oh ja? Nou, nee.

Binnen het kabinet regeert diezelfde angst voor allochtoon geweld, maar een stuk beter onderbouwd. En de Nederlandse regering is binnen de EU niet het enige land waar men zo naar de import van afgelopen decennia kijkt. Anders is onverklaarbaar waarom Angela Merkel zich laat koeioneren dor de Turkse president Erdogan zoals zij doet. Bij herhaling, en tamelijk dociel ook nog. Maar met een Turkse minderheid van miljoenen Erdogan-aanhangers binnen de grenzen moet een Duitse bondskanselier voorzichtig opereren, en dat doet ze herkenbaar. Van tijd tot tijd krijgt ze daartoe ook uit de Turks-nationalistische pers enige aanzetten. Nederland ook, overigens. En zie hoe het werkt.

Als moslims werkelijk geloven dat “corona een straf van Allah voor het ongelovige Westen is en bijdrage aan de verspreiding derhalve een islamitische plicht” dan kunnen we ook in de geschiedenis duiken en kijken hoe moslims denken over de vier of vijf enorme pestepidemieen die het Romeinse Rijk in haar overgang naar de Byzantijnse opvolger in de tweede helft van de 6e eeuw heeft getroffen, waardoor het zodanig verzwakt was, ook al door aanvallen van Sassanidisch Perzie, dat verovering van grote delen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika door de islam mogelijk werd. Overigens is xenofobie in islamitische context een eigenaardige term. Als er één xenofobe godsdienst is dan is het wel de islam met haar diep verankerde plicht tot onderwerping van alles en iedereen, in handelen en denken, voor altijd en wel zo snel mogelijk. Die xenofobie is een eufemisme voor een goddelijke genocidale opdracht. Als er mensen zijn, of dit nu oudere autochtonen zijn of niet, die dit afwijzen, dan zou ik eerder willen spreken van een wijselijke wens tot lijfsbehoud. Bij deze coronacrisis speelt dat ook. Er zijn berichten uit Belgie dat in bepaalde steden de IC bedden in getalsmatig onevenredige mate bezet worden door etnische turken. Daarnaast zullen zij in toenemende mate een besmettingsbron vormen voor de rest van de samenleving met alle gevolgen vandien.

Ik schreef daarover al eerder deze maand met de omschrijving parallelle samenleving, maar in Frankrijk is men nu al zo ver dat de regering openlijk toegeeft dat ze het risico niet nemen wil de Corona-lockdown in de banlieues af te dwingen uit angst voor een volledige volksopstand in die wijken voor allochtoon achterstandsvolk. Nu al hoeft de Franse politie zich er niet te vertonen, en hoewel het in Nederland nog heel voorzichtig gaat, is in Frankrijk de attitude in die wijken duidelijk genoeg: Corona is een straf van Allah voor de ongelovige westerling, en daarmee basta. Het voorkomen van verspreiding is in die optiek dan plotseling een daad tegen het islamitisch geloof.

Lees ook:  Moslims in Noorwegen willen " dag van woede ", na koranverbranding en vrijheid van mening aanpakken

En dat met de ramadan voor de deur (vanaf 23 april)? In Nederland noch in Frankrijk zijn ze goed of gek. Ze hebben alleen een gigantische angst voor allochtoon geweld.

In a separate video conference call, Nunez told other officials that restricting movement and shutting down shops in France’s infamous banlieues risks igniting violent social disorder if enforced too rigorously.
A regional defense zone prefect who was in on the call agreed that businesses that had been closed down in other areas of France should remain open in poorer neighborhoods in order to help with “social mediation.”

“This undermining of the laws that Macron declared as essential, this clear disregard for the population as a whole, comes at a time when police, ambulance and firefighters face record levels of hostility when they venture into the suburbs where gangs set cars on fire then attack them when they arrive to help,” writes Damian Wilson.

En heel vreemd is die gigantische angst voor allochtoon geweld niet als je de beelden bekijkt:

Amy Mek on Twitter

Threat Alert in Paris, France… Migrants attack police and refuse to comply with Chinese Coronavirus Quarantine – just like in Germany! It is delusional to think that these individual will EVER comply with ANY rules -Globalists already new this. READ: https://t.co/OIQJJ1rbel https://t.co/I6ub8ZCOqG

Mensen als Sid Lukkassen en Jan Dijkgraaf braken dit weekend de staf over Rutte, RIVM-baas Van Dissel en nog wat hotemetoten. Terecht en zeer de moeite waard, maar dat alles beantwoordde niet de vraag waarom de PvdA zich via Martin van Rijn encanailleerde met een zaak die haar politiek alleen schade berokkenen kan.Iets wat ze daar terdege zullen beseffen, met de campagne voor NL2021 al op stapel.

Het antwoord daarop is even simpel als cynisch: uit angst voor gebeurtenissen die haar erger zullen treffen dan impopulariteit vanwege een overmaat aan autochtone sterfgevallen door een soort ‘supergriep’. Zie ook de reacties van mevrouw Halsema in Amsterdam, die als eerste reactie op een eventuele lockdown mededeelde daar tegen te zijn, “want de rechtsstaat moet je vriend zijn.” De rechtsstaat moet je vriend lijken, bedoelde ze. En dat kan alleen maar gericht zijn aan het adres van de allochtone moslimmeerderheid in Amsterdam. Opmerkelijk raak in dit verband is wat Jan Dijkgraaf óók schreef (aan Jaap van Dissel, overigens):

En nu, slechts enkele weken later, zitten we in de fase waarin ouderen pro-actief gebeld worden door hun huisartsen met de vraag of ze niet liever thuis sterven dan een intensive care-plek van een jongere bezet houden. (Heel toevallig sinds eind vorige week, alsof het een gecoördineerde actie is…)

Want ja, het zijn precies de allochtone jongeren die in meerderheid besmet gaan raken, en nu tot de ontdekking zullen komen dat Allah het ook op hen heeft voorzien. De kansen dat allochtone jongeren naar de intensive care moeten acht ik gemiddeld een beetje hoger dan van autochtone jongeren die zich door voorzichtiger ouders al ietwat thuis lieten houden sinds een paar weken terug.

Ook die ouders zullen overigens binnenkort het leeuwendeel van de besmettingen in de volkswijken in het westen van het land leveren. Poëtische gerechtigheid? Vergeet het maar, want dat wordt niets om je over te verkneukelen. Want  wat er gebeurt als allochtone jongeren zien dat hun maatjes niet gelijk worden geholpen èn genezen door toegeschoten hulpverleners is maar al te bekend. Als dat op grotere schaal gebeurt slaat de vlam in de pan. Hetgeen, als we het citaat van Jan Dijkgraaf anders interpreteren dan hij het bedoeld zal hebben, ook daadwerkelijk te gebeuren staat.

Ook dat is een feit dat Mark Rutte nu al op zijn palmares kan bijschrijven. Rutte zal hebben zien aankomen (onderschat nooit de alert- en beduchtheid van politici voor hun eigen positie) wat er gebeuren kon als de allochtone bevolking werd aangesproken met een verplichting tot sociaal besef voor het algemeen belang, maar heeft onderschat dat wachten de zaak exponentieel zou vergroten zoals nu gebeuren gaat.

De erfenis van minstens dertig jaar pappen en nathouden staat op het punt te exploderen. Corona is niet meer dan de lont voor een gerechtvaardigde angst voor allochtoon geweld, en wie daarin al gelijk had zal even hard bibberen als degenen die het niet zagen aankomen, maar nu toch gaan meemaken.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 1 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments